Čo myslíte, bude sa dať ísť v lete 2021 na dovolenku k moru?

mmoonna
29. jan 2021

Ahojte, mám už dosť tejto hnusnej covidovej doby, tak som si chcela zlepšiť náladu a začala rozmýšľať, čo s letnými dovolenkami. Ako ste na tom? Myslíte, že sa bude dať niekde ísť, apr. do Chorvátska?

danusa63
29. jan 2021

Nie

mirage
29. jan 2021

@mmoonna podla mna bude. Povoli to. Ja cakam s letenkami. Vlani som kupila v juni Grecko na jul za 200 eur pre piatich aj s batozinou.

pininka1
29. jan 2021

My sme prelozili Chorvatsko z minuleho roka, akurat dnes som pisala ze kedy chceme prist toto leto. Najradsej by som uz zajtra isla

jakoma
29. jan 2021

@mmoonna len pre ockovanych

mirage
29. jan 2021

@jakoma cize pre zdravotnikov a dochodcov nad 65. Lebo bezni ludia sa na rad dostanu buduci rok.

loliki
29. jan 2021

@mmoonna Mne je najlepšie doma. Coronu sem dovliekli mnohí zo zimných lyžovačiek a letných dovoleniek. Patrí im fakt "veľká vďaka". Teraz by mohli dovolenkvať v nemocniciach ako dobrovoľníci.

hettinka
29. jan 2021

@mmoonna nemyslim, dúfam!
Ale skôr nie, ako áno.

mirage
29. jan 2021

@loliki myslis z tych lyzovaciek, kde som lyzovala potom, ako mi dali negativny test a bez neho ma napustili na svah? Ci tu letnu dovolenku po ktorej som ostala doma v dobrovolnej izolacii a muz sa dal testovat a chodil do prace? Ci myslis tych tinedzerov a ludi co boli z troch, styroch bublin po chatach a potom boli chori a dalej nakazili rodicov a staryych rodicov? a tie vsetky svadby a kostoly a tie stretavanie sa susedov a kamaratov v kuse, stale, dennodenne?
Ja na dovolnku pojdem. Ty bud doma.

hettinka
29. jan 2021

@mirage uvidíme. Minuly rok bolo oveľa menej nakazených všade. Ale možno do leta to zasa klesne, starších zaockuju, nemocnice to odľahčí a bude sa dat ist. My sme tiež boli (tak ako vy, s opatreniami) a leto vzdy riešim v lete. Definitívne padla jarná lyzovacka teraz, to nejdeme. Veľká noc v HR tiež asi nič.
Momentálne sa lieta Omán, Maldivy, na veľkú noc vraj poletí aj Zanzibar ... dnes hovorila pani Fedorova zo SATURu.
V lete budú tlačiť aj cestovky na to, aby zájazdy boli možné, inak v septembri budú musieť vrátiť peniaze za vouchery z minulého roka, a to znamená ich istý krach.

mirage
29. jan 2021

@hettinka ja verim, ze to klesne, a ked nie, vzdy bude moznost otvorenych krajin, ako teraz.

loliki
29. jan 2021

@mirage Nie, myslím lyžovačky vlani v Rakúsku a v Taliansku. A to čo spomínaš svadby a výletníkov v jednom autobuse v lete.
Pre mňa - za mňa, choď na dovolenku, môžeš tam aj kľudne zostať, keď sa ti doma nepáči.

mirage
29. jan 2021

@loliki doma sa mi nepaci? to si si domyslela na zaklade coho?
aky autobus v lete?

loliki
29. jan 2021

@mirage Lebo ti nestačí naše Slovensko, potrebuješ ísť do Grécka. Autobus s nakazenými dovolenkármi si vygoogli.

mirage
29. jan 2021

@loliki inak tie cisla su vysoke, a nelyzuje sa, je lockdown, testuje sa.. ono to je o tom stretavani sa ludi bez rusok, o socializacii.
nuz, nestaci. mas pravdu, cestujeme vela a vsade. Aj SK, aj zahranicie.
Googlit nebudem, tych svadieb bolo tolko, nechce sa mi.

matkahelka
29. jan 2021

@mmoonna cestovat sa da predsa aj teraz. aj v lete sa bude dat. za akych podmienok je otazne. PCR bude urcite nutny aj na vycestovanie.

danusa63
29. jan 2021

@mirage jasné a napriek toľkým svadbám je Orava na tom najlepšie. 🙂

matkahelka
29. jan 2021

@loliki keby ju nedoniesli dovolenkari doniesli by ju pracujuci. ved ludia pendluju za pracou do DE do NE, etc. je jedno ako sa tu dostala.

hettinka
29. jan 2021

@loliki dá sa ist vlastným autom, do apartmánu, strava vlastná, na dedinu a na plazi si aj sama. Ako keď si tu na SK na svojej chate, len pod oknom špliecha more. Máš veľmi zvláštne predstavy. Veď každý sa boji, opatrnosť je na mieste, veď nikto nechce ani ochorieť, ani následne nakaziť rodinu a znamych doma. Teraz po dovolenke v zahraničí človek musí byt v karantene a ist na PCR, ktorý si po novom sám zaplatí. Normálny človek nikoho ohrozovať nebude.

mirage
29. jan 2021

@danusa63 casovo hovorim, teraz ano, pred casom boli na tom najhorsie, ved, ako iste vies, svadby boli september oktober 🙂

aurorastone
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hettinka
29. jan 2021

@mirage Oravci hovoria, že covid im tam hlavne priniesli nasi dovolenkári, ktorých tam na sklonku leta a celu jeseň chodili, kým zrazu Orava “nehorela”. Takze neviem, či je super riešenie, to “dovolenkuj na Slovensku” a výsledkom boli preplnene Tatry, Liptov, Orava, natrieskané kúpaliska, hrady, zámky, atrakcie, rady na lanovky. Na kúpalisko som sa napríklad minule leto neodvážila vôbec ist. To tam bol masaker.

Potom stačili na jeseň tie ich tradične veľké svadby, aby sa to zvalilo na to. No najmä sa to šírilo v rodinách, na Orave v 1 dome ešte vždy bývajú bežne 2-3 generácie, mnohodetné rodiny, takze 1 nakazeny hneď nakazil 10 ľudí bez problému. Našťastie, už je to tam OK.

luccija
29. jan 2021

@loliki prosim Ta nebud naivna, ak nie oni tak ludia co cestuju po celej Europe po sluzobkach a pod...ved je to vsade
@mmoonna strasne mi chyba, ze sme v lete neboli na dovolenke a tento rok radsej neplanujem, ale budem verit, ze pojdeme🙂)

ovaaa
30. jan 2021

Asi áno ale za predpokladu očkovacieho preukazu alebo testov na vstup do krajiny. Všade budú obmedzenia osobne by som si takú dovolenku nevychutnala....ak mám dať toľko prachov tak bez obmedzení.

natalala
30. jan 2021

@mmoonna ved aj teraz sa da ist 🤷🏼‍♀️ Otazka je iba ake podmienky kde budu.

danusa63
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
danusa63
30. jan 2021

@hettinka presne ako píšete, len s menším detailom. 9/10 chlapov z Oravy dochádza za prácou na juh a zahraničie. Jasné že keď príde chlap domov a nakazi celú zvyšnú rodinu bežne 5 a viac ľudí tak je to zrazu vysoké číslo.

loliki
30. jan 2021

@luccija Áno, je to všade. Niektorí cestujú, lebo pracujú, musia. Ale dovolenkovať sa nemusí a naivní sú tí, ktorí si myslia, že oni ten vírus nedostanú.
Ľudia sa rozdelili do rôznych skupín: 1. tí, ktorí nás chránia a vydávajú príkazy a zákazy, 2. rozumní ľudia si chránia svoj život, 3. protestujúci odmietajú poslúchať, 4. pochybovači dezinformujú a vytvárajú chaos, 5. obetaví ľudia idú zachraňovať ako dobrovoľníci, 6. ziskuchtiví, ktorí na tom všetkom chcú zbohatnúť, alebo niečo vyťažiť. Napr. wellnes v kúpeľoch počas lockdownu, aspoň bobovačku keď je zákaz lyžovačky a pod.

hettinka
30. jan 2021

@loliki mýliš sa, aj dovolenkovať sa musí. Inak by človek nevládal pracovať, potrebujeme psychohygienu. Oddych patrí k zdravému fungovaniu človeka. Niekto si oddýchne v lese, iný pri vode. Netreba ľuďom linkovat, že len prechádzka v slovenskej hore a vylihovanie v predraženom slovenskom aquaparku je to práve orechové.
More mne osobne pomáha s alergiou, dcere sa vždy tam vylieči akné, mojej mame zmizne psoriaza, ako chodíme k mori, deti nám v zime nechorlaveju... ani covid sme zatiaľ nemali (ak mali, tak s veľmi miernymi príznakmi). Takze ak možnosť je, ideme k moru aj 2x za rok. Minuly rok žiaľ ten 1x. Tento rok uvidíme podľa situácie.

Podľa toho tvojho rozpisu som skupina 2

A možno by šla na slušnú dovolenku do hotela so službami na Slovensku, len žiaľ, nie som taká bohatá. Až mi zle prišlo, keď som videla ceny na týždeň pre 4 v 4* hoteli s polpenziou a neobmedzeným welness, bazénmi a tak...

jakoma
30. jan 2021

@mirage ak vobec budu chciet (tiez som “bezna” a nebudem tak skoro chciet)

zuzanka.zuzu
30. jan 2021

v lete 2020 sme boli 2x pri mori v EU (v lete chodíme v EU), tento rok pôjdeme tiež... a keby nie som tehotná, tak teraz v zime by sme určite išli do Dubaja, boli fantastické ceny 😍 očkovať sa neplánujeme, takže uvidíme či to krajiny dajú ako podmienku, podľa toho si vyberieme kam pôjdeme.

lucpro1
30. jan 2021

@zuzanka.zuzu ani nehovor, teraz pred tyzdnom som sa z tade vratila 😍 uplne ma to tak nabilo energiou, ze dovidenia 🙂