Cyprus alebo Sardínia?

antonia16
5. jan 2024

Ahojte. Neviem sa rozhodnúť, ktorá z týchto destinácií by bola lepšia. Chceme ísť cez letné prázdniny 2 dospelí a 2 deti 6 a 10 rokov. Hlavne aby boli pekné pieskové pláže.

petronellla87
5. jan 2024

@antonia16 obe dobrá voľba ale pláže sa mu viac páčili na Cypre - pieskové, veeeelmi pozvoľný vstup do mora a more čisté a teplé. Na Sardinii boli skôr take malé kamienky na pláži aspoň tam kde sme boli my. Ale tiež bolo more krásne a krásne morské dno (ak by ste chceli aj snorchlovat)

antonia16
autor
5. jan 2024

@petronellla87 kde sú podľa teba lepšie služby a strava? Sardínia je už dlho môj sen, len tie pláže ma odrádzajú, čo pozerám tak sú väčšinou kamienkove...

petronellla87
5. jan 2024

@antonia16 vies co myslim ze na Sardinii. I ked jansom tam bola uz davnejsie a vtedy sa tam vraj cestovny ruch len rozbiehal, ako to je teraz neviem. Na Sardinii to bola taka typicka rezortova dovolenka, ze v rezorte bolo vsetko a za branou hotela dedina kde nebolo čo robiť 😁 Cyprus bol zase taky ze veľmi rušné stredisko, všade milión ľudí, v meste kopa reštaurácii, barov atrakcii atd. Na Sardinii bolo tak kludnejsie

lilyianka
5. jan 2024

@antonia16 minulé leto som riešila rovnakú dilemu. Nakoniec sme sa rozhodli pre Cyprus. Musím uznať more neskutočne krásne,plaze pieskové. Podľa pani z cestovky aj kuchyňa lepšia oproti Sardínii. Ale,že by ma lákal znova Cyprus sa povedať nedá, resp už viem čo žiadať a čomu sa vyhnúť .

jaja20
6. jan 2024

Južný Cyprus má krásne pláže v oblasti Ayia Napa a Protaras,my sme boli v hoteli Dome beach resort. Aj na severnom Cypre sú veľmi pekné pláže,ale hotely sú o dosť drahšie, pozri napríklad Limak alebo Kaya.
Na Sardíniu by sme chceli ísť tento rok, mám tam vyhliadnuty hotel VOI Colonnna beach.
Mojou prioritou sú tiež krásne pieskové pláže 🙂

jaja20
6. jan 2024

Ešte som pozerela aj hotel Bravo Budoni na Sardínii, ale ten VOI sa mi zdá o kúsok lepší.

antonia16
autor
6. jan 2024

@jaja20 tie hotely na Sardinii ponúkajú slovenské cestovky?

nicicka
6. jan 2024

Och Sardínia ma úžasné plaze no neboli sme v rezortoch. Ale čo sa týka malých detí tak určite budete spokojní lebo vsade bol pozvolny vstup. Cyprus ma vraj takisto krásne more no zatiaľ sme neboli...

jaja20
6. jan 2024

@antonia16 Áno, Satur

jaaty
21. jan 2024

@antonia16 podľa mojej skúsenosti more krásne aj na Cypre aj na Sardínii, pričom na Sardínii aj krásne výlety loďou na ďalšie pláže. Na druhej strane na Cypre je strava neporovnateľne lepšia - hovorim o severnom Cypre.

mousegirl
21. jan 2024

@antonia16 Sardínia ma nádherne piesočnaté pláže, ale musíš hľadať na juhu alebo východe ostrova, na severe su kamienky.

ptvw
21. jan 2024

@mousegirl máš aj nejaké overené tipy prosím?

mousegirl
21. jan 2024

@ptvw záleží od osobných preferncii, sever sa veľmi podobal chorvatsku, veľa malých zatok s kamienkovymi plážami, ale dosť hlava na hlave. Sever ostrova je Rušnejši a turisticky atraktívnejší, chodí tam očividne dosť celebrít( ešte nikdy som nevidela na cestách toľko lamborgini a Ferrari ako tam ). Juh je oveľa pokojnejší, menej turistov, piesočnaté pláže, ale menšie. Veľa hotelov nie je priamo pri pláži, na pláž sa chodí kyvadlovou dopravou(autobusy). Na východe ostrova sú pláže asi najviac podobne Karibiku, veľmi dlhé piesočné pláže, hotely rovno pri plážach.
Ja odporúčam si prenajať auto, je to maličký ostrov a za pár dni sa dá precestovať;)
Ale kamkoľvek sa človek vyberie, určite sa na Sardíniu bude chcieť vrátiť, je tam krásne všade.

ptvw
21. jan 2024

@mousegirl my už sme boli raz cez cestovku ale vsetko zle zle zle tento hotel nikdy viac 🫣🤦‍♀️marmorata sea view resort a ešte 4 dni zo 7 lejak zima, more studene no sme vychytali v polke augusta 2022 takže keďže je to blízko chceme dat tomu šancu ešte raz a možno aj po vlastnej réžii 🙂

blanblan
21. jan 2024

Na Cypre teda tie pláže kde-ako... Niektoré sú úžasné (Ayia Napa) ale väčšina tých kde som bola neboli pekne. Takže naozaj záleží od miesta. More je ale skvelé a teplé. Cyprus milujem😍

zirafkasaska
21. jan 2024

@antonia16 Sardínia je úžasná, mne vyhovujú prave tie ich kamienkové pláže, more krásne čisté, na Cypre sme neboli. Aj co sa týka stravy - ak si mam vybrať medzi talianskou kuchyňou a gréckou resp. tureckou, tak jednoznačne talianska. Kvalita služieb závisí od miesta, ale ak sa pýtaš na hotelové rezorty, tak to poradiť neviem, veľkým rezortom sa vyhýbame oblúkom a chodíme po vlastnej osi. Chodievame na západné pobrežie, práve kvôli tým kamienkovym plážam, ale všade sa dali nájsť pieskové pláže (tie podľa mňa už neboli také pekné práve kvôli piesku)

ajdika
21. jan 2024

@mousegirl vies prosim poradit aj nejake konkretne miesto na vychode Sardinie?

lilyianka
21. jan 2024

@jaja20 prosím ťa, čítam, že okrem južného Cyprusu si bola aj na severnom. My sme boli v Protaras a ako som písala,síce more krásne, áno aj zátoky, ale ze by som z toho odpadla...
Preto sa chcem spýtať na severný. Ci máš nejaký overený hotel,resp dá sa tam ísť aj niekde mimo? Keďže väčšina tvrdí,že tam si len v rezorte a hotovo.

jaja20
21. jan 2024

@lilyianka V Protarase sme boli na Fig tree bay, vám sa tam nepáčilo?
Čo sa týka severnej časti,tak tam sú väčšinou hotely na samote, ďaleko od mesta, až cca 35-45 km (Limak,Kaya,Noah's Ark),jedine Salamis bay je do 10 km od Famagusty a potom Concorde resort je do 3 km od Bafry.
Inak majú tieto rezorty v areáli nákupné pasáže,kde sa dajú kúpiť suveníry a podobne.

jaja20
21. jan 2024

@lilyianka Ešte ma napadol Acapulco beach,ten je 8 km od Kyrenie.