Destinácia na dovolenku vo februári

pupavka234
7. dec 2023

Aku destinaciu by ste mi poradili na dovolenku vo Februari? Dovolenka 1-2 tyzdne, limit 4000 eur pre 2 osoby vratane uplne vsetkeho. Mam rada teplo, ideal 30-33 stupnov. Dakujem.

isadoraisa
7. dec 2023

@pupavka234 Dubaj

juliet86
7. dec 2023

bali. thajsko.

crazy_lazy
7. dec 2023

Oman

martinmmartin
7. dec 2023

@isadoraisa V Dubaji je napriklad tento tyzden vecer 10 Stupnov a cez den 24 , cize nic moc. Ak chces naozaj teplo musis ist blizko k rovniku - Tropicka Azia, Mexiko, Alebo juzna pologula - Madagaskar,Mauricius..

guudy
7. dec 2023

Dubaj vo februari urcite nema 30 st 🙂

guudy
7. dec 2023

Za mna Maldivy

mamina7070
7. dec 2023

zanzibar ale asi nizky rozpocet mas

zmrzlinka2021
7. dec 2023

@pupavka234 určite Maurícius. Pozri reisen

gemerka17
7. dec 2023

@pupavka234 nepíšeš, či chceš letieť z Bratislavy alebo z Viedni, Budapešti alebo iné letisko.
Potrebuješ k tomu cestovku alebo si všetko zoženieme sami ?
Z BA sa lieta : Kuba, Dominikánska republika, Vietnam, Zanzibar, Bahrajn, Dubaj, Omán, Egypt.
Všetky destinacie sú v rámci tvojho limitu.

pupavka234
autor
7. dec 2023

@gemerka17 letisko kludne aj Vieden alebo Budapest, nepotrebujem cestovku, mozem si vsetko aj zohnat sama, ale nebranim sa ani cestovkam ked maju dobre ceny. Mam dobre skusenosti aj na vlastnu past aj cez cestovky

pupavka234
autor
7. dec 2023

@guudy dakujem za tip, maldivy su krasne ale s nasim rozpoctom sa asi nezmestime

guudy
7. dec 2023

@pupavka234 mrkni booking 🙂

guudy
7. dec 2023

@pupavka234 co ti tu spominali kubu, dominikansku, dubaj a pod…tam je vsade vo februari zima, urcite nie 30+ stupnov. Ja som za zanzibar/mairicius/maldivy.

laurita285
7. dec 2023

Maurúcius a Maldivy za tú cenu síce vyjdu ale nebude to dovolenka snov 😀 Dubaj/Emiraty/Oman a podobne sú vo februári studené čiže bieda. Zostala dominikánska, kuba, mexiko a pod

guudy
7. dec 2023

@laurita285 suhlasim s tym, ze to nebude luxusna dovolenka😊

tenerifka
7. dec 2023

@guudy @pupavka234 co ti tu spominali kubu, dominikansku, dubaj a pod…tam je vsade vo februari zima, urcite nie 30+ stupnov. Ja som za zanzibar/mairicius/maldivy.

Tak tak, uplny suhlas. Ale Zanzibar by sa mohla zmestit, ak poleti s tou slovenskou leteckou spolocnostou snov.Maldivy urcite za tu cenu na 2 tyzdne neda

tenerifka
7. dec 2023

@martinmmartin v Mexiku vo februari nebude 30 stupñov

martinmmartin
7. dec 2023

@tenerifka na Yucatane bude- Mexiko je obrovske a v tropickej casti uplne dole mas teplo furt

baskustek
7. dec 2023

@tenerifka ahoj, ako máte vo februári na Tenerife? Dá sa kúpať? Rozmýšľame nad jarnými prázdninami na Kanárskych...

tenerifka
7. dec 2023

@martinmmartin nie nie, januar a februar nebude ani v Cancune ci Tulume 30º, znami boli pred par rokmi zaciatkom februara a teda neviem, kolko stupñov, ale ze teplo nebolo. Je to rovnaka zemepisna sirka ako Kuba alebo sever DR. Ja som bola teraz v DR (vychod-Punta cana), aj v marci(juh-Bayahibe) cez deñ teplo, ale vecer mi bolo zima

tenerifka
7. dec 2023

@baskustek Kupu sa otuzilci, v bazenoch aj v mori. Februar je ale super na spoznavanie ostrova

laurita285
7. dec 2023

@tenerifka inak, my chodíme každú zimu na maldivy (celý február) a ja tam večer normálne nosím sveter vlnený keď ideme na večeru 😀 😀

guudy
7. dec 2023

@laurita285 tak to si nejaky specialny pripad….my nenosime vobec dlhe rukavy ked je nad 20 st.

melanta
7. dec 2023

@baskustek tenerifka nežije na Tenerife, žije na inom Kanárskom ostrove 😉 Tenerife je v zime super, my tam celá rodina ideme stráviť Vianoce. Kúpať v oceáne je na mňa chladno aj v lete, ale zima je ideálne počasie na príjemnú dovolenku. Navštívite zábavné parky (Siam park, Loro, Aqualand Adeje, Monkey park), potom prírodné parky, tých je tam veľa. A samozrejme sopka, je to najvyššia sopka Európy a tretia najvyššia sopka na svete. Viete ísť hore na vyhliadku peši cez park alebo sa vyviesť. Plus skvelé je ísť úplne na vrchol, tak ale púšťajú denne iba 200 ľudí, takže treba aspoň 2 mesiace vopred kúpiť online lístky. Je tam čo robiť.

sissi2183
7. dec 2023

Pri vybere destinacie si pozri klimaticke tabulky s teplotami a mnozstvom zrazok v danom obdobi. V tropickych destinaciach su 30tky v obdobi s vyssim mnozstvom zrazok. V obdobi, ktore je vseobecne odporucane na dovolenku je vacsinou okolo 28 stupnov. Voda je ale vyhriata a teplota vzduchu vzhladom na vysoku vlhkost dostatocna aj pre narocnych.
Karibik je na februar idealny. V Dominikanskej som bola v januari 2 tyzdne. Pocasie dokonale, voda v mori tepla.
Niekto ti tu moze vypisovat, ze bol v obdobi dazdov v tropoch a pocasie bolo ok, ale to mohlo byt len velke stastie. Su zahranicne stranky, kde ludia pisu skusenosti s pocasim podla kalendarnych mesiacov a malokto ma stastie na dobre pocasie v obdobi dazdov. Mauricius vo februari urcite nie. Vysoka pravdepodobnost cyklonov. Su skupiny na internete, napriklad tento rok v tom obdobi na Mauriciu zakaz vychadzania kvoli zaplavam pri cyklone. Na Mauriciu sme bolo v maji, preto som sledovala skupiny na fb. Maledivy su tiez na februar idealne. Ak cestujes bez cestovky, letenku kupis od Emirates aj za 700e na osobu. Ja som pozerala Maledivy na maj buduci rok, ale vzhladom na to, ze 90percent recenzii na pocasie bolo negativnych, budeme bookovat bud Seychelly alebo Mauricius.
Treba si uvedomit aj to, ze v destinaciach ako su tieto tropicke ostrovceky nemas co robit v dazdivom pocasi. Prsalo nam na dovolenke viackrat v Miami, ale tam mas milion moznosti ako travit cas. Na Seychelloch to teda bohvieco nebolo.

veselo_neveselo
7. dec 2023

Chod na Kostariku, alebo do Karibiku. Tam od februara bude aj sucho, aj teplo. Rozpocet OK, nebude to mozno na velke vyskakovanie ale teplo tam bude 🙂
Mozno i Curacao, to je fajne v tom, ze je holandske, takze nebude velky kulturny sok, tym padom si to vies uzit aj na kratku dobu.