Čo zbaliť k moru do Bulharska?

sundance
2. júl 2013

Baby, nemáte niekto overený zoznam aj oblečenia aj lekárničky, čo zobrať na dovču k moru do Bulharska? 🙂 🙂 🙂

anuska74
2. júl 2013

Daj si na googlu je toho dosť , no a zbaľ sa čo už sa tebe hodí.Zas všetko sa tam dá bežne kúpiť. Oblečenie netreba prehánať.

ichbinich
2. júl 2013

Na ako dlho idete? Budes mat k dispozicii pracku? Aky typ dovolenky planujete? Letecky? Vlastnym autom? Busom? Do hotela? Do apartmanu? Tieto otazky musis mat zodpovedane 😉

Ja balim v principe jednu sadu oblecenia pre kazdeho z nas plus jednu rezervu. Sada oblecenia je spodne pradlo, ponozky, tricko, pre syna k tomu ratam aj nohavice, u dospelych nie. Ak ides na dva tyzdne, to by bolo strasne vela, tak zabal na tyzden (teda podla mojho pravidla 8 sad) a po tyzdni oper. Super je samozrejme pracka, ale da sa aj v rukach. Bude leto, horuco, uschne to rychlo 😉
Nezabudni brat veci pre vsetkych podobnych farieb, aby si mohla prat v klude vsetko naraz. Napr. co najviac bieleho = jedno pranie bieleho pradla a ostatne blede farebne. Podla moznosti nic cierne a cervene, to zvycajne farbi. Alebo teda rataj s tym, ze tych par ciernych a cervenych kuskov budes prat rucne 😉

AK idete iba na plazovu dovolenku, tam toho fakt netreba vela. Ak planujete aj vylety, potrebujes "vybavu" aj na tie vylety.

Ja som napr. do Talianska brala aj plienky, lebo viem, ze v Taliansku su strasne drahe. Ale sli sme autom, tak to bolo jedno.

Lekarnicka: ja vlacim so sebou sirup alebo cipky proti horucke, gel po postipnuti, Bepanthen plus a paralen pre mna 😉 Vsetko ostatne by vyzadovalo lekarske osetrenie, a v turistickych centrach to nie je problem, tak nic ine neberiem.

K moru bude treba a zaberu velmi vela batoziny uteraky na plaz. To je nevyhoda, ked letite. Pripadne ak idete do hotela, zisti si, ci to neponukaju. Urcite mlieko na opalovanie, v letoviskach byva predrazene, vystavene na polickach vonku na slnku, nevies, co sa s tym uz dialo a ako dlho to maju vystavene...

slimstar
2. júl 2013

tu som našla čo treba zbaliť, dúfam že pomôže 😉

http://veu.sk/index.php/aktuality/839-co-zbalit...

zuzu1223
24. júl 2013

@slimstar Aj ja mám problém so zbalením, aby som na niečo nezabudla tvoj odkaz mi veľmi pomohol ĎAKUJEM!!!!

dasiacik
24. júl 2013

@sundance
Hlavne neber zbytocne vela veci,myslim tym oblecenie.
Naozaj ti staci par triciek,sortiek,sukna.A muzovi podobne.
Ja ak mozem poradit,tak si zbalte flasku domacej pallenky.
My ked sme boli v Bulharsku,tak mm prelezal 4 dni
na hoteli s posteli so zaludocnymi tazkostami a s hnaackou.
Mal to z mora,alebo z jedla.Mozno zmena prostredia.
Vtedy sme tu flasku so sebou nemali.O rok na to sme
sa poistili,mm si dal kazde rano malicky kalisek ( a to
inak nepije),a dovolenku sme si krasne uzili.Takze,ak
mava niekto z vas take zdravotne problemy,tak radsej
preventivne si dat kazde rano za jeden ako prelezat
celu dovolenku.Mojmu muzovi vtedy nepomohol ani
endiex,ani cierne uhlie,ani banany,...Radsej sa tomu
vyvarovat.
A este k tomu baleniu-urcite nezabudni plavky,osusky,
opalovacie kremy,fotak,sperky si radsej nechajte doma,
aj tak ich na plazi nosit nebudes,ak nechces byt opalena
podla retiazky a prstienkov,hygienicke potreby,...Naozaj