Čo si obliecť na let balónom?

aalzbetkaa
5. mar 2020

Ahojte baby.. O 2 týždne idem na balón.. A chcem sa spýtať ktoré ste tam už boli.. Co ste mali oblečené, budú nás ešte informovať co si obliecť, ale predsa radšej by som od niekoho aj tu 🙂 a co ste mali na hlave? Šiltovku alebo co, pretože nám povedali ze bude teplo od horáka tak treba niečo na hlavu.... Ďakujem pekne za každú odpoveď 🙂

janinah
5. mar 2020

plienku😉

aalzbetkaa
autor
5. mar 2020

@janinah nie je dôvod 😉

katulienkax
5. mar 2020

Tak ci bude teplo od horaka pochybujem letíte v zime vecer alebo ráno ráno moze byt 5 stupňov hore este menej. Pekne si oblečte vrstvy a v prípade ze ti bude teplo tak sa vyzlecies . A ja by som si dala normálnu tensiu čiapku .

zafir01
5. mar 2020

@aalzbetkaa par krat som letela rogalom v takomto pocasi, , oblecena klasicky, dost casto bolo hore teplejsie ako dolu, obliekla by som sa pohodlne, viacvrstvovo, tenku ciapku , alebo celenku na usi... prajem pekny zazitok 🙂

natalka13
5. mar 2020

normalne ako na zemi

11iva11
5. mar 2020

@janinah 👍

janne318
5. mar 2020

@aalzbetkaa ahoj. S balónom sa lieta max. do 1000m - v tej výške je teplota nižšia zhruba o 2-4 stupne. Od horáka určite teplo nebude, pretože teplo stúpa hore (do vaku balóna), navyše teplota sa reguluje v závislosti od požadovanej dosažiteľnej výšky. V maximálnej letovej hladine sa už len jemne udržiava, a pri klesaní je na úplnom minime alebo vôbec. Vetra sa báť nemusíš - keďže budete letieť rýchlosťou vetra. 😉

szillvinka
5. mar 2020

@janne318 zase ja 😃😂 istotne do 1000m? Aj na tom som uz bola. 😂 hadam na vsetkom co lieta 😂🙈 a pamatam ze do 2450.

janne318
5. mar 2020

@szillvinka jeeej, szilvinka moja, Ty už to berieš moc profesionálne! 😉👍😁 Do 2450m AMSL (čiže nadmorskej výšky). Moja odpoveď bola pre laika - a pozerám, že Alžbetka je z Námestova, čiže ten let predpokladám bude absolvovať niekde na Orave. Tam už človek keď na zemi stojí, tak je v nadmorskej výške okolo 700m. 😋😅Plus prevýšenie cca 200-300m, a do maxima nepôjdu určite. 😉 Takže od terénu max 1000m. (tak mi to prišlo rozumnejšie bežnému človiečiku zhrnúť, než v leteckej terminológii 😁).

szillvinka
5. mar 2020

@janne318 aha tak to je fakt. 😊 darmo, no, nechytam sa 🙈😂

aalzbetkaa
autor
5. mar 2020

@janne318 áno som z Oravy ale ideme do Trenčína 🙂

nefertiti5843
5. mar 2020

@aalzbetkaa Ak si sa chcela pochváliť, stačilo napísať do profilu a nie zakladať diskusiu o oblečení, preboha ☹

aalzbetkaa
autor
5. mar 2020

@nefertiti5843 to nie je chvalenie... Normálne som sa pýtala, keď sa ti nepáči - NEKOMENTUJ 🙂😉

janne318
5. mar 2020

@aalzbetkaa jej, tak to budete mať parádny zážitok! 😀 Krásne mesto - výhľad na hrad z hora, super! 👍😀 Tak v tom prípade tipujem do tých max. 1500m od terénu - na oblečenie podmienky rovnaké. Len treba rátať s tým, že nejaký ten čas sa budete motať aj na zemi, a že sadnete na nejaké otvorené priestranstvo (lúka, pole), kde môže prefukovať. Takže ako už tu niekto spomínal - navrstviť, nejakú bundičku navrch a bude to fajn. 😉🙂 Prajem Vám pohodový príjemný let a krásny zážitok. 😀😍

janne318
5. mar 2020

@nefertiti5843 ale no tak... Prirodzene predsa človeka taká otázka napadne, keď si predstaví, že bude v strede marca vonku, v otvorenom koši, vo vyššej výške.

janne318
5. mar 2020

@szillvinka čo žeby si sa nechytala! Paráda! Dobre si pamätáš! 😀👍 Len jedna o voze, druhá o koze (alebo jedna o výške AGL a druhá o AMSL) 😂😁😅

szillvinka
7. mar 2020

@janne318 😀😘😘😘😘😘🌹🌹🌹

hastrmistr
8. mar 2020

Moja mama caka uz rok na vhodne pocasie na let...vzdy jej zavolaju 1den pred ze neletia....moc sa netes a bud pripravena ze vam ta zrusia....

szillvinka
12. mar 2020

@hastrmistr to som prekvapena. Ja som letela nasupu v prvy mozny termin. Bolo to tusim v aprili nejako rano-doobedu a super pohoda let.

aalzbetkaa
autor
13. mar 2020

@szillvinka no my sme mali letieť v utorok ale preložili nám to pre koronu.... Pokým sa to nedá do poriadku

szillvinka
15. mar 2020

@aalzbetkaa tak to chapem... 😷😟

natasha1988
24. jún 2023

@aalzbetkaa bikini

moonlight1210
25. jún 2023

@natasha1988 ja myslim, ze uz medzicasom aj leteli. Tak trochu neskoro jej odporucat bikiny. 🙂