Čo zbaliť na dovolenku s deťmi?

lylyjana
28. apr 2022

Mate nejake tipy, vychytavky, co zbalit na letnu dovolenku s dietatom? Napady co mozno ulahci cestovanie, alebo nieco co zabavi, alebo tip co pomoze pri nejakej situacii, ktora moze nastat?
My budeme prvykrat letiet so skoro 2r a len mi tak napadlo, co si mozem do leta zaobstarat, ako zvladnut prvy let, stravovanie v hoteli, atd. 🙂

denden77
28. apr 2022

sem sa pripnem, ak mozem.. tiez nas to 1x caka 😊

evica17
29. apr 2022

@lylyjana lekarnicku, s potrebnymi vecami, take na prvu pomoc, ak by horucka, kasel, bolesti brucha, hnacky..... Nie je nic horsie ako na dovolenke hladat lekaren.

miadi
29. apr 2022

Lietala som s malou po svete od 11m . V podstate netreba nic len pevne nervy a dobru naladu. Teraz nas caka cez ocean let s 2 detmi sama mama 🤣to bude Sranda no tesim sa aj na to. 2r chcu najviac pobehovat v ulicke lietadla. Kludne trochu nechaj ak je to dlhy let dietatku sa nic nestane a nema kam zmiznut. A treba sa aj trochu hybat . Ak je to kratky let 3h.. mozes doniest tablet alebo nieco nove tvorenicko. Nam raz v usa dali v lietadle take lepkave ticky Neviem to pomenovat nieco ako dratik oblepeny plastelinou. Urobili sme z toho 2D auticko dost ju to zabavilo. Zober oblubeny snack . Chrumky vyzivu. Mne mala nikdy nejedla lietadlove jedlo, Neviem kam idete ale ak to nie je Amazon dzungla tak vsade kupis vsetko pre dieta tak ako doma. Ak je to nocny let deti zvyknu spat minimalne polku letu. Pri vzlete je dobre dat napit ( ak kojis dlhodobo tak kojit) aby preglali vtedy nebudu citi bolest v usiach( Moja si ju vsimla az v 4r) deti zvladaju cestovanie uplne v pohode. Lepsie ako rodicia . Takze Hlavne klud . Moja nikdy neplakala v lietadle ale druhe deti ano: raz jedno revalo Akoby ho mucili Asi 30minut od startu. Nic si z toho nerob . Prezije dieta aj ostatni cestujuci. Tes sa urob z toho zabavu a dobrodruzstvo a dieta bude naladene ako ty. Na dovolenke rovnako rezim - denny spanok ako doma,Stastna mama =stastne dieta.

lylyjana
autor
29. apr 2022

@miadi a ako je to prosim ta so zabalenim vody do lietadla pre dieta? Lebo normalne musis vsetko vypit a vyhodit pred pasovou. Ci len zobrat prazdnu flasku a potom kupit uz pri gate vodu a preliat?

miadi
29. apr 2022

@lylyjana s malym dietatom mozes mat vodu. Normalne v taske. Ak by ti ju predca len kazali vyhodit tak kupis dalsiu.

juliet86
29. apr 2022

mna to tiez caka. snacky. hracky. rozmyslam ako sa zbalit. asi ruksak pre mna. uvazujem ci tie kufriky nankoliecka kam vedia deti nasadnut su blbost alebo nie

vlado818
29. apr 2022

@evica17 ktomuto sa pripajamm. Bolo zaujimave hladat lekaren v Dominikanskej republike.
Treba rozlisovat kam idete aky stat europa,azia,amerika
Manzelka ma vzdy plny sacok veci.

lianka123
29. apr 2022

@lylyjana ja mam 3rocneho a 5rocneho. Mali tablet v lietadle vynimicne, treba dat kinedryl pred cestou. Do lietadla nahradne oblecko. V duty free shope kupis potom vody atd. Ja som im objednala teple detske jedlo, my sme leteli dlho.
Boli sme pri mori- musis mat vsetky lieky, na teploty, hnacky, ja bravam aj antibiotika. Vela triciek, oblecenia. Deti su stale spinave.
Vcera v noci som doletela, ak letis cez den dieta ti nezaspi, aj ked ma 2roky, bude nabudene. Revalo cele lietadlo tam, boli tam 9m, 6m, 2rocne aj 5rocny co vracal. S usmevom a pevnymi nervami to das! Naspaet uz moji spali, uz to nebolo pre nich ze wow lietadlo. A dobre si zobrat paralen do lietadla.

evica17
29. apr 2022

@lylyjana ja som mala prazdnu flasu, aj pre mna a aj pre dieta, a po kontrole som si napustila na wc z kohutika. Alebo si kupis