Ahojte. Chystáme sa na dovolenku do Chorvátska. Čo sa oplatí tam kúpiť, napr. v ich Kauflande alebo na trhu - z potravín, drogérie alebo oblečenia? Viete mi poradiť, čo priniesť slovenské domácim, čo majú radi Chorváti? Domáca slivovica - to je jasné. Ďakujem za každú odpoveď.
Čo ti ja viem, ja som tam nikdy moc nič nezháňala... Okrem magnetiek 🙂
ja by som skôr šla potom, čo je kvalitné a u nás sa to v tej kvalite nedá kúpiť... ale neviem, či si nemyslela, že čo Ti netreba z SK brať, lebo to tam za lacnejšie kúpiš...
domácim naozaj stačí nejaká domáca, prípadne naše dobré domáce klobásy
boar01 - Práve sme sa vrátili z Chorvátska. Nakupovali sme v ich supermarkete Plodine alebo Kaufland. Kúpili sme aviváž modrý Ornel Calming 3l. a fialový Ornel Violet 3l. XXL 120 praní. Akurát bola na ne akcia. Krásne voňajú a prevoňajú prádlo. Pekne vonia aj žltý alebo biely Ornel. Je to chorvátsky produkt. Kúpili sme ich asi 5 ks. Ďalej na trhu sme kúpili synovi chorvátsky futbalový dres Modrič a dcére letné šaty s preklápacími flitrami (zmení sa farebnosť a obrázok). Magnetky s teplomerčekom..... Prajem ti krásnu dovolenku a daj vedieť čo si zaujímavé kúpila.
My kupujeme olivový olej, med (na trhu), domov si vozím aj džemy (domáce, alebo šípkový od Podravky), našim vegetu 😀, víno (Graševina), čajíky Franke, z drogérie prírodné mydielka, naposledy som priniesla z Umagu morskú soľ a mydlo s obsahom soli, raz sme vychytali slávnosti na Pašmanskom kanáli, tak tam bolo veľa homemade výrobkov... je to vždy trošku iné, závisí aj od sezóny, oblasti, ponuky.
Okrem toho nosíme domov povinne magnetku, kedysi aj celkom peknú bižutériu, mušle na pamiatku ... ale inak na trhoch už to je také skôr samá Čína, máločo originálne. Oblečenie nekupujeme, len občas plážovú osušku.
Čo priniesť domácim neviem poradiť, chodíme spravidla do hotela.