Čo odporúčate vidieť počas dovolenky na východnom Slovensku?

jasminkaj
10. júl 2017

Ahojte.... Všetky rady, postrehy, odporúčania na TOP miesta sem poprosím.. Len pre info - na východe (teda východnejšie od Popradu) sme nikdy neboli. Tak tento rok plánujeme navštíviť Košice, Bardejov, Prešov a okolie... Prípadne nejaké tipy na ubytko s deťmi (typu ako Vila Betula Liptov)? Penzión s reštikou (minimálne kvôli raňajkám).. Plánujeme asi 5 nocí (max. na dvoch rozdielnych miestach) 🙂

lulu2
10. júl 2017

Levoca, Spissky hrad...

kammik
10. júl 2017

jednoznačne spišský hrad! my bývame na východe takže si tam zájdeme každý rok a ešte nás to neomrzelo a aj keby sme bývali na opačnom konci slovenska tak si nájdem čas počas roka aby sme tam šli. podľa mňa to je krásne a magické miesto. stojí za návštevu 🙂

jasminkaj
autor
10. júl 2017

@lulu2
@kammik

Ďakujem.... áno Levoča a Spišský hrad je na programe hneď prvý deň (ubytovanie predpokladám zajednám niekde v okolí Levoče na 2 noci). Druhý deň pôjdeme asi smerom dole do Dobšinskej ľadovej jaskyne, pozrieť Betliar a naspäť do Levoče... A potom na zvyšné 3 noci sa presunúť niekam do Prešova (aby sme mohli ísť jeden deň popozerať Bardejov a ďalší zas Košice)..

Zaujímali by ma miesta také, o ktorých sa v turistických príručkách nedočítať... tam kam chodia mamičky s deťmi... verím, že sú tam také.. nejaké farmy, mini-zoo, prípadne skanzeny, rybníky kde sa dá prenajať čln alebo šlapadlo... prosto detské radovánky 😉

natalka13
10. júl 2017

Kosice - Udolie Manitou, detska zeleznicka.

ksebejka
10. júl 2017

V prešove je krasne kupalisko Blaza Beach - tam určite choďte pozrieť, budete sa citit ako na dovolenke 🙂

pininka
10. júl 2017

V Kosiciach Villa Regia, super restika aj ubytko priamo v centre. Treba ist pozriet zeleznickou na Alpinku. Ist na Anicku sa prejst aj sa zahrat. Zoo a pri nej bobova draha. Botanicka zahrada.

lulu0123
10. júl 2017

Bardejov-v Bardejovskych kupeloch je skanzen, hned vedla je minigolf.Potom v meste - namestie,hradby,fontana pri namesti,pri nej je detske ihrisko. V pripade zleho pocasia odporucam Happyland. A ked budete hladni, odporucam rest. Sabaraca.

lorela
10. júl 2017

@jasminkaj Palcmanská Maša v Slovenskom raji (máte cestou do Dobšinskej ľadovej) - kúpanie, vodné bicykle, člnky, lanovka. Kúsok za Dobšinskou je farma - kone, poníky.
Pekná prechádzka pre milovníkov prírody je tiež v Zádielskej tiesňave.
Jaskyne Ochtinská - aragonitová je výnimočná a ojedinelá a Domica atraktívna plavbou po riečke Styx (za priaznivých podmienok).

anketkarka
10. júl 2017

Odporucam Krasnohorsku jaskynu. Je menej znama, ale trocha viac adrenalinova. Dostanete vystroj ako jaskyniari. Pre vacsie deti to nie je az taka nuda ako bezne jaskyne.

jasminkaj
autor
12. júl 2017

@anketkarka
@lorela
@lulu0123
@pininka
@ksebejka
@natalka13

Baby ste úžasné... veľmi pekne ďakujem za rady 😘 Presne o takýchto miestach som hovorila... to nikde v príručkach nenájdem.. Všetko mám starostlivo pozapisované, už len to čo najvhodnejšie skĺbiť... Ešte raz vďaka.. a keby ste niekedy potrebovali info kam vyraziť na západnom Slovensku, rada dám zopár tipov zas ja 😉

lorela
12. júl 2017

@jasminkaj Rado sa stalo 🙂.