Čo si zbaliť na Sardíniu s deťmi?

melinga
8. máj 2023

Ahojte, začiatkom juna ideme na dovolenku na Sardíniu. Ideme 2 rodinky, detičky majú 8 a 11 mesiacov. Čo si so sebou zbaliť? Myslím z potravín. Ešte sme tam neboli a určite chápete že nechceme deťom dávať jesť nekvalitne potraviny. (Maso, ovocie, zelenina, dojčenská voda hlavne). Letíme do alghera a tam aj ostávame dovolenkovať.
Ďakujem za normálne odpovede 😊

sense
8. máj 2023

Tak presnidavky kúpiš všade a tie slovenské nie sú kvalitnejšie ako talianske. Takisto ovocie a zelenina sú veľmi chutné. Určite by som žiadne potraviny nebalila a hlavne nie mäso, ovocie a zeleninu. A takisto vodu vo fľaši kúpiš tiež všade.

nickpick
8. máj 2023

@melinga v alghere najdete potraviny (retazec) Conad, kupite tam absolutne vsetko, nepises ci su deti kojene alebo piju umele mlieko, vzala by som len to ak su na UM…

aylinn
8. máj 2023

@melinga veď nejdete na Antarktídu , tam žijú tiež deti 🤦🏻‍♀️ a su tam úplne tie iste potraviny čo aj tu , možno niektoré aj kvalitnejšie.

ninek73
8. máj 2023

@melinga boli sme minulý rok, všetko kúpiš priamo tam v potravinách a povedala by som, že je tam výber pestrejší a zdravší ako u nás. V Alghere je potravín veľa, napr. sieť Conad, ale aj Lidl.

diewcatqoo
8. máj 2023

Ja som inak mala v Taliansku obrovsky problem kupit nejake masovozeleninove prikrmy. Syn v tom case nechcel moc jest hotelovu stravu a z domu som vzala len par prikrmov, ved keby nieco, dokupim tam. A prd. Bola som v niekolkych obchodoch a len v jednom mali masovozeleninovy prikrm, ale aj to boli asi len 2 druhy a pre tie najmensie deti, cize uplne rozmixovane. Ovocnych mali viac, aj kapsicky, aj mlieka, aj dojcensku vodu, ale masovozeleninovy prikrm nie. A este kapitola sama o sebe pytat sa v obchodoch na taketo veci - takmer nikto nehovoril (alebo nechcel hovorit) anglicky. Ale teda nebolo to na Sardinii, tam je mozno situacia ina a su viac prisposobeni turistom.

melinga
autor
8. máj 2023

@sense maso by som uricte nebrala, skôr tie hotové z dm čo sa len zamiešajú do prikrmu 🙂

pallacinka29
8. máj 2023

@melinga dnes fakt ludia cestuju ala slnce seno… a co myslis, ako by dopadlo maso, ktore by si tam tepsila z domu…?

zaba21
8. máj 2023

@melinga
Bola som v Alghere, mali sme apartmán, čiže stravu sme riešili sami, takže sme chodili celkom dosť po obchodoch. Obchodov s potravinami tam bolo dosť, výber potravín bol dostatočný a potraviny kvalitné. Boli tam aj trhy, kde sa dali kúpiť potraviny. Alghero je normálne mesto aj dosť veľké, nie len dovolenkové mestečko, čiže tam nájdeš či obchody, lekárne, dokonca my sme bývali neďaleko nemocnice. A keď môžem poradiť, nájdi si na streetview svoje ubytovanie a nájdeš aj obchody v blízkosti.

melinga
autor
8. máj 2023

@aylinn nebola som tam a ani nikto z okolia a záleží mi čo dám decku zjesť tak som sa opýtala na kvalitu potravín, čo je na tom? Ak nevieš poradiť tak nekomentuj, ak vieš, tak bez sprostých poznamok by to bolo fajn 😊

melinga
autor
8. máj 2023

@pallacinka29 maso by som nebrala určite 🙂

melinga
autor
8. máj 2023

@zaba21 ďakujem pekne za normálne odpoved 🤗

zaba21
8. máj 2023

@melinga
A len ešte doplním, mali sme supermarket hneď vedľa apartmánu, tak sme tam s mojimi pubertakmi chodili často a čo si pamätám, mali výber detských prikrmov, aj mäsových. Pamätám si to preto, lebo som postrehla, že mali aj s konským mäsom.

daniela2202
8. máj 2023

@melinga predsa sardinky 😊👍

zaba21
8. máj 2023

Ale pri takých malých deťoch by som možno niečo vzala, hlavne ak sú priebercive v jedle

morgane1975
8. máj 2023

@melinga asi to bude pre vás sok ale aj na Sardínii sú supermarkety a tam tiež majú deti a výrobky kvalitnejšie než u nás. Ale pokojne im zoberte smejdy zo slovakistanu a kŕmite ich tým😂🤣🤣

aylinn
8. máj 2023

@melinga podľa mňa to nieje sprostá poznámka , myslím si že v dnešnej dobe naozaj nieje dôvod na stres ohľadom stravy pre dieťa čo sa týka cestovania po Európe. Zbytočne si robíš starosti.
Ale tak teda okej , zbal si kuracie prsia z biofarmy vo vašom okolí, zbal si 10 litrov prefiltrovanej prevarenej slovenskej vody , zbal kilo “slovenských” banánov z dovozu, z každej ďalšej zeleniny aj ovocia tiež po kile aspoň. A tiež aspoň 3 kilá kostí z bio sliepky na vývar. + samozrejme kvalitný slovensky mixer.
Keďže prikrmy ktoré by si si pripravila ešte doma by sa ti cestou tam rozmrazili/pokazili

morgane1975
8. máj 2023

@aylinn zbytočne vysvetľujete 😂😂 to bude jedna z tých supermatiek čo jej nič nie je dobre. Hlavne nech si zoberie prenosnú chladničku pre všetky tie úžasne SK potraviny 🤣🤣🤣

zaba21
8. máj 2023

@morgane1975
aylinn
Zase baby nemusite až takto...

Skôr asi moc necestovali...alebo nie s deťmi
Ale autorku by som fakt chcela ukľudniť, že fakt mi na Sardínii jedlo veľmi chutilo. Vyslovene si ešte teraz pamätám grilované kurča so zemiakmi s rozmarínom kúpené na miestnych trhoch 😋

melinga
autor
8. máj 2023

@zaba21 ďakujem 😊 ja si nerobím nič zo žien ktoré vsade boli a všetko videli 😅

janinah
8. máj 2023

mimo jedla...teplomer nezabudni a zakladné lieky tiež, o polnoci v cudzom meste ťažko budeš zhanať paralen

aylinn
8. máj 2023

@melinga nemusíš si z nás nič robiť , ale keďže sme všade boli a všetko videli tak si nechaj aspoň poradiť a neurážaj sa 😊

melinga
autor
8. máj 2023

@aylinn otázka bola mierená tým smerom či si radšej zbaliť prikrmy hotové so sebou alebo či kúpim normálne potraviny tam (maso masovej farby a nie zelené a podobne keďže sme takú skúsenosť mali v čiernej hore 🙂 )

melinga
autor
8. máj 2023

@morgane1975 teším sa že si všade bola a všetko si videla, musíš byť skvelá, plačem že ťa nemám vo svojom živote :(

melinga
autor
8. máj 2023

@janinah áno, tieto veci sú mi jasne ale ďakujem aj tak 😊

zaba21
8. máj 2023

@melinga
Ja nie som nejak scestovaná, ako sa hovorí, ale Čierna Hora je predsa len Balkán... Sardínia patrí v rámci cestovného ruchu do inej kategórie.
A teda k tým prikrmom...asi by som si zopár zbalila a zbytok kúpiš tam.
Ja som si nákupné možnosti pred cestou na Sardíniiiu dosť preverovala, lebo som tam cestovala s dieťaťom s celiakiou a môžem povedať, že v tomto smere nebol žiadny problém. Takže nemusíš mať žiadne obavy ani s dieťaťom

aylinn
8. máj 2023

@melinga tak takú skúsenosť s mäsom som mala na Slovensku niekoľko krát , to sa môže stať úplne hocikde, terigať so sebou hotové prikrmy napríklad hipp keď jeden ma 250g dajme tomu že na týždeň ich budete potrebovať pre dieťa v priemere 20 ak to budu raňajky obed večera , to je na dve deti +- 10kil.
Zbal lieky , opalovak , plienky do vody , koleso , rukavniky klobúk a užite si dovču! Nestresuj sa 😊

kristella
8. máj 2023

Ahoj, v Taliansku majú super detskú značku príkrmov Plasmon, bežne dostupnú vo väčších supermarketoch(dá sa kúpiť aj v SR, kukni net). Boli sme na severe s malým mesiac, keď mal cca polroka a nič som nebrala z domu. Takisto biele jogurty, ovocie, zeleninu, všetko kúpiš kvalitné kdekoľvek na trhu, aj mäso v obchode. Na Sardínii sme boli minulý rok a aj ako tehotná som tam bola, všetko je tam normálne dostupné. A ešte taký tip mimo jedla - ak sa budete náhodou trocha premiestňovať na vlastnú päsť, je super si zobrať taký ten pár sekundový plážový stan. Oceníš na menej komerčných plážach, ak pôjdete - lebo je tam málo tieňa a často dosť pofukuje, slnečníky prevracia. Napchali sme ho normálne do kufra. Je to super vec, hlavne pri malých deťoch.

melinga
autor
8. máj 2023

@kristella ďakujem 😊

kristella
8. máj 2023

@melinga Za málo, krásnu dovču. Sardínia je úžasná 🙂

medea2003
8. máj 2023

@melinga Ked ochutnas ovocie a zeleninu na Sardinii, uz ti nenapadne, ze tie nase su kvalitnejsie a terigat ich zo Slovenska 🙂