Dá sa objednať doprovod na letisku aj pre seniora?

sandri
31. okt 2024

Ahojte, snad je tu niekto scestovany, kto mi poradi 🙂 Je možné objednať v aerolinkach Lufthansa (prípadne iná spoločnosť) sprievod aj pre dospelú osobu? Viem, ze pre dieta tato sluzba je, ale nikde som nenasla pre dospeleho. Riešim cestu pre seniora do USA a späť. Nikdy takto necestoval, neovláda cudzí jazyk. Priamy let nie je, musí prestupovať. Najlepšia cena letenky vychádza s prestupom buď v Mníchove alebo vo Frankfurte. Obávam sa, či ten prestup sám zvládne, preto zistujem, ci sa da zaplatit sluzba, ktora ho odprevadi až ku Gate - najma pri tom prestupe 🙂 Na letisku v USA ho uz nasledne vyzdvihne znamy. Ďakujem za každú radu.

jenn7
31. okt 2024

Samozrejme ze sa da, napr. Lufthansa ma na svojej stranke formular, ktory treba vyplnit, jazyk je mozny len nemcina alebo anglictina, kde vypises, o aky konkretny sprievod sa jedna

koniarova
31. okt 2024

Baby,ale keď senior nevie jazyk? To bude ako fungovať?

sandri
autor
31. okt 2024

@bluka2 toto som videla, ale pochopila som z toho, ze je to len pre ludi so zdravotnym postihnutim. Ci zle to chapem?

sandri
autor
31. okt 2024

@koniarova ze nevie jazyk by nevadilo. Pokial ho na check in odovzdame asistentovi, ten ho odovzda letuska a letuska zase na prestupe dalsiemu asistentovi a ten dalsej letuske, tak jazyk netreba. Staci tabulka s menom 🙂

koniarova
31. okt 2024

@sandri to je tiež pravda.👍

riskoh
31. okt 2024

@sandri urcite sa da, moja kolegynka letela s manzelom do USA s prestupom v Londyne, tam ich cakal sprievodca, kedze prvy let mal meskanie, nestihli odlet z Londyna, sprievodca ich odviezol na hotel, druhycden po nich prisiel a nasmeroval kam maju ist, takze to zvladli a tiez neovladaju cudzi jazyk

matana2
31. okt 2024

@sandri da sa, moja mama tak letela ale nie lufthansou. Ale vsety cestovky to maju podobne. Pri kupe letenky (mozno aj po) si vyplnis formular ze chces sprievod. Malo by to fungovat tak ze ta odprevadza sprievodca od rukava po rukav. Ak tam neni ten sprievodca treba sa pytat.

sandri
autor
31. okt 2024

@matana2 a kde sa pytat? V Lufthanse? Zatial mi najlepsie vychadzaju letenky od nich. Myslela som, ze ich kupim online. Este rozmyslam, ze mozno cez Pelikan mi s tym pomozu

muchotrafka298
31. okt 2024

@sandri ak Ti mozem doporucit, nekupuj si nic u sprostredkovatela. Zober letenky priamo na stranke leteckej spolocnosti. A preco? Lebo ak mas problem, tak komunikujes priamo, oznamuju Ti zmeny, vies pracovat s rezervaciou, co pri sprostredkovatelovi tak nie je. Okrem toho, ak by doslo ku komplikaciam s letom, zrusenie a pod., tak s tebou sa nikto bavit nebude, pretoze letenku si nezakupila u leteckej spolocnosti ty, ale sprostredkovatel.

kiki68
31. okt 2024

Kup priamo u lufthansa a poziadas cez nich. Bezne to robia, videla som ako aj vozia starsich ludi

baldinka
31. okt 2024

posielam tak mamu z Anglicka. Tiez nevie jazyk, objednas pri kupe leteniek alebo pri check-in este dodatocne sa da. Tuto sluzbu poskytuje zvycajne letisko, my ju odprevadime k asistencnej sluzbe a oni ju prevedu cez skenery az k lietadlu.Je mobilna, takze nemusi ist plosinou pre vozikarov

sandri
autor
31. okt 2024

@baldinka ok, skusim si zavolat do lufthansa. Podarilo sa mi najst, ze na letisku v Mnichove poskytuju v ramci letiska asistencnu sluzbu - odprevadenie na pripajaci let. Ale najradsej by som bola, keby si ho niekto prevzal uz na checkin vo Viedni a odovzdal ho do ruk v cielovej destinacii 🙂

muchotrafka298
31. okt 2024

@sandri ako budes riesit imigracnu kontrolu po prilete do USA?

sandri
autor
31. okt 2024

@muchotrafka298 ma pozyvaci list. A rozmyslala som nad google translator... Ci blbost? Neviem, to kazdy, kto ide do USA vie anglicky?

alkoholik
1. nov 2024

@muchotrafka298 To co pise nieje pravda. S rezervaciou viem pracovat aj ked kupim cez OTA ( agentura). Kupujem rocne 10tky letov. Vzdy podla ceny. Ano ak je rozdiel 5-10€ tak za letenku tak beriem priomo letecku spolocnost.
Mnichov ma pekne letisko takze bral by tam prestup.
Staci dat dlhsi prestup a hotovo ak mate strah.
P.s ak mi zaplatite letenku kludne sa preveziem do usa...😀

muchotrafka298
1. nov 2024

@alkoholik mas skusenosti s Pelikanom? Lebo ja ano a nie pozitivne, cize si cez nich uz nic nekupim. Co konkretne nie je pravda? Kvantum ludi malo problem pri kupe leteniek cez Kiwi, ze pri akejkolvek zmene letu, zruseni a pod. oni nefigurovali ako ludia, co letenku kupili, lebo ju kupil niekto iny a letecka spolocnost tak k tomu aj pristupovala. Cize vratenie penazi sa nedeje na tvoju kartu, ucet, ale na kartu/ucet toho, co ju kupil.

muchotrafka298
1. nov 2024

@sandri Google Translator nie je blbost, pomoze ked je najhorsie. Vytlac mu pre istotu aj vsetky letenky, ked pojde naspat, ak by ju od neho pozadovali. Nie kazdy nevie a vela ludi to robi tak, ze hladaju pre dotycneho v roznych cestovatelskych skupinach sprievod /ci neide nejaky Slovak alebo Cech v danom termine tym istym lietadlom/, ze ci by sa ho niekto neujal a pripadne mu neprekladal na kontrole na imigracnom.

alkoholik
1. nov 2024

@muchotrafka298 pravdu nemate vtom ze by som nemal spravu rezervacie. Cez PNR kod sa zakazdym dostanem do rezervacie na stranke dopravcu. Nieco ine je zmeny a vratenie platby. Ano pokial to kupim cez agenturu mavam poplatok 30€ pri vrateni penazi( podla produktu co si vyberiete). V zivote by som nekupil cez Kiwi letenku. Ale ked idem kupit napr 5 leteniek a rozdiel je cca 50€ na jednej v pomere k cene priamo dopravcu tak mam 250€ usetrenych.

muchotrafka298
1. nov 2024

@alkoholik kazdy si moze spravit tak, ako uzna za vhodne. Ja po svojej zlej skusenosti Pelikan ani ineho sprostredkovatela neodporucam, ani keby tam bola vyrazne nizsia cena.

melanta
1. nov 2024

@sandri imigračná kontrola - pozývací list je k ničomu , ak bude mať "šťastie" a vyberú si ho a bude tam nie úplne príjemný pracovník. Bola som v USA v októbri, pracovná cesta, opakovaná návšteva USA. Príjemná pani ma riešila ako keby som priletela z Ugandy. Na ten imigračný rozhovor musí byť nachystaný, aj na všetko, čo môžu riešiť.

madla60
1. nov 2024

@sandri , lietam iba do Austrálie a neviem ani slovo po anglicky. Prestupujem v Dubaji, čítat viem, inštrukcie som dostala, že nemám výjsť z letiska Exit, iba transfér. Mám lístočky,kde mám napísané po slovensky a zároveň anglicky, kam letím a akú potrebujem pomoc. .. .Tlačivo, čo sa odovzdáva pri vstupe do krajiny, mám doma - vyplním si to, v lietadle by som to nevyplnila, a tiež si napíšem všetko čo nesiem, lieky, darčeky aj po anglicky, všetko im to odovzdám a čakám na ich pokyny, kam ma pošlú, to mi ukážu. Ešte som nemal problém. Ale existuje pomoc - služba, že by ma vyzdvihli pri výstupe, čas čakanie by som strávila v ich "opatere" a potom by ma priviezli k odletu-prestupu.

sandri
autor
1. nov 2024

@madla60 no a presne tuto sluzbu by som chcela zakupit. Ale netusim ako na to. Na stranke leteckej spolocnosti som to nenasla. Nasla som, ze to ponuka Mnichovske letisko, ale ci aj ine, to neviem.

tenerifka
1. nov 2024

@sandri nekupuj cez Pelikan, ale cez Lufthansu. Pri objednavani letenky by sa tam niekde mala dat zakliknut asistencna sluzba v zavislosti od problemu, ktorybcestujuci ma (napriklad ak je vozickar, senior atd...). Ak nie, tak letisko Viedeñ urcite tuto sluzbu ma, tak ist priamo cez nich, kde sa uvedu aj nasledujuce lety a letiska.

sandri
autor
8. nov 2024

Ahojte, dakujem za info, da sa to objednat cez letisko. Takze problem vyrieseny. Este otazka - staci 2,5 hodiny na prestup v Mnichove? A stihnu za tento cas prelozit kufor do druheho lietadla?

tenerifka
9. nov 2024

@sandri ak nebude lietadlo meskat, tak 2,5 h uplne staci