Čo zabaliť na dovolenku k moru pre 2 ročné dieťa?

kk87
10. jún 2018

Prosím vás co ste balili pre 2-ročne dieta na dovolenku k moru? Ďakujem za všetky tipy a poznámky 🙂

janinah
10. jún 2018

okrem bežných vecí odporúčam čiapku legionárku,ktorá chráni aj krk a rovno dve...neber to,čo tam v pohode za normálny peniaz kúpiš ako hračky do vody lopatku a formičky a nafukovaciu hračku na plávanie..a ešte teplomer a základné lieky vrátane kvapiek do očí nosíme..a obuv na pláž tie penové sandálky,čo sú okamžite suché

elzena2
10. jún 2018

rehydratacny roztok, ked mu bude zle zo slnka a na presuny autom/lietadlom knizku, ktoru este nepozna, napr. tie, ktore maju okienka, zvuky, daju sa otvarat do roznych stran (my sme mali Busy Builders - Rebecca Finn - Martinus ma aj slovenske vydanie).

hettinka
10. jún 2018

@kk87 podľa toho kam...
Ale asi to spomínané vyššie a celotelove plavky, náhradné plavkove nohavičky + niekoľko obyčajných tričiek na plaz na prezlečenie. Ak sa nepýta, do hotelového bazéna plávacie plienky.

ukulela
10. jún 2018

podla toho kde a ako idete - autom/bus/lietadlo? a kam?
knizku so zvukmi by som do lietadla nebrala ... radsej mobil s rozpravkou a sluchatka ... skratka nieco na zabavenie na cestu (plati aj pre auto - nejaky dvd prehravac)
treba bezne lieky, ale veci, co sa daju kupit za par supov (nafukovacka/lopatka/lopta) by som urcite nebrala - zbytocne zaberu miesto.
obuv do vody - za mna s chranenou spickou.
my, ked sme boli s deckami - plazovy stan, ten jednoduchy na jedno rozlozenie. stavali sme ho aj v chladku, ak si deti zdriemli, boli aj v zavetri.
pre tak malu - buginu, prip. aspon satku na nosenie (ale teda ak sa chcete vecer zdrzat v meste na promenade, v kociku si moze v poho pospat a vy si dat daco v retike ...)
na plaz a aj do vody pripadne biele tricka, kvoli slnku,
a presne - legionarka zakryje aj pliecka (aj ked sa viac hodi pre chlapcov, ako pre dievcatka 🙂

kk87
autor
11. jún 2018

Super, ďakujem za podnety 🙂 pravdu povediac take malé formicky, lopatku a vedierko som mala v pláne zobrať, ale asi to nechám bokom a zoberiem len v prípade ze nám zvýši kus voľného miesta v kufri 😄
A ešte som sa chcela spytat ako vyriešiť nočný spanok. Situácia: malú uspime na izbe, ale my si ešte chceme sadnúť na nejaký program dole do baru/restiky/pod. Detské vysielačka nemá taký dosah. Akú ste mali aplikáciu cez telefón?

kk87
autor
11. jún 2018

No a pôjdeme letecky, 2,5h let + transport busom do hotela. Dcérka uz nemá plienky (len n noc), večer ešte mlieko z hrnceka.

vevesh
11. jún 2018

@kk87 v zivote by som nenechala dieta same na izbe v cudzej krajine a k tomu v hoteli😧- na to je kociar a mozte sediet vonku aj do 6 rana...

lenka_21
11. jún 2018

@kk87 to iste...nenechat samu nikdy... Neviete kto vidi, ze ste ju nechali. Radsej nieco na terasu a tam popijat...

elzena2
11. jún 2018

@kk87 Ja by som sameho tiez nenechala. Citala som jeden clanok a tam radil manzelsky par (ale nie Slovaci), ze oni si vzdy, ked niekam cestuju, zabezpecia dopredu miestnu overenu opatrovatelku. Ze niekedy aj tie lepsie hotely maju priamo kontakty. Mozno aj to by bolo riesenie pre Vas.

sasunka
11. jún 2018

Urcite nenechat na izbe. My to riesime tak ze ju nechame na dovolenke dlhsie hore, kopec deti sa tam mota, urcite sa zabavia. Potom ideme spat naraz. Popoludni si 2 hodky pospi a zasa vecer vydrzi. Doma mame prisny rezim ale na dovolenke si chceme oddychnut aj my a nie lezat od 20tej na izbe.

simsalabim
11. jún 2018

@kk87 nikdy by som dieta nenechala same na izbe, vid Maddie McCann. Kolko rokov ju uz hladaju? Desat? Dieta do buginy, ak chcete byt dlho von.

bodkolienka81
11. jún 2018

@kk87 na cestu sa mi velmi osvedcil mix suseneho ovocia a chrumiek v tvare zvieratiek (napr dm), zabavil sa uz len vyberanim a prekladanim..tablet s pesnickami (Wheels on the bus) a rozpravkami (zabiatko), nova knizka.. pri mori vela nepotreboval, zabavil sa s vedierkom, autickom, pieskom, kamienkami...Termoflasa na vodu, rozkladaci stan-musla, ak nebudu hotelove slnecniky. Ciapka, detsky opal.krem, penove sandalky. Cez obed sme sa chodili najest a spat, nenechala by som ho na takom prudkom slnku. Spavat chodil okolo 21:00, my sme boli na balkone a rozpravali sme sa, citali..sameho by som ho nikdy nikde nenechala..

osky
11. jún 2018

@simsalabim presne si mi to vzala z ust.
Pane Boze!!
Dieta nechat same v cudzej zemi.take male...
Ako by ste sa v tom bare uvolnili?!
Madie uz nikto nenajde-ved uz je tobtolko rokov.pouceie pre kazdeho...

hettinka
11. jún 2018

@kk87 diata uspieť v kočíku a vezmi do sebou. Tie programy sú zvyčajne vonku a rodičia rám sú s deťmi aj malými. Spánkový režim na dovolenke neriešim.

veronnica080
11. jún 2018

@kk87 a do ktorej destinácie idete??

kk87
autor
11. jún 2018

@veronnica080 Španielsko

kk87
autor
11. jún 2018

A ďakujem aj za zvyšné komenty. O nejakej Meddie počujem prvý krat, hodila som si to teda do Google... Na tie aplikácie som sa pýtala preto, lebo my jednu používame na SR (ked sme boli v penzióne na lyžovačke, s rodinou na predĺžením víkende, na svadbe) a chcela som vediet ako to funguje v prípade roamingu. Po prečítaní o tej Meddie som to samozrejme prehodnotila. Buginu jasne ze mame a berieme ju, tak bude s nami.

meluela
11. jún 2018

@kk87 my preto mame apartman .. ak nahodou stastne deti zaspia, mame este dalsiu izbu a flasu vina namiesto baru 🙂 tolko teoria ... ale realne muz zaspi na gauci a ja pri detoch a mozme si potom spolu umyt zuby ak sa este po pol noci zobudime 😀

maminecka2
11. jún 2018

@kk87 Sietku proti hmyzu na kocik, na Rodose pred par rokmi nevyhnutnost- vecer to bol brutal, neviem ako to bude v Spanielsku. Tiez repelent, aj pre vas.
Par hraciek k jedlu- teda pokial nemate dieta ktore pochopilo Bukovskeho knihy 😜.
A uplne idealne este babku na pomoc nech si oddychnete 😂.
My sme mali izbu s terasou, na prizemi, blizko bar, a muz len behal po drinky (viac ako 4 naraz neodniesol 😀) a sedeli sme na terase.

kacusik69
11. jún 2018

@simsalabim na Maddie som skoro zabudla, prave som docitala obsiahly clanok o jej pripade a asi sa mi dobre spat nebude 🙈

hettinka
12. jún 2018

Maddie podľa mňa niečo spravili vlastní rodičia, niektoré dôkazy k tomu smerujú.
Ale aj tak by som také malé dieťa samé v cudzom prostredí nenechala, môže sa mu hocičo stať, úraz na izbe, príde mu zle, alebo bude hľadať rodičov, vyjde na balkón, vypadne z okna ...
Na trávenie dovolenky večer po baroch si rodič musí počkať, kým dieťa vyrastie. Inak, na dovolenke fakt zažívam, že malé deti sú hore s rodičmi aj do polnoci na hotelových animáciách, ako ktoré vydrží a nikomu to nevadí ... to len tie naše slovenské ženieme aj na dovolenke o 19:00 umyť zuby a spať.

katrinka8
15. jún 2018

@maminecka2 - v Španielsku nie sú komáre 😉

maminecka2
15. jún 2018

@katrinka8 To fakt? Inak teraz rozmyslam ze ked sme boli drukykrat na Rodose tak uz asi ani neboli. Teraz ideme na Cyprus tak dufam ze nebudu 😀

katrinka8
16. jún 2018

@maminecka2 - fakt 😉 Žila som nejakú dobu v Barcelone, neboli tam, v Andalúzii som chodila do školy, ani tam nič... 😉

maminecka2
16. jún 2018

@katrinka8 Hned by som s Tebou menila 😉

katrinka8
18. jún 2018

@maminecka2 - 😉 tak to je krásny kraj, Barcelona mi prirástla k srdcu ❤❤❤ A Andalúzia, no to je úplne iný svet, iná mentalita, kultúra... všetko iné. Ale krásne.