Čo znamená pre vás drahá a luxusná dovolenka?

28. júl 2024

Myslím, to tak, že keď ste v spoločnosti rodiny/známych tak každy povie kde bol, niekto normalne, iný sa vyťahuje.
Zaujíma ma kde mate nastavenú hranicu - toto je už luxus alebo toto je už príliš drahé.

egonsk
28. júl 2024

ked je to viac ako mam mesacny cisty prijem 😁🤪

marsmykkok
28. júl 2024

Záleží aj od počtu dní. Ale celkovo mám takú hranicu, že ok dovolenka je pre mňa na 12 dní 1500 eur na osobu. Ak stojí 8 až 12 dní nad 2000 eur na osobu považujem to už za luxusnú dovolenku, lebo za takú sumu viem dať napríklad aj Maldivy, Seychely. Preto napríklad by som si nikdy nekúpila hotel v Grécku, kde stojí pobyt 2200 eur na osobu.

vilma7
28. júl 2024

Ja by som za takú považovalo napr.na Bora Bora, Male Divy atď...ale mali sme jednu, svadobnú cestu Maurícius...stala nás par tisíc eur.

gelifil
28. júl 2024

@vilma7 a stalo to zato?

simona20201309
28. júl 2024

Luxus je pre mňa to, keď je to nad rámec mojich ocakavani. Keď ma izba luxusný vyhlad na more, všade čisto, kvalitne ubytovanie, krásne more, skvelé počasie, perfektná partia, pohoda, skvelé služby.... to je pre mňa luxus. Keď prídeme z dovolenky so skvelým pocitom a zážitkami. Naposledy bolo pre mňa chorvátsko luxus oproti Egyptu ci Turecku.

pininka1
28. júl 2024

My sme sa vrátili teraz z Cypru, kde cestovka opísala hotel ako pre náročnú klientelu,no nebol, bolo fajne, ale za takú cenu určite ten hotel nestal. Súhlasím ze pre mňa znamená luxusná dovolenka niečo ako Maurícius, Male Divy, Bora Bora a pod, aj keď cenovo to vôbec nemusí byť až také hrozné.

laurita285
28. júl 2024

Vo všeobecnosti tak nad 8 000€/týždeň 2os. by sa to už dalo považovať za luxusnejšiu dovolenku. Resp. nad takúto sumu predávajú travel agenti dovolenky, ktorí sa špecializujú na luxusné dovolenky.
Ale pre mňa osobne je luxusná dovča tak nad 15tis/týždeň.

marsmykkok
28. júl 2024

@gelifil podľa mňa tá exotika má niečo do seba a stojí to za to. Ale ak niekto dá za Grécko alebo Severný Cyprus a podobné viac ako 3000 eur na osobu to považujem za plytvanie peniazmi. Detto poznávacie zájazdy do exotiky sú drahé, ale to za to stojí. Ale aby som niekde v Grécku čo je za rohom zaplatila toľko to je za mňa moc.

buberova
28. júl 2024

Asi nad 4000-5000€ pre 2.. a asi závisí aj od destinácie, keď mi niekto povie že bol v Grécku asi to nebudem prvoplánovo brať ako luxusnú dovolenku.. ale karibik tam rátam automaticky 🙂

muchotrafka298
28. júl 2024

Pre mna su luxusne destinacie Francuzska Polynezia, Seychelly, Maledivy (tie skutocne drahe rezorty, nie lokalne ostrovy a hostely). Napriklad. Cenovo by som povedala ze tak od tych 8-9 tisic/osoba to uz je pre mna skutocne luxusna destinacia a dovolenka.
Sama som na takej este nebola, ale tiez som videla pekne miesta, napriklad Mexiko alebo Kubu.
A k tvojej casti otazky, ze sa ludia tym chvalia. Niektori ano, hlavne preto, lebo maju pocit, ze im potom kazdy zavidi. Nezavidi a vela ludi to ani nezaujima.

marcellka32
28. júl 2024

Boli sme 3 týždne na Zakynthos, z toho 1,5 týždňa na lodi, luxus bol to, že sme mohli ísť a plávať kde sme chceli...pre každého znamená luxus niečo iné, pre nás navštívit krásne miesta, zážitky, a Grécko je krásne, nepotrebujem Bora Bora, Maledivy
A hlavne: nie je dôležité kde si, ale s kým si ;)

marcellka32
28. júl 2024

@muchotrafka298 neviem, mne keď niekto povie kde bol, nezaujíma ma koľko to stalo, ale čo videl/zažil...cena hotela ma absolútne nezaujíma

muchotrafka298
28. júl 2024

@marcellka32 mna to tiez nezaujima, je mi to jedno. ALe viem, ze niektori ludia to riesia. Ja nie. Tak isto nehovorim ludom o tom, ze kolko co stalo ohladom mojej dovolenky.

seahorse27
28. júl 2024

Pre mna je synonymom luxusnej dovolenky exotika, Karibik v luxusnom rezorte alebo cesta Orient Expresom, pripadne aj poznavacka - Island, Japonsko a pod. Ceny sa daju lahko dohladat na nete, zacinaju od cca 5000€/osoba

pralinka25
28. júl 2024

@marcellka32 presne.

mna ani nikdy nenapadne rozmyslat nad cenovkou. rada pocuvam kto kde bol, rada si pozriem fotky aj vsetko co mi o tom porozprava. a je jedno ci to bola stanovacka u lesa alebo to slavne bora bora.

mamina7070
28. júl 2024

ja sa snazim kombinovat aj podla toho s kym ideme

chodime aj na lowcost ale aj exotiku za mna draha dovolenka bola chorvatsko a tatry najma v pomere cena vykon

my sme boli na zanzibare vo februari a co som usetrila na letenkach a hoteli sme vrazili do safari a vyletov ale aj tak stale na urovni ceny ako dovolenka v tatrach

ukulela
28. júl 2024

My sme minuli 3 ročne úspory na roadtrip cez kontinent. Žiaden luxus, ubytko lowcost, no luxusné zážitky. A to sa mi počíta... Živobytie nám to neohrozilo, rezervu sme neminuli.... Podľa mňa si treba dopriať zážitky. Pre niekoho je to polynezia, či Hawaii, pre iného výhľad v Alpách, ktorý si vyslape. Rada by som do zážitkov investovala viac. Ale určite by som sa nechválila niečím, čo mi ohrozí finančnú pohodu. A už vôbec by som sa kvôli dovolenke nezadlzovala úverom. Na druhej strane každému doprajem zážitky.

mamina7070
28. júl 2024

v januari ideme na maledivy 576 € spiatocna letenka na osobu ubytko na lokalnom ostrove 800 s ranajkami plus nejaky vylet je v tom (9 noci) a 5 noci v all inclusive rezorte na inom ostrove za 1100 na osobu takze to mas na maldivy v sezone na dva tyzdne na osobu 2476€ na osobu ale teda ak by sme sli len na lokalny ostrov tak s prehladom 1600€ na osobu

anonymous87
28. júl 2024

Ak sa jedna o sumu tak asi 8000€+ pre nas 4 na 7 noci…to by som mozno nazvala luxusnou dovolenkou 🤷‍♀️
Ale po pravde, nikdy som sa nad tym nezamyslala…a co sa tyka destinacii tak ako bolo spomenite bora bora, maldivy, seychely asi..:

tykat
28. júl 2024

Asi som uz stara, pre mna je luxus hocikde kde sa pohodlne dopravim, mam ciste dostatocne vybavene ubytovanie bez roznych "obtazujucich" prvkov ako hmyz, horucava, plesen, hluk, smrad... Kde je pekne okolie priroda ci pamiatky. Kde nemusim prstom pohnut co sa tyka jedla, upratovania a kde je ochotny mily personal. A je mi jedno ci to bude na Orave alebo na Bali a cenu respektujem.

tiezjedna
28. júl 2024

@vilma7 my sme tam mali svadbu aj svadobnú cestu😉 Komplet účet aj s útratou niekde okolo 7-8 tisíc € pre dvoch. Pre niekoho nepredstaviteľné, pre nás najlepšie utratené peniaze, zamilovali sme si to tam a vraciame sa pravidelne, už aj s deťmi❤

marcellka32
28. júl 2024

@tykat tak tak, čistá izba, dobry matrac, čistá kúpeľňa, pekné okolie a hoci aj v Rajci či Cicmanoch

kaktusik007
28. júl 2024

@tykat som asi stara tiez, ale mam na to rovnaky nazor... luxus je moct sa vyvalit na lehatko / kreslo / do bazena ci mora a nemusiet riesit deti, jedlo, hasterenie.... absolutne nic... len ja a kniha / notebook a rozhovory s blizkymi a proste pohodaaaaa..... a potom samozrejme cista izba, prijemny vyhlad 🙂

betulinka1
28. júl 2024

Pre mna je luxus, kde nemusim varit 🤣🤣🤣🤣, mam hotel priamo na plazi, maju super kuchynu, ziadne muchy ani hlodavce, ziadny jezkovia, meduzy. Lebo darmo ides do 4 hviezdičkového hotela v Chorvatsku, ktory sa tvari ako luxusný rezort pre rodiny s detmi a v noci sa zobudíš na to ako nejaka myš chrume nieco v odpadkovom kosi, potom ides na recepciu a povedia ti, ze oni nevedia co s tym maju robit 🙈🙈🙈🙈. Na plazi je milion ježkov. Cena 5000€ pre 4 osoby. Cize po tomto zážitku mne staci, ze na izbe nemame mysi a Chorvatsko uz nikdy viac.

lakebabe
28. júl 2024

Pre nás je taka luxusnejsia dovolenka nad 5000 na hlavu cca za týždeň, destinácie typu Bora Bora, Maledivy, Bahamy.... Také kde sa bezne nejdeš pozrieť par krát do roka za last minute

tykat
28. júl 2024

@kaktusik007 presne, k moru jedine tak, hotel na plazi, AI, kvalitny servis v hoteli, nemusiet nic riesit len oddych a vylety.

viestta
28. júl 2024

Luxusna dovolenka je taka, ktoru si naozaj uzijes. Ci si ju uzijes nezavisi ani od destinacie ani od ceny. Pre nekoho je to Bora Bora, pre ineho horska chalupa v Alpach, dalsi za luxus povazuje poznavacku po Talianskych pamiatkach.

ariannazara
28. júl 2024

My sme boli na Zanzibare to pokladam za luxus keďže tam podľa mňa bežný smrteľník nechodí každý rok. Mali sme to ako svadobnú cestu, a nejak už po takých dovolenkách netuzim😂

dominikamacakova
28. júl 2024

5000€ na osobu je podľa mňa už luxus

bublinka1426
28. júl 2024

5000 eur za dovolenku pre 2 je luxus. pre mna