Čo nesmie chýbať pre teenagerku na dovolenke pri mori?

anonymka19
16. aug 2023

Ahojte všetci. V pondelok idem na dovolenku do Turecka. K moru idem tretikrát. Z toho raz som bola pri mori kvôli turnaju. Naposledy som bola pri mori (ako dovolenke) pred cca 9 rokmi. Preto chcem vediet vaše rady tipy lifehacky a must haves na dovolenku alebo do lietadla. Budem letieť druhykrát, naposledy predtými 9 rokmi let by mal tvrať do 3 hodín plus nejaká ta hodina do hotela. Ak teda máte hocičo či už na odporúčanie alebo radu budem iba vďačná ak sa mi ozvete alebo mi dáte vedieť hocičo iné o čom by som mala do pondelka vedieť tiež. Ďakujeeem veľmi pekne.

simsalabim
16. aug 2023

@anonymka19 kartu, mobil a menstruacne plavky/tampony. Vsetko ostatne lahko kupis.

sunshine_007
16. aug 2023

Plazovy tenis..

sissy27
16. aug 2023

@anonymka19 ty si tá teenagerka, či berieš so sebou nejakú mladšiu sestru? Lebo ak pre seba, tak by si mala vedieť čo ťa baví a ako chceš stráviť čas.
Do lietadla sluchatka s hudbou alebo podcastom, prípadne knihu (odporúčam čítačku kníh kam si stiahneš viacero kníh) - ak ťa teda baví počúvať hudbu a čítať...
Mobil - no nezabúdaj, že turecko je mimo EU, takže ak chceš využívať internet, tak buď hotelová wifi (vo všeobecnosti býva dostupná len v lobby a večne preťažená) alebo si kúpiť miestnu simkartu alebo e-sim (napr. airalo), inak sa nedoplatíš...
Zober si peniaze - na čokoľvek, výlety, nákupy... opaľovací krém, aj nejaký po opaľovaní a pokrývku hlavy, plavky a na večer niečo slušnejšie, napr. dlhé šaty, ktoré ti zahalia ramená a nohy aspoň po kolená. Nie je to úplne povinnosť, ale je slušné sa na večeru aj v hoteli vhodne obliecť (buranov v šortkách a tielkach tam bude dosť, ale nemusíš klesať na ich úroveň aj ty).

anonymka19
autor
16. aug 2023

@sissy27 Áno ja som tá teenagerka mám 15 a idem s rodičmi. Slúchadka a knihu beriem určite. Doma sme sa bavili aj kvôli tej wifi aby náhodou potom neskôr nedošiel domov mastný účet. Mám už aj potriedené plavky, ktoré zoberiem a pokrievku hlavy mám zatiaľ šiltovku ale budem sa snažiť si ísť kúpiť aj klobúk a slnečné okuliare.

sissy27
16. aug 2023

@anonymka19 potom ešte podľa toho aký máte vzťah s rodičmi - nejaké karty alebo spoločenskú hru ak vás to baví spolu hrať, prípadne tam možno nájdeš parťákov v podobnom veku a zahráte si. Ono v rezortoch býva kadejaký animačný program, športové aktivity, ak budú rodičia ochotní vytiahnuť peňaženku tak aj napr. škola surfovania alebo paddle board sa dá požičať... ak ťa baví šnorchlovanie, tak plutvy masku a šnorchel, dostať v decathlone takú celotvárovú.

anonymka19
autor
16. aug 2023

@sissy27 Na spoločenské hry som zabudla určite doma navrhnem. Uvidíme čo za exotov stretnem ale precvičenie angličtiny sa vždy zíde 😂😂😂. Bavili sme sa že ak bude možnosť a budem chcieť tak pôjdem na taký ten padák, čo je pripevnený k člnu tak uvidíme. A aj nejaký ten výlet do mesta máme v pláne absolvovať.

simonah73
16. aug 2023

wifi, sluchadla, neviem akeho mas operatora, ale pre istotu aktivuj aj nejaky balicek, v ktorom su nejake data a minuty lacnejsie. my sme aj tak vsetci styria mali kazdy o cca 40e vyssi ucet na mobil, v turecku opatrne s podsitymi plavkami, lebo ak nahodou budes sediet v plytkej vode a zbierat muslicky tak piesok sa dostane medzi tie dve vrstvy a je problem ho odtial dostat. a vysoky faktor opalovacieho ideal spreju. popripade aj powerbanku ak mas aby si si vedela mobil dobit aj na plazi.

simonah73
16. aug 2023

my sme hravali karty sedmove alebo zolikove.

anonymka19
autor
16. aug 2023

@simonah73 Naštastie kamienkova pláž ešte uvažujeme nad topánkami do vody. Powerbanka super nápad ďakujem . A mám orange.

anonymka19
autor
16. aug 2023

@simonah73 Myslím, že asi tak nejak podobne bude vyzerať naša zásoba spoločenských hier 😂.

kornelies
16. aug 2023

@anonymka19 V Turecku si kup kartu do mobilu (kvoli mobilnym datam na plazi). No anglictinu si moc neprecvicis, Turci hovoria skor nemecky.

vanilkovazmrzka
16. aug 2023

Teenager.

xckaret
16. aug 2023

@anonymka19 na ten padak chod, je to brutal, vyskusali sme.

xckaret
16. aug 2023

@kornelies a rusky

anonymka19
autor
17. aug 2023

@kornelies No ešte lepšie nemčina ach jaj tej sa na tejto dovolenke nezbavím. Ideme zo Schwechatu. Uvidíme kam sa nakoniec dostaneme 🤣. Ale tak nejako to dám.

anonymka19
autor
17. aug 2023

@xckaret V tom prípade to nechám na maminku 😁.

anonymka19
autor
17. aug 2023

@xckaret Práve ste ma presvedčili, že pôjdem. Jediná škoda, že sa (asi) nebudú dať robiť fotky z hora. Ak si pamätáte koľko to stálo ?

simca06022011
17. aug 2023

Velmi zalezi co zvyknes robit cez den a popri napr opalovani, cestovani. Ale hlavne pokoj :D dcéra si brala tento rok kufor ako keby na rok išla preč, na pláž a výlety nosila.5kilovu kapsu:D a 99% veci nepoužila, knihu neotvorila, slúchadlá nevytiahla. Tebe to pomôže po ceste lietadlom tam a späť a ak zvyknes na plazi citat tak tiez. My sme išli autom, napr. karty sme akurat tak okupali v mori :D. Do mora okuliare, alebo snorchel (to ale kúpite hadam aj tam ak by ta to bavilo). moja sa opalila dosť za dva dni, tak.tricko klasické biele využila chodila v tom ďalšie dni do mora v podstate stale (na tie dlhé pobyty vo vode jej vôbec opalovak nepomahal samozrejme, zhorela by na uhol). Na hlavu niečo, okuliare, opaľovací krém. Klobuky sundobre v tom ze ti zakryju aj krk, ramena. Na výlety nejakú dobrú tašku, nám sa osvedčili crossbody. Okrem mobilu na suveníry atď a mam.ju po ruke nik mi ju necmajzne len tak.
Leharo na plazi, prechádzky na promenáde do tmy a potom spat. Keď.sme mali dosť výlety sme si robili a zaplavali si napr len ráno alebo podvečer.... neboj nudiť sa nebudeš...
A odporúčam.uzit si slnko a more a nie mobil ;) riadne si zaplavaj ved nechodite tam kazdy mesiac... nechápem, ze každý ho tu rieši. Ja mam teda dieťa ze by bola.na MT nonstop a čuduj sa svete prežila 10dni bez celodenného netu :D freewifi bola na ubytovaní, ráno a večer pozrela co chcela a cez deň ak chytila.wifi niekde. Mobil.mala tak na fotky a videá a nejakú offline hru...
Ak sú ostre kamene tak tie topánky sú dobrá vec do vody.
A inak z kozmetiky napr my musime olej na vlasy nosiť, kvoli morskej vode a slnku

anonymka19
autor
17. aug 2023

@simca06022011 Ďakujem veľmi pekne 🙂.

xckaret
18. aug 2023

@anonymka19 boli sme v Kemeri, stalo to 70,- a fotky a videjko mam chceli urobit z clna za poplatok, ale mi sme si to urobili sami, my sme totiz boli gratis na tom clne... stoji to za to, chod do toho.

simonah73
18. aug 2023

@anonymka19 tak si aktivuj Moj svet, su tam nejake data s nizsou cenou alebo teda domaca sim. Ma mame tie orange.