Ahojte, o 3 týždne letíme do Egypta - Hurghada . Nikde nieje poriadny článok co všetko mam vedieť. Iba teraz som sa dozvedela ze napr vodu ich nemôžeme piť ale si mame kupovať balenú. Na čo si prosím vás ešte dat pozor? Cestovka nás na nič zatiaľ neupozornila aj keď som sa vyslovene pýtala ze na co si dat bacha.
Bola som 5x v egypte a v pohode
.balenu vodu davali na hoteli kolko clovek chcel. My sme ju pouzivali aj na umyvanie zubov. Clovek ked je rozhoruceny by sa nemal prudko ochladit z toho potom moze mat zaludocne problemy, hnacky. Cize vypit chladenu kolu na ex asi nie. My sme jedli aj ovocie, zmrzlinu a nic nam nikdy nebolo.
@jan510 mame zaplatené all.. Čiže keď im povieme ze chceme vodu na izbu tak nám donesú alebo dávajú automaticky?
Skontroluj pasy. Potrebuješ min. 6 mesiacov platný pas
Ak pôjdeš do mesta, tak určite nie tielka či šaty na ramienka
Niektore hotely nosia vodu na izbu do chladnicky a denne doplnaju, ine zas maju v restike a baroch na boku a mozes si brat kolko chces flasiek
@pribinak nechystám sa do mesta s tak malými deťmi :D
@jan510 dakujem
Keďže píšeš ako anonym, netuším že máš deti a ani ich vek
@pribinak och, ja ze som to napísala do príspevku, pardon
Vecer a rano byva chladnejsie, cize vziat aj mikinu ci dlhsie nohavice
@lily111 toto myslíš naozaj?
@lily111 v hurghade je aktualne 35 stupnov, v noci klesa na 28. aka mikina prosim ta?
v Egypte som bola asi aj 10x. Voda sa pije len balená, taktiež na umytie zubov len balená voda. Ak máš allinclusive, tak voda bude dostupná v ramci rezortu na každom kroku, a podľa toho, ak mas v cene aj minibar, tak ti budu vodu davat aj na izbu. Treba jesť primerane a nekombinovat jedno cez druhe. Pili sme aj drinky s ľadom, ale až večer, ked nie je telo velmi rozohriate. Do mesta večer som vzdy išla v tielku a šortkách a vždy mi aj tak bolo teplo.
https://www.idnes.cz/cestovani/kolem-sveta/ve-k...
neopalovat sa hore bez, zbytocne sa neproducirovat v plavkach mimo plaz a v hoteli. Je to moslimska krajina, treba respektovat ich zvyky a nariadenia. Mohli by ta zatknut, ci minimalne vyhodit z hotela a prepadne vam pobyt.
Mikinu/svetrik, dlhé nohavice je hádam samozrejmosť nech idem kamkoľvek. Ci už na letisko, alebo aj v lietadle zvykne byt chladnejšie, na Slovensku sa vie kedykoľvek ochladiť po búrke aj pod 20st. Takže ak máte malé deti, logicky samozrejme treba myslieť aj na prudké zmeny
@simona20201309 to mi je jasne, ale ako písala jedna pani vyššie ze večery a rána je chladnejšie, nemyslím si ze je tam chladno na mikinu alebo dlhé nohavice
he he... mikina svetrík... pred rokmi sme boli v Rumunsku - prišli sme a akurát bolo po búrke - ochladilo sa. Mama mi zabudla zobrať dlhé nohavice a skoro padla na riť keď otcová sestra vytiahla prechodný kabát...
autorka prepáč, napísala som na margo toho čo všetko sú poniektorí schopní si doniesť k moru - v lete. 🙂
@deti95060810 chápem ze pri 5 ci 4 deťoch neostáva miesto nazvyš
Ja som vždy pripravená na všetko. Mňa skôr prekvapuje ak je niekto voči vlastným deťom nezodpovedný. A ak bude po búrke, ostaneš na izbe vsak? Alebo poddte detičky, toľko vydržíte.... otuzujte sa 🙄
@deti95060810 vy ste boli pred rokmi.... keby ste chodili častejšie, zažila by si kadejaké situácie. Naucila by si sa, že to čo bolo pred rokmi v rumunsku by ti v tej chvíli nepomohlo. Obzvlášť v lietadle nikdy necestujeme v šatách a krátkych nohaviciach
@simona20201309 Vidíš, a ja zasa lietam zásadne v ľahkých šatách. Svetrík k moru beriem vždy, ale tuším sme ešte nikdy nevyužili. Dlhé nohavice neberiem nikdy.
Malým deťom by som pre istotu vzala mikinu alebo svetrík. To je jasné.
@abbey1 no ved píšem hlavne o deťoch
@simona20201309 chodíme s deťmi od malička a nikdy, nikdy sme nepoužili v takýchto krajinách dlhy rukáv, či dlhé nohavice. Nikdy
@luliu tak sú takí ako ty, co nepoužijú mikinu do novembra. To si ty. To ako vždy keď letíte na dovolenku je aj na Slovensku +30? Vždy? Vždy?
@simona20201309 vždy, vždy vždy 😉
@luliu mmmm.... pôsobivé
@deti95060810 to je este nic, moj sused si nosil na dovolenku prenosny ohrievac, lebo raz bol kdesi a bola tam "strasna zima" a uz toto nechce nikdy zazit 🙂
My sme aktualne tiez na dovolenke a prechodne bundy som pribalila. V stredu sme mali 13 stupnov. Ale teda nie sme v Egypte 🙂
autorka, ak ides do Egypta teraz v lete, nepotrebujes ani mikinu, ani dlhe nohavice, ani dlhy rukav. 3 hodiny v lietadle prezijes.Pani co ti pisala, ze rano a vecer je zima, asi nebola v lete, ale na jar alebo na jeseñ, nevadi, stava sa.
Egypt nie je ani Rumunsko, ako ti tu napisali.
Budete mat tak horuco, ze budes nadavat ako pohan, ale pri bazene a v mori to bude ok.
Ja by som do lietadla a autobusu dlhy rukav pribalila, aj dlhsie nohavice, aspon 3/4-ove. Egyptania radi klimatizuju na nizke teploty aj na letiskach, v autobusoch, ci v hoteloch.
Zober si veľa euroviek a dvojeuroviek, egyptania všade natrcaju ruky a pýtajú prachy, iba kým prídeš na hotel po prílete si prejdes aspoň piatimi takými pri batozinach pri autobuse šofér atď
Tak jedine ich vodu nepit neumyvat zuby nedávať si drinky s ladom a ich vodou ;) vyhýbať sa skrátka vody inac travenie v .... co.si ja pamätám ako dieta ked.sme.tam boli ;)