ahojte chystame sa s manzelom len dvaja na dovolenku bez deticiek no nemam sajnu co pokupovat / nieco si tam treba varit kedze ideme na tyzden prosim poradte mi niake potraviny co asi tak pokupovat dakujem
zasadne na dovolenke nevarim
to nemyslite vazne, ze idete na dovolenku a chcete tam varit? to je co za dovolenku? ved predsa su tam restauracie, domaca kuchyna, speciality, ktore u nas nie su. na dovolenke sa oddychuje, opaluje, kupe, spoznava nova krajina, cestuje. ja som si myslela, ze tie casy, co boli hned po otvoreni hranic, ze slovaci sa nabalia, v zahranici rozlozia a stravuju, su uz prec. ale tak asi nie. pochopim, ked sa ide s detmi, ze maju nejaku svoju oblubenu stravu, ked su male, ale takto.
prepac, ale toto je takaaaaa zbytocna otazka....takych sa tu v poslednom case hromadia kopy....zeny, ved trochu pohnite rozumom, kym zacnete riesit kazdy "zasadny" problem a dilemu na nete 🙄
nevieme, kam idete (samota, rusne mesto, letovisko, kemp), u nas ci v zahranici (je tam draho? vyguglim si), co budete mat k dispozicii na varenie, co vam chuti, na co ste zvyknuti, kolko casu chces denne zabit varenim...na vsetko vies odpovedat sama, tak si podla toho (ne)nakup...
...dovelenka nemusi znamenat hned pobyt v all in hoteli nie? kazdy vie relaxovat a dovolenkovat inak...
my ak ideme niekam na dovolenku napriklad do chorvatska alebo niekam na chatu tak si vacsinou grilujeme, je to rychle a u nas to evokuju taku pohodu, vacsinou so hladame ubytko uz s grilom, a ak nie tak aj na panvici rychle nieco urobis...najma si pribal koreniny, olej, sol, korenie atd...ostatne kupis uz na nejakom markete, hypermarkete v danom meste kde budete dovolenkovat...my ak chodievame napr do chorvatska tak si balime iba vodu a pivo...:D ostatne kupujeme tam..
dost zalezi od toho co vam chuti, ci vam vyhovuje aj narychlo zbuchany obez z konzerv...kazdopadne by so vam doporucila zobrat si take zakladne a hlavne trvanlive potraviny, ako cestovin, ryzu, olej, koreniny, sol, nejake konzervy, pretlak, vlocky, susene mlieko, cibulu...proste take veci, ktore sa nekazia ani v teple a ten zvysok, zeleninu, ovocie, maso, mliecne vyrobky a podobne, dokupit na mieste
inak, je velka skoda ist na dovolenku a nevyskusat domacu kuchynu, domace jedla v restikach...
Zas netreba az tak zgrlosit 😉
Posledne 4 roky sme boli v apartmanoch v Taliansku, kde sme museli varit, ale hlavu som si nelamala 😉 A uz vonkoncom som tam nic neniesla...
Varila som, co je rychle, co nam chuti a najma, co zje nas dost priebercivy syn. Sle sme do obhcodu/na trh, obzreli, co maju, dohodli sa, co bude a hotovo 😉 A chodili sme aj na vecere, malokedy na obedy. Aj v Chorvatsku v kempe sme sa stravovali zmiesane, raz sme varili a raz sme sli jest.
Pokial nejdes na koniec sveta a este kusok dalej, tak nemusis vlacit nic. Podla vsetkeho sa minie viac benzinu, ked je auto preplnene potravinami a ide 1000 km hore-dole, ako by bolo drahsie to jedlo na mieste dovolenky...
Ja by som zobrala potravín len minimum, však obchody sú všade. A týždeň keby ste aj nejedli - bude krajšia postava. ... Takže zobrať 2 bal. cestovín, balík ryže, 2-3 konzervy, 1 kečup. Na tržnici nakúpiš ovocie, zeleninu, niečo z toho navaríš, zopár krát pojdete do reštiky a idete domov.
Kedze idete len dospeli, tak jeden den spagety, druhy den restika, treti den spagety a zas restika a takto az kym nepojdete domov, pripadne ta drahy moze vystriedat ak nema obe ruky lave ;))))
Nepises kam idete - teraz sme boli v chorvatsku 20 dni a musela som varit nakolko deti mam bezlepkove ☹
Rano sme isli na trh kupili sme rybky ...tak sme niektore dni grilovali ...varila som polievky ,leco ,cestoviny ,morcacie maso ,chobotnicu ,palacinky ,ryzoto 🙂))) ....z domu som nebrala skoro nic - len bezlepkovu muku a nejake drobnosti - vsetko som tam kupovala a bola osm prekvapena ,ze nas to vyslo lacnejsie ako doma 🙂) A samozrejme sme dali aj restiku obcas ...hlavne morske plody a s manzelom tajne v noci par krat pizzu na terase 🙂) Dalo sa v pohode aj nakupit aj uvarit 🙂
To čo je za dovolenku, keď tam treba variť??? 😀 😀 😀 😝