Zdravim čo poradíte pozrieť v zakopanom? Nejaké tipy ? ..ďakujem
ja tie viem napísať, čo neodporúčam za tie peniaze, čo to stojí... určite sa neoplatí dom hore nohami, ani dom papagájov. Mojich chalanom sa najviac páčilo múzeum voskových figurín.
Park ilúzií...ale je tam aj dom ilúzií
Boli sme minulý týždeň v oboch
Určite Gubalowka, ide tam lanovka ako u nás na Hrebienok ale ak to chcete s prechádzkou dá sa ísť aj peši nie je to ďaleko
- Morskie oko príjemná prechádzka ide tam asfaltová cesta ale dá sa priplatiť aj vyvezenie na koči vedenom koňmi
- klasika Krupowki, t.j. hlavná ulica skvelé na jedlo, obchodiky
- Kasprowy wierch nádherná vysoká lanovka, dá sa prejsť aj trošku dalej na malú túru
- ak chcete krásnu ale náročnejšiu túru tak vrch Giewont (neodporúčam s deťmi)
- taktiež kúsok od Zakopaného sú chocholowskie termy, skvelé kúpele za prijateľnú sumu
Ďakujem za tipy
Ešte mi viete poradiť či kartou sa dá všade platiť ???
@michaelagburova nie úplne všade ale vo väčšine podnikov. Na hlavnej ulici sú aj bankomaty
@michaelagburova daj Zakopane v zimw, je to neskutocna atmosfera. Hlavne ulica Krupowky
Prosím vás za parkovné sa dá platiť kartou alebo eurami?
Viete poradiť mi ešte ako ďaleko je od centra zakopaného to morské oko ? Ďakujem
@michaelagburova to je úplne mimo preč …. Autom treba ísť na lysu Poľanu … z parkoviska hore na morskie oko 9 km dole 9km …
@angelous1991 tam je parkovisko nejaké a peši ešte 9 km?
@michaelagburova áno je tam viac miest na parkovanie, tie čo sú trošku ďalej od vstupu tak za pár drobných vás tam dovezú autobusom (my sme parkovali cca 2 km od začiatku turistického chodníka takže sme autobus využili smerom tam)
áno potom je to cca 9 km hore ale premávajú tam koče s konským záprahom, ktoré vás vyvezú aj zvezú ale keď som tam bola ja stála jedna cesta 10€ na osobu. Cesta je nenáročná ide sa po asfaltke alebo sa to dá aj trošku skrátiť po kamenistej turistickej ceste
@tina1549 ďakujem
@michaelagburova áno 9 km po asfaltke aleee sú možnosti tých záprahov ale teraz čo som videla tak sú mega rady na tie kone .
Takže je potreba brať aj nejaké zlote? Či dá sa platiť aj eurami ? Alebo karta stačí ? Ďakujem 😁😁😁
Neviete náhodou či ten sinsay tam funguje v zakopanom ?🙂 ďakujem
@michaelagburova Kasprow vrch , Gobalowka to je ako naša zubačka, samozrejme tu hlavnú ulicu , aj Morske oko. Len bude tam veľmi veľa ľudí