Čo vidieť v meste Zakynthos (nie na celom ostrove)?

sanny2993
4. sep 2024

Ahojte, poradí niekto čo sa oplatí vidieť v meste Zakynthos ? Nepýtam sa na ostrov, ale mesto do ktorého prídeme trajektom.

Budem vďačná za tip na:
super reštiku s krásnym výhľadom
dobrú taverničku s kavičkou
peknú promenádu na prechadzku
pekny výhľad na mesto
zaujíma ma či je v meste park s tieňom
zaujíma ma či je v blízkosti do pár km pláž na ktorú so vieme odbehnúť taxíkom

Máme rozpätie cca 3 čisté hodinky na motkanie, budem vďačná za každý tip 🙂

anketkarka
4. sep 2024

@sanny2993 https://maps.app.goo.gl/ooHPMj8RGP3Aqwrp7
stačí sa pohrabať na google.maps. Máš tam aj recenzie.

ina2405
5. sep 2024

@sanny2993 prenajala by som si auto, keď len na 1 deň, neviem či tam idete len na výlet, alebo ako. Pre mňa najnádhernejšia pláž bola Alykes, ale veľa sme chodili na Banana beach, bolo to bližšie k nášmu hotelu. Centrum mesta sme pobehali raz, je tam krásny kostol a blízko bolo aj ihrisko pre deti. Nie zrovna s extra tieňom. V reštaurácii sme neboli, len na gyrose a zmrzke v dentre mesta blízko kostola.

sanny2993
autor
5. sep 2024

@ina2405 My sme ubytovaní na Peloponéze, chceme prísť a odísť trajektom, budúci rok ideme na dovolenku priamo na ostrov Zakyntos objaviť všetky krásy, tohto roku sme sa rozhodli len pre zážitok z trajektu pre 3 ročného synčeka ist na “otočku”, tak sa snažím zistiť ako čo najlepšie využiť čas, Alykes je už ďalej, Banana beach mi pise z prístavu 12 km, to by bolo akurát, prosim ta je aj to pekná pláž a hlavne dá sa tam nájsť tieň ? využili by sme jej návštevu na spánok synčeka v plážovom stane 🙂 taxíky sú cenovo oki ?

ina2405
5. sep 2024

@sanny2993 my sme nemali taxi, ale auto na celý týždeň. Na banana beach sú aj slnečníky, ale vôbec netuším ako sa prenajímajú. My keď sme na pláži, tak sme iba vo vode. Moc som ti nepomohla. Ale aj tak by som si prenajala auto. Keď len na deň. Myslím, že je otrava volať taxíky. Takto by ste popozerali všetko a nie ste nijako viazaní. Všetky pláže čo sme na nich boli sú fajn. Pre mňa top tá Alykes. Ale pozrite aj Gerakas, to je bližšie Banana beach.