Dali by ste dieťa na prázdniny k svokre?

zvonkohra
18. júl 2011

Ahojte maminky....mam taky malo-velky problem 😒 🙂 dcerka ma 17mes a svokra chce aby som ju u nej nechala tak na 2-3 dni na prazdniny....aj by som ale malicka je namne tak naviazana asi ta seperacna uzkost este a este sa aj kojime a hlavne v noci...tak neviem nechcem v nej vyvolat niejaky negativny zazitok....nieje to podla vas este skoro na take prazdniny? 😕

ela2710
18. júl 2011

@zvonkohra ahojky, ja by som take male dietatko na prazdniny svokre ani nikomu inemu urcite nenechala a bez mojej pritomnosti uz vobec nie, a k tomu este kojis...moj nazor je nie 😒
ja som zacala chodit prazdninovat k starkej ked som mal tak okolo 5-6 rokov, byvala v inom meste, ale k druhej som chodila uz od 3 rokov, byvala blizko nasich - v tej istej obci 🙂

cicimon
18. júl 2011

ja by som nedala, ja tiez este kojim a neviem ako daleko mas svokru a ako to vie s malou, ale ja by som hlavne kojace dieta na viac dni nedala prec ani svokre ani mame ak by to fakt nebolo nutne

cmulinko
18. júl 2011

s tym ako pises,ze malicku este kojis si asi odpovedala sama na vlastnu otazku a problem 🙂

weverka11
18. júl 2011

ja neviem, ale ak este kojis, tak 2-3 dni je dost pre take malicke babatko, ale niektore babatka su v pohde, nevadi im to... U nas keby som nekojila, tak pocitam ze by nebol problem s Gregorkom, ale skorej ja by som to asi neprezila 😀 my planujeme ist s mm spolu vecer von buduci vikend a aj s tam budem mat asi problem 😀 raz som bola od deviatej do dvanastej v noci a ponahlala som sa jak besna domov 😀 maly bol s tatinom, ani nevedel ze som nebola doma 😎

lucka1987
18. júl 2011

no ked kojis tak nie je o com.... ja by som nedala.... uz len koli tomu nocnemu kojeniu a tomu ak je mala na teba naviazana... skusila si nechat ju svokre od rana do vecera? nestacilo by to pre zaciatok? nebol by to taky sok pre vsetky tri, aj pre malu aj pre teba a aj pre svokru by to bolo lepsie postupne

p.j.jacky
18. júl 2011

Ja by som asi nedala a hlavne ked kojkas...Skor nech si ju svokra vezme len na pol dna a postupne ju privykat.(zalezi kde byvaju,ako daleko 😖 )Zalezi aj aky ma malicka vstah s babinou....

lussy666
18. júl 2011

nie

babulina
18. júl 2011

ja by som nedala, nasa starsia ma teraz cez tri roky a mozno toto leto asi prvykrat skusime ale ked nebude chciet tak nebudem na to tlacit, a to oboch starych rodicov mame par ulic od nas, takze by nebol problem kedykolvek pre nu zbehnut kebydaco, je este drobcek, urobte si prazdniny spolu u babky tie 2-3 dni ale samu by som ju nedala

kvetinka211
18. júl 2011

kedze kojis, tak si aspon nemusis hladat ine dovody preco este nie 😉

kuratko
18. júl 2011

moj syn bude mat 2 roky a este teraz by som ho nedala nikam a uz sa trasem pri myslienke ze bude bezomna ked budem v porodnici. takze ja by som nedala.

dadak
18. júl 2011

@zvonkohra no kedze este kojis a este nikdy od teba nebola, tak na tie 3 dni by som ju asi ani ja nedavala...zacala by som postupne....jeden den, potom 2 dni...a tak...nemyslim to doslova...ale zase nenechavaj ju stale s tebou, lebo bude na teba naviazane tak, ze ty si nikdy neoddychnes, je to sice pekne...ale ver mi, nie vzdy skvele...tot moj nazor...

poleva
18. júl 2011

súhlasím s dadak 🙂
a to kojenie v noci by si nechcela obmedziť? ved už je veľká 😒

bobocka
18. júl 2011

ja by som nedala.vsak kojis.a ak je mala tak na teba naviazana,tak tie 2-3 dni by boli pre nu peklom a ani ona ani babka by si to neuzili.vsak nech pride babka k vam a nech stravi cas spolu s vami.moj maly ma 21 mesiacov,stale kojeny a na viac ako 4-5 hodin sme od seba neboli.a ani najblizsiu dobu nebudeme.🙂

alexandra
18. júl 2011

Navrhla by som jednu noc, povedzme od obeda do obeda druheho dna. Jedneho dna to musi prist a mozno zistis, ze je to tazsie pre Teba ako pre malicku 😉 Kazdopadne ale svokra musi byt natolko inteligentna, aby vedela, kedy Ta zavolat, ak by dcerka mala akykolvek problem.
Ja som sa snazila vychovat obe svoje deti tak, aby nemali problem s kratkodobymi pobytmi u starych rodicov, co sa mi velmi pozitivne vratilo, ked som musela s jednym z nich ostat tyzden v nemocnici.. Treba mysiet aj na take pripady ☹

evickapooh
18. júl 2011

suhlasim s ela2710 ja by som tiez nenechala moju malu leusku u svokre , sice uz ma 27 mesiacov a uz nekojim ale nerada by som ju nechala u svokre ,len ked by som musela ist do spitalu ale inac nehrozi!este je priskoro,moze to priniest viac skody ako uzitku!hlavne ked je naviazana na teba... neviem preco chce to svokra tak priskoro ,vies co chodte k svokre ale .chod s nou aj ty ,hm? iste nebudes tam zavadzat svokre....

zuzana76
18. júl 2011

podla mojho nazoru, dost zavisi aj na tom ci - 1. uz malu nechces zacat odstavovat aspon na nocne dojcenie, 2. aky mate so svokrou vztah a ako jej doverujes. 3. Ako matka si najlepsie poznas svoje dieta, ked citis,ze este nie je pripravene, tak urcite nedavat. Ak vsak uz malu zacnes odstavovat a ked uvidis,ze bude zrelsia, tak urcite daj, oddychnes si aj ty a ak planujete aj druhe babatko, tak by som sa tomu az tak nebranila, nech si trochu zvykne byt aj bez teba.

Moje skusenosti su taketo : My sme dali svokrovcom maleho na noc , ked mal 2 roky, na jednu noc, zacinali sme postupne, uz som nedojcila, dojcila som ho rok aj 9 mesiacov, cize bol uz odstaveny, ked tam zostal spinkat. Svokru dobre poznal, od narodenia mi s nim pomahala. S mojou mamou by nezostal spat ani teraz ako 4-rocny, u svokrovcov v pohode. Bolo to dobre aj potom, ked som isla do porodnice, tak maly nepanikaril,ze je bez mamy a moj pobyt v porodnici - trval takmer 2 tyzdne a maly to zvladol uplne v pohode, mal 3 roky vtedy.

maryanna
18. júl 2011

ahoj, ja by som tak malé dieťa nenechala spať inde ako doma, dieťaje zvyknuté na svoju postieľku ,svoje prostredie, a podobne, a nehovoriac ze nechat na cele dni svokre....no to urcite.
najskor v 4 rokoch, ak bude chciet a nebude to nasilu a podobne.

gubcikova
18. júl 2011

moja má 20mes a prvú noc bez mami (sme prestali aj dojčiť) bola v 17mes.spala u svokry o dve ulice dalej na 1 noc.postupne nejak to začalo byť pravidlom,potom dedko si ju začal brávať 20km od nás.a teraz bola na prázdninách na 2 noci preč,potom zase na 1noc,ale celé dni.ja mám dobrých a zodpovedných svokrovcov.svokor ma frajerku vrchnú sestru na pôrodnici,takže tam je dôvera a u nich či je to svokra,alebo svokor vstáva o 5tej doma o 6:30

weiya
18. júl 2011

nie,hlavne teda ked kojis...nasa zacala chodit k svokre spavat v tom veku ako je tvoja mala teraz,cca raz za mesiac na jednu noc,ale ona uz nie je kojena,keby som ju kojila tak by som ju k nej spat ani nedala 😉

ikke
18. júl 2011

hned na 2-3 dni asi nie, by som povedala, ze to si aj svokra dost veri 😅
ale na skusku ako pisu niektore vyssie - bud od rana do vecera na jeden den (na noc domov), alebo pripadne od obeda do obeda, na jednu noc - to by sa mozno uz dalo.
samozrejme ale vsetko zavisi aj od toho, nakolko svokre doverujes (vidim, ze svorky tu u viacerych moc dovery nepozivaju...) a ako je mala u nej doma a na nu samotnu zvyknuta...

exupery
18. júl 2011

Kedze kojis,tak je to nemozne,ja by som napr moju malu tiez svokre nenechala ani na hodinku,ale zase u nasich byva sama dost casto aj na noc,a nerobi jej to problem,ani si nevsimne,ze sme tam s mm neni.Mozno je to tym,ze sme este donedavna byvali spolu s nasimi a je na nich zvyknuta,a tiez chcem aby si zvykala byt aj s inymi ludmi na dlhsiu dobu,kedze sa chystam od jej cca 2rokov do prace...

klauduska
18. júl 2011

hned na 3 dni by som ani ja nenechala,mozno tak ako pisu baby,od obeda jedneho dna do obeda druuheho dna a uvidis....najvacsi problem asi vidim v tom,ze kojis a kedze to bude nahorsie v noci.....a este by som povedala,ze je dolzite ci byvate v jednom meste albo nie,ale asi predpokladam,ze nie,keby ano,nebol by problem dobehnut aj v noci k malej,ak by bolo najhorsie.... 😉

k_a_j_k_a
18. júl 2011

Ahoj, podla mna je dost stara na to, aby ste to skusili, no u Vas je problemom to kojenie. Ked kojis, tak by som ju este nikam na noc nedavala. Ja som zacala davat deti od cca roka, ked som prestala kojit a prespali celu noc. Takisto obe su naucene zaspavat same, bezo mna, cize ani tu nebol problem, ze by ma potrebovali. Proste ich niekto da do postielky a zaspia. Starsia v pohode, kdekolvek, mladsia zatial chodi s cestovnou postielkou, kde spava aj na obed doma. Dalsia vec je, ze zo zaciatku som ich davala len na den a ked si zvykli a boli schopne vydrzat s dotycnym (nasi, svokrovci, manzelova babka), tak sme vyskusali aj na noc. Najskor na jednu a teraz boli dokonca cely vikend, od piatka do nedele. No a problem nemali moje deti, tie si ani nespomenuli, ale mne a manzelovi chybali 😀

azarijka
18. júl 2011

@zvonkohra nie nedala, urcite nie hned na noc hlavne kvoli tomu ze ju kojis, podla mna to bude pre nu sok, zrazu bez mami, cely den aj v noci, bez mliecka.... fuuuuu ja si to neviem predstavit ... skus ju dat len na den od rana do vecera a ked si odvykne v noci kojit tak postupne daj aj na noc.

rozhodne NIE taku SOKOVU TERAPIU ze naraz 3dni aj s nocou ☹ ☹

alline
18. júl 2011

Ahoj, ja mam skoro dva a pol rocnu dcerku a spala prvy krat u babky asi pred mesiacom a to uz davno nekojim takze urcite odmietni a ako by v noci kojila svokra dcerku? Nad tym nerozmyslala svokra? A keby zacala plakat dcerka co by robila?

kaja73
18. júl 2011

na odstavenie od kojenie je to dobra metoda 🙂 -ak doverujes svokre,no 3 noci je asi vela. Ale ked este chces kojit,tak nie je o com.

ichbinich
18. júl 2011

Moj syn bol prvy krat u svokrovcov hned na dve noci, od piatka vecera do nedele obeda, ked mal 18 mesiacov. Ale to byval u nich z casu na cas od malicka, na niekolko hodin, a vidime sa kazdy tyzden.
Ale ten vikend sa nedal inak, nebola moznost ho zobrat so sebou a tam, kde sme boli, nebolo babysitterov. To by sme svokrovcom museli zaplatit hotel a zobudit ich tiez o 5 rano...
S obavami z mojej strany sme im ho nechali. Kym sa hral, bolo vsetko v poriadku, v noci sa casto budil a pytal sa na mna. Ale svokra ho vzdy vedela utisit. Prva noc bola horsia, druha lepsia. Tiez este kojim a pytala som sa, ci sa neodstavi. UM im razne odmietol, a potom sa na mna vrhol 😉 Nie, neodstavil sa, stale sa mlieckuje...
Dva tyzdne neskor sme ho nechali na jednu noc, to uz bolo lepsie. Takze ja uz obavy nemam, viem, ze sa na nich mozem spolahnut a ze aj moj syn to prezije bez ujmy na zdravi. Obavala som sa, ci sa nebude bat ist zase k nim, aj ked len v nedelu na obed. Ale je to bez problemov, dokonca si ide zobrat svorku za ruku, ked chce, aby sa mu venovala a nieco spolu spravili 🙂
Takze nie kazde dieta sa aj odstavi a nie kazde dieta bude v soku... Ak mas nedobry pocit, tak skus najprv iba cez den, potom mozno jednu noc. Podla mna u nas zohralo velmi velku rolu, ze tam chodime tyzdenne a uz ho parkrat mali. Daj na svoj cit a nie na natlak svorky, ak by ti robila natlaky!

zuzkat1
18. júl 2011

@zvonkohra kedze v noci kojis tak nechapem co riesis... svokra sa moze aj na hlavu postavit nedala by som..ani k mojej mame sama nechodi na noc... ..ma 18 mesiacov a do troch rokov nebude sama nikde... aj ja kojim a len preto aby mala svokra radost ju predsa nebudem odstavovat od mlieka... svokra chce! a co ma byt?? ty si matka.... kasli na svokru a necahj si dietatko doma 🙂 chodte ju navstivit...stravte spolu den ale vecer pekne domov🙂 😉

sportpark
18. júl 2011

ja by som tiez malu nedala svokre.....asi by som ani nespala....zalezi aj to aky mas k nej vztah.....ja mam doveru len k mojej mamine....viem ze je v bezpeci a je o nu postarane....

kamilecka
18. júl 2011

Nie, nedala ... ma este cas..