Ahojte, chcela by som vás poprosiť o radu/skúsenosť ako obliecť dvojročnú dcéru na pláž. Na dovolenku pôjdeme v auguste na Cyprus a nemám predstavu či stačia klasické plavky/nohavičky, príp. nejaký overal na kúpanie? Ako ste to mali vy? Je možné že bude mať ešte plienku. Samozrejme, nejaké tričko na zakrytie pliecok vezmem ale to asi na kúpanie moc nie je, či? A na kúpanie je lepšie koleso alebo rukávniky? Príp. niečo iné? Ďakujem vopred za rady 🙂
UV kupaci klobuk s prekryvanim krku, klasicke bavlnene tricko, pod to plavky (tricko dole ked pojde do vody, osusit, obliect)... UV oblecok ma zmysel, ked ma citlivu bledu pokozku, ale tiez - na plaz sa proste s mini detmi medzi tou 11-14tou aj tak radsej nejde... nie v hlavnej horucej sezone... do bazenu staci vesta/rukaviky, do mora vlastne tiez, aj tak si jej pri nohe doslova v tomto veku... koleso vo vlnach je mega riziko aby dieta prekotilo, tomu sa vyhnut... moja mala v tom veku takuto vestu https://libertykids.de/products/schwimmweste-fl...
Moje mali rukavniky Cherek. Klasicke rukavniky su pre 2rocne dieta podla mna nedostatocne a nie velmi vhodne.
Co sa kupania v mori tyka - plati, ze len do obeda a neskoro poobede, ked uz to slniecko nepali az tak silno a poriadne natierat vysokym faktorom. ja som ine nasim detom nedavala, overal nikdy nemali. Obaja, aj ked su blondiaci, nemaju citlivu, svetlu pokozku, opaluju sa do hneda. Ale v case silneho slnka vzdy oddychujeme na izbe alebo ideme na obed, zmrlinu, drink, kolacik, aj ked maju 10 a 6 - nestoji to za upal alebo prehriatie ci spalenu pokozku
aj muselinove ponca su super 👌😊
Odporúčam na cely pobyt na slnku UV tričko a UV klobúk
Moj syn mava obleceny kratky overal s UV50 (kratky rukav aj dolu), samozrejme klobucik, ked sa hra pri vode, plava, ze je najviac vystaveny slnku tak je v tom. Inak ho prezliekam normalne sortky na plavanie, predsa v tom mokrom overale byt nie je bohvie co, overal sa rychlo na slnku preschne, vzdy mam v zasobe aspon dva klobuky lebo jeden sa vzdy podari namocit. Ked nema na sebe overal, castejsie natieram. Nikdy nikde, mi ho nespalilo. Moj vzdy poobede, cez to najsilnejsie slnko, spava, tak neriesim, lahne do kocika, otocim ho od slnka, zastriem striesku a je pod slnecnikom, nas kocik ma tiez UV. Po 16 uz az tak overal nevyuzivam, sortky, klobuk a natieram casto. Pouzivame cherek rukavniky od 8mes. odporucam, za mna su super. A odporucam La Roche-Posay Anthelios Kids Invisible Spray SPF 50+.
Uv oblecenie. Dostat take overaly, rychlo schnuce. A klobucik s prekrytim sije. A na kupanie rozhodne koleso nie! to tak do bazena, ale nie do mora. Ked uz tak vesticku. Urcite nie k vode medzi 10-16h
Ja som podla komentarov krkavcia matka. Zijem pri mori, deti nikdy nemali ziadne uv oblecko, klobuk strhavali, mozno 30 sekund im vydrzal na hlave. Chodime na plaz/bazen skoro rano od cca 9 do 11., potom po 17. vzdy maju 50 krem. Ak sme isli na obed, tak 15 minut vo vode, potom pol hodinka v tieni. Nikdy neboli deti spalene.
Pridávam sa k amelie2017,chodíme k moru ma mesiac,nikdy som neriešila uv oblečenie, prikrývka hlavy a kvalitný opaľovací krém musí byt, podotýkam ,že mám blonďave modrooké svetle deti,nikdy neboli spálené od slnka,osvedčili sa mi Cherek rukávniky….
@amelie2017 Aj ja si pripadam krkavcia, moj v 2 rokoch chodil k moru holy. Ale teda je nas asi viac, nebol tam taky sam.
My s rukávnikmi dobrú skúsenosť nemáme, ale tak to asi záleží od dieťaťa🙂 Bezpečnejšie sa podľa mňa cíti zakaždým s kolesom. A ja takisto, keď ho vidím :D