Čo všetko zbaliť do Egypta?

10. jún 2024

Ahojte ,poraďte čo všetko zbaliť má dovcu do Egypta . Ideme 4 členna rodina deti 4 a 13 ročne. Ďakujem . 🌹

dadis
10. jún 2024

Nemusis menit dolare, eura v pohode akceptuju, ako sprepitne si vezmi rozmenene 1 a 2 eurovky. Pytaju si sprepitne vsade a za vsetko. Inak ako na normalnu dovolenku sa zbalte.

sissy27
10. jún 2024

Tak ako vsade - kluce od bytu nech sa mozete dostat domov, telefon nech si viete zavolat pomoc v pripade potreby a peniaze na vsetko ostatne 😃
Klasika, plavky, letne oblecenie, aspon jeden nejaky slusny outfit pre kazdeho (dlhe nohavice pre muzov, dlhe saty so zakrytymi ramenami pre damy) - nie je to uplne povinnost, ale prejav slusnosti na veceri. Opalovacie kremy spf50, najma detom nejaky klobucik, lieky len tie co pravidelne uzivate na predpis. A pre dospelakov domacu na rannu dezinfekciu.
Uteraky ani sprchac a sampon so sebou tahat nemusis (ak nevyzadujes nejaky specialny), to bude na hoteli, hracky pre deti by som tiez netahala, iba ak nejakeho mojkaca na spanie bez ktoreho sa nepohnu, ale hluposti ako hracky do vody a podobne tam za par centov kupis a potom nechas ked tak. V podstate tam kupis uplne vsetko. Lieky na alergiu alebo pripadne hnacky kupis tam, nase aj tak nezaberaju.

andaluzia12
10. jún 2024

My sme si na mieste kupovali čistiaci prostriedok a handričku na umývanie kúpeľne, egyptská hygiena je hrôza …

ptvw
10. jún 2024

@andaluzia12 v akom hoteli ste boli prosím, že si musela kúpeľňu umývať?

pe_mi
10. jún 2024

My sme boli v marsa Alam 5*,hygiena výborná a dokonca ani eurače nevypytovali.neboli dotieravi.
Tento rok ideme opäť
My zvykneme probiotiká brat 2 týždne pred dovolenkou a aj počas.pre istotu
Balíme sa ako na každú inú dovolenku,nič špeciálne

heln
10. jún 2024

sice som nebola v egypte, iba v tunisku, ale pre istotu urcite lieky proti hnacke ako endiex, na teplotu a gel po ustipnuti hmyzom.

andaluzia12
10. jún 2024

@ptvw Havaii le Jardin v Hurgade, celá sieť hotelov Hawaii je podobná …

kris_y
10. jún 2024

@pe_mi môžem poprosiť link na hotel, kde ste boli? Prípadne link na dovolenku, ak je ešte v ponuke. Ďakujem.

ptvw
10. jún 2024

@andaluzia12 ďakujem

lakebabe
10. jún 2024

My sme sa v utorok vrátili, chodíme často, treba vyberať veľmi dobrý hotel, lebo tu najviac platí nie je 5 hviezd ako 5 hviezd. Vezmi si to co na klasickú dovolenku , kúp v lekarni pri príchode Antinal keby vás čosi chytilo hneď nasad a užívaj dovolenku, My sme zatiaľ mali v každom hoteli upratovanie ukážkové , a bakšiš nikto nepýtal ale poteší ak dáš, všetko ostatné záleží od hotela. My mame pochodene aj mesta, bary a restiky pre domácich, keďže nám tam viac kamaratov roky žije a všetko v pohode kúpiš tam všetko co aj u nás keby ti niečo došlo

janinah
10. jún 2024

Klobúky a dobre slnečné okuliare.Ako bakšiš sme dávali jednodolarovky alebo dvojeurovky.V hoteloch nepýtaju,ale dáva sa,na výletoch pýtajú až otravne.

katkakuch1
11. jún 2024

Ako ti hore vyššie píšu, tak naše lieky proti hnačke nepomáhajú.. Antinal je možné zohnať v Egypte už len pre deti vo forme sirupu, jeho náhrada sa volá teraz Diox/diax neviem presný názov ale na internete nájdeš. Pre muža určite jedny dlhé nohavice (v ala carte reštaurácii) bol dresscode, kde muž musel mať dlhé nohavice takže som bola rada, že sme ich zobrali. Lieky len ktoré máš na predpis . Ja som brala ešte také napríklad kinedryl (do lietadla), burrow kvapky do uší, kvapky do očí a brusnicové/kapucinkové tablety na močové cesty.. Zoženiete ale bez problémov aj tam. Opaľovacie krémy, pár kúskov oblečenia pre každého. Pre drobca mojkáčika ale iné hračky by som kúpila tam. Pozor, väčšinou s nimi treba zjednávať o cenách. Je to pre nich typické..

dadis
11. jún 2024

@lakebabe
@janinah
@pe_mi v hoteli ani od nas nepytali, ale od nas pytali hned pri transferi v mikrobuse 😳, to bol prvy kulturny sok, potom na vyletoch vzdy, a nechali sme klasicky upratovacke, tomu co nosi batozinu a pod.

lakebabe
11. jún 2024

@dadis to pýtajú v buse všade v arabských krajinách, aj v Turecku, v Tunise, ma nádobu na bakšiš, to ale nikdy nedávam šoférovi. Upratovacovi vždy nechám par eur , aj nosičovi kufrov, čašníci na posledných hoteloch mali zákaz pýtať, nemali ani dózy na bare na bakšiš, ale dali sme im.
Horšie je to v mestách medzi domorodcami, treba sa obrnit keď budu malé deti zobrať, ženy s kocarmi na sunar, taxikári všetci chcú peniaze, treba tvrdo stanoviť cenu popredu aj s taxikárom poviem mu svoju cenu a dost, lebo by sa nedoplatila.
Inak sú to všetko strašne milí ľudia, domáci by dali aj posledné cudziemu , nemali sme ani skúsenosti s krádežou.
Napríklad v miestnych baroch pre domácich nie su cenníky, turisti majú iné ceny ako domáci takže keď sme v noci chodili s kamarátmi Egypťanmi do mesta, tak sme mali úplne smiešne ceny za drinky.
Určite všade zjednavat, iba niektoré obchody majú pevné ceny.

sisska96
11. jún 2024

Hlavne tabletky proti hnačke 😅😅

dadis
11. jún 2024

@lakebabe To som nevedela, boli sme v Egypte 1.krat, ani v Turecku ani v Tunise sme neboli.
@sisska96 my sme sa bali hnacky, ale klop-klop nic sa nam nestalo..a to sme si aj nejake smoothie melonove kupili od domacich 🙈🤭. Az potom nam doplo, ze tam davaju lad, az nas zamrazilo aj bez ladu ..ale potom sme videli, ako vytiahol zmrznutu flasu mineralky, zobral macetu a ocistil plast a nasekane kusky ladu hodil do mixera..ale aj tak sme to pili v takom ocakavani 😅

sisska96
11. jún 2024

Ja som ešte nebola v Egypte, ani sa tam nechystám - nemám rada horúčavy. Ale jedna známa omylom si umyla zuby s vodou z vodovodu, no sračky dva dni 😅

lakebabe
12. jún 2024

@dadis ľadu sa netreba báť ani najlacnejši hotel nemá ľad z ich vody ani oni doma tu vodu nepiju nemajú imunitu. Problém s ľadom a faraónom sú hlavne výkyvy teplôt horúčavy a preklimovane izby, ľadové drinky. Ja sa bežne stravujem aj mimo hotel v mini baroch na výletoch všade a nikdy mi nič nie je, len horúčavy sú problém tento rok som mala dva dni teploty z tepla, ale ľad pijem normálne vždy. V podstate Turecko a Tunis je to isté ziadna pitná voda umývať zuby len v balené.
Naše lieky nepomôžu zo skúsenosti jedine ako tak Imodium Instantné. Ale pri prvých príznakoch treba zjesť jeden Antinal a po dvoch je človek akoby mu nič nebolo. Len to nesmie začať jest neskoro.
Vo všeobecnosti v Turecku mavam väčšie problémy so žalúdkom ako v Egypte a to chodíme do ozaj luxusných hotelov.

dadis
12. jún 2024

@sisska96 Tiez som nebola fanusikom tejto krajiny, ale boli sme v oktobri, bolo prijemne teplo aj na kupanie aj na vylety. More tam je krasne, aj ked sa bojis plavat za bojky 😬. Boli sme aj snorchlovat na koraloch, stale som sa obzerala okolo seba 😅

lakebabe
12. jún 2024

@dadis maj , september a október sú najlepšie na teploty , my sme teraz mali ak 45 stupňov a to už bolo moc 😄

guizui
12. jún 2024

Zienky, kde sa daju rozmenit dolare na jednodolarovky? Dakujem.

dadis
12. jún 2024

@guizui mozes vziat eura, dolare ti nebude treba. Ak beries dolare, na recepcii ti rozmenia

lakebabe
12. jún 2024

@guizui môžeš vziať eura, ale oni majú problém s mincami domácim ich v zmenárni nezmenia, tak chodia tajné sa turistov pýtať ci im nezmenia na papierové . Dolár máš papierovy. Ja tam dosť veľa nákupujem kozmetiky a olejov domov tak si v zmenarni v meste na pas vždy zmením egyptské libry to sa mi najviac oplati aj pre taxikárov. Ale ak chceš iba na tringelty a výlety stačia ti eura, berú ich všade len po obchodoch nie je moc výhodný kurz

zooeynka
12. jún 2024

Topanky do vody

beahavala
21. júl 2024
Používateľ beahavala je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od beahavala.

zbal sa tak ako na hocijaku inu dovolenku k moru 🙂

lindous
21. júl 2024

Antinal má výpadok, teda aspoň my sme ho pred mesiacom zohnať nevedeli, ani alternatívu, naše Imodium ma zachránilo… ak sa vám bude dať kúpiť ich liek, ak by prišli problemy, tak super, je to ideálne, ale radšej by som zobrala aj z domu, to Imodium je vraj 50:50, ale lepšie ako nič… ale teda hlavne držím prsty, nech nič nepotrebujete, mňa to chytilo 1x z niekoľkých návštev Egypta… ostatné bolo napísané asi, užite si dovolenku 😊