Dobry den, chcem sa opýtať ci ti co ste navštívili tuto krajinu aj s deťmi cez letné dovolenky ste sa dávali nejako zvlášť ockovat? Poprípade ci mate skúsenosti s faraonovu pomstou ako ste to zvládli? Vopred ďakujem za odpovede
*nebúva , ale býva 😀
@vlada2401 očkovania žiadne (teda žiadne navyše oproti tomu čo sa u nás očkuje povinne), ako prevencia proti žalúdočným problémom u dospelých ráno nalačno poldeci kvalitnej slivky (alebo teda podľa osobných preferencií). A ako bolo spomenuté - voda len balená, nápoje pýtať bez ľadu. Ovocie v hoteli pri večeri som dodatočne neoplachovala, takisto ako ani poháre, príbory a taniere. V prípade prvých náznakov nejakých problémov hneď kúpiť ich lieky, neskúšať naše - nezaberajú (aj keď tuším endiex má rovnaké zloženie ako antinal, ale proste nezaberie), ani nečakať či sa to nezlepší. Ja som bola niekoľkokrát a nikdy som tieto problémy nemala, aj keď sa mi podarilo aj vody z vodovodu napiť.
Prajem krásnu dovolenku.
žiadne očkovanie ti nepomôže
základ je nepit ich vodu z vodovodu, ovocie si umyt zvlášt vodou balenou, alebo umyt aj mydlom tak ako píše baba ich zloženie vody a ich bakterie nie sme zvyknuty
a ešte jedna vec žiadne ladové a studené velmi napoje lebo slezina je hned podraždená a už to ide , ved si zober oni piju teply čaj , nechápu tieto naše chladené ale je jasné že nám darmo budu vysvetlovat 😀😝
my chodíme bežne a žiadne problémy a ked vidi čašník že si dávame čaj na pitie tak náš vždy pochvalia , tiež ked máš problémy nechápu ako si môžeme zabit ešte kávu lebo musime asi tak , niekedy je ako zaujímavé hodit s nimi krátky pokec
@vlada2401 očkovať do Egypta sa nedáva - proti faraónovej pomste ti pomôžu len ich lieky čo kúpiš tam, naše nezaberajú....a teda samotná "pomsta" nie je nič moc - niekto celé dni hnačkuje, ja som vracala, takže koniec dovolenky diéta a Antinal🙂 záleží aj od konkrétneho hotela v čom oplachujú vovcie, zeleninu, z akej vody robia napríklad do nápojov, nie každý hotel čo má 4hviezdičky je a v tej kvalite ako iný 4-hviezdičkový.....my sme raz boli v hoteli kde bola polpenzia - starva super, európske jedlá -žiadne problémy a raz v hotely kde bol all inclusiv a strava katastrofa - veľa jedál bolo ich(napr.zákusky a koláče len ich) a teda tam už boli aj problémy
@sara07 tam nie je problém strava ako taká, ale akú vodu používajú..prvý krát som ja napr.nemala žiadne problémy ale boli ľudia z nášho turnusu čo ich mali....rovnako druhý krát boli tiež aj ľudia čo im nič nebolo....ja som si teda dávala pozor hlavne na tú vodu, ani nápoje v hoteli som nepila ani nič kde bol lad a aj zuby som si umývala v balenej vode a problémy som druhý krát mala.....moja polovička jedla a pila to isté a tej nič nebolo...
nejde len o ovocie anapoje - ale napr aj umytie zubov -clovek si automaticky vyplachne usta/oplachne kefku a je to tam ...
Nie , nie je proti comu. Max ak nemate hepatitidu tak tu. Inak nic. A faraonova pomsta je o hygiene miesta a imunite tela. Inak ja som v Egypte nikdy nemala ani tie zaludocne problemy. A to sme raz isli tak , ze sme mali apartman prenajaty a teda jedla som bud na lodi pri potapani alebo vonku v restikach a kade tade. Nic mi nebolo. Mozno este lepsie ako velky hotel.
očkovať sme sa nedali. Čo sa týka "faraónovej pomsty", tak treba dávať veľký pozor na to, aby ste v žiadnom prípade nekonzumovali vodu z ich vodovodu (ani ľad v nápojoch, ručne vyrábanú zmrzlinu). Ovocie si prepláchnite vodou, ktorá je balená. Ich voda má iné mikrobiologické zloženie ako naša, takže my ju väčšinou netolerujeme. V prípade hnačky nezaberajú žiadne naše dostupné lieky. Najúčinnejší je ich Antinal (dostať väčšinou už na recepcii alebo v lekárni, ktorá búva súčasťou hotelov all-inclusive).