Ahojko,idem si po rady,v lete ideme na dovolenku a rada by som vás poprosila čo mi poradíte zobrat,keďže som pred tým vždy išla už zo starším deťmi, mala bude mať 2r.
Chcem zobrat krémy na a po opaľovaní,lieky na horúčku,hračky do vody a piesku, malý bazenik,samozrejme veci na bežné používanie,ak máte niektorá nejakú dobrú vec čo by mi pomohla budem vďačná za každú vec čo nám spríjemní dovolenku dik.
Bazen zbytocnost, hracky to iste, kupis tam a lacno, neviem, kam idete a ako idete, urcite lieky, plavky, lahke bavlnene oblecenie, ponco, siltokvy, klobuk a nebrat pol skrine
probiotika co zastavuju hnacku a rehydratacny roztok
budu tam uz lehatka slnecniky? aka plaz piesok alebo kamene? slnecnik/stan, plienka do vody, izolovana taska na vodu, jedlo, kup krabicu plastickych lyzic, tanierov, poharov, servitky ked si jedlo budes nosit sebou na plaz. Nieco na umyvanie ruk, bud tam do wc alebo sanitizer. ked tam bude vietor tak aj sarkan je dobry na zabavu, lopta...
Tak z liekov okrem liekov na horucku isto vezmi kvapky do oci,usi,nieco na hnacku,rehydratacny roztok, brriem aj na kasel mukolytikum a od obvodnej davam predpisat sirokospektralne atb kedze raz sme sa museli z dovolenky vracat na 3. Den domov koli tomu ze mala mala tazky zapal priedusiek a atb sme si sebou nemali. Riskovat sme nechceli. Nezabudni teplomer. Inak nic specialne im neberiem klasika oblecko aj to nie vela ved preperiem ak by nieco. Aj tak budeme vacsinu casu na plazi alebo izbe az vecer niekam na prechazdku....
Este som zabudla napisat fenistil a lieky na alergiu (DITHIADEN)- alebo nieco take. Ak by vas nieco postipalo.
A na tvojom mieste (neviem kam idete),beriem aj repelent. Nam sa to vzdy osvedcilo,brala som aj biolit,lebo maly ma po ustipnuti komarom aj 2tyzdne silny opuch.
Ja som si brala dózu ked mala spala tak som jej tam nabalila z ranajok, obedov a davala jest neskor ;) a kufor trunki na letisko ;)
teda prepac ale taketo rady... lekranicku zober celu aj atb al hracky ziadne sak tam kupis... dost na prd. sak ak ides v prami EU ak vam nieco bude zbehnes k lekarovi vybavis nic nepotrebujes extra speci lekarne existuju vsade (predpokladam) aj tak na 98% tie lieky privezies domov lebo ich nebudete potrebovat tie hrackyna 100% ano
moja rada a idete na dlho (cesta) hlavne vezmi nieco do auta, vlaku, lietadla na hranie, kreslenie... aby sa nenudila, aby usedela - uz ked budete tam nieco vymyslite ak planuteje turistiku tak nieco na prenos ci uz nosic alebo kocik ak celodenne akcie tak asi kocik na spanok obednajsi aby zbytocne nebola mrzuta zvysok dna a nepokazila vam dovolenku stoji to za to jedna batozina na viac dlhsie do noci vydzi na nohach a uzijete si to viac nie vsade a vzdy su cez obed 40tky vonku takze sa da pochodit aj cez obed na plaz zobrat cln (hoci malicky) miesto bazena mozete malu v nom vozit po mori so sebou a na plazi v nom mat vodu ked budete vy vonku - bude mat z toho uzasny zazitok a moze s vami aj do hlbsej vody a nemusite sa o nu bat. bud kupit tam alebo doma a doniest ako chcete. vsetko zalezi od financii, na plazi to byva drahsie ako u nas urcite nie klasicke plavky ale trickove nech si nespali plecia, lopla je super hracka na plaz (nie nafukovacia), kybliky, misticky s dierkami lopatka, igelit. tasticky ako na rozky s uskami na muslicky a kamienky... nezaberu vela miesta v aute neviem narychlo ma nic nenapada do auta knizky poznavacie rozne montessori hracky nech sa zabavi a vydrzi cestu, malicky klavir 😀 tablet s rozpravkami nahratymi - proste nieco co jej das do ruky a aj vy si oddychnete ci uz na izbe alebo v aute. je to ine ako ked ste doma a pozna kazdy kut kazdu miestnost tam ju musis mat stale na ociach drzim palceky aby sa vam dovolenka vydarila
@kacena4 s tymi liekmi pozor. Nasa ked zostala chora- v lejarni nam nepredali NIC okrem paralenu- ine bez predpisu predat nemohli (dokonca ani Stodal!!). Sli sme k lekarovi- kedze sme nesli cez cestovku na nete som si nasla pohotovost sli sme tam a tam nas odkazali na praktickeho lekara- jedineho ktory sluzil. Ten vedel iba nemecky anglicky ani frknut. Lieky nam sice predpisal avsak dat lieky ktore nepoznam som nemala odvahu (nevedeli sme ani davkovanie ani na co tie lieky konkretne su), my sme rukami nohami pochopili ze ma zapal v hrudniku a to sme nevedeli ci priedusky alebo pluca kedze doslova chrcala a mala 40ku teplotu. Nikdy viac neurobim tuto chybu ze pojdem bez liekov- tiez som bola hrdinka ze nam staci paralen.
@xevulax priznam sa ja neviem ani nemecky ani anglicky deti vedia aj aj a tiez som skoncila v nemocke a uzasny pristup zapal pluc, dieta ovcie kiahne v cudzine a super pristup - takze my zasa spokojny 😉 v kazdom pripade zasadne ideme do krajiiny kde sa dohovorime, ked ideme s detmi (bola som aj s 1/2 rocnou)
Som krkavcia matka!!!! V zivote by ma nenapadlo brat na dovolenku siet lekarni a co je pre boha rehydratacny roztok?! Beriem teplomer a sirup proti horucke a sme liekovo zbaleni. Inak zo dve hracky na cestu a nabity tablet (na hry aj filmy). Ostatne hracky dokupime na mieste (i tak by ich chceli, naco nosit este aj detsku izbu hore-dolu), do rovnikovej Afriky na dovolenku nechodievama a vsade inde nie je problem dokupit, co potrebujeme (vacsinou nepotrebujeme nic a ja si usetrim robotu so zuriacim chlapom, ktory nevie napchat nasich 18 kufrov do auta alebo odvliect k lietadlu). Inak pre dvojrocneho skriatka som kupila plavky so vsitou plavacou vestickou, to je super vec (nie, nemoze s nimi ist sam do vody, ale ked pri nom stoji dospely, moze sa volne trepat a je cely blazeny, ze ho neobmedzuje ani koleso ani rukavky)
@vroni tak ja teda lekarnicku nosim komplet nabalenu zo slovenska. Tak ale my chodime na dovolenku len autom - teda karavanom, takze to si rovno nabalim do karavanu do skriniek. Predsa len je pre mna istejsie mat svoje lieky, ktore viem ako sa davkuju a ako ucinkuju. chodime do Chorvatska, cize dohodnut by sa nejak dalo.
Rehydratacny roztok je dobra vec v pripade nejakych hnackovo-zvracacich prihod - doplni telu mineraly, ktore sa stracaju a predchadza dehydratacii organizmu.
Pravdou je ze nasim detom nie moc chuti....
Co sa tyka hraciek, my nosime cele bananove krabice hraciek, lebo chodime na dva tyzdne do malickeho kempu.
Urcite by som sa balila inak keby sme sli niekde na all inclusive letecky, ale lekranicku by som ja osobne neriskovala... tu musim mat pri sebe a to nebyvame casto chori.
@kacena4 vidis my vieme obaja anglicky vsade sa anglicky dohovoris ale ubtohto lekara nie. Ja mam deri este male a ak mi jedna ochorie nahodou co moje su chore casto tak nasadim lieky a nemusim behat po lekaroch. Pre mna je ro menej stresujuce. Navyse ideme autom take to par liekob navyse odvezie. Ja som napisala nasu skusenost. Kazdy nech si urobi podla seba.
@kacena4 vidis my vieme obaja anglicky vsade sa anglicky dohovoris ale ubtohto lekara nie. Ja mam deri este male a ak mi jedna ochorie nahodou co moje su chore casto tak nasadim lieky a nemusim behat po lekaroch. Pre mna je ro menej stresujuce. Navyse ideme autom take to par liekob navyse odvezie. Ja som napisala nasu skusenost. Kazdy nech si urobi podla seba. A inak hracky na dovcu neberieme vobec ziadne iba kyble do piesku.
@bosoriak, nerobim si srandu, fakt som o tom este nepocula. Ale mame "ocelove" zaludky, deti nebyvaju chore a alergie nas (klop, klop, klop) zatial obchadzaju sirokym oblukom...
@gretocka, aj my chodime na 90% autom (nenavidim lietanie, aj ked by ma ani do Chorvatska ani do kempu zrejme nedostali ani hrubym nasilim 😀), ale fakt je, ze veru ani doma v tej lekarnicke nemam viac ako teplomer a sirup proti horucke... (mam, moje antimigrenika a chlapove pastilky na hrdlo, ale to teraz neratam)
@xevulax, ked mas presnu skusenost s liekmi, tak chapem. Moje starsie dieta bralo ATB az raz a to uz si ani nepamatam ake a mladsie este nic, tak si neviem predstavit, co by im nas chudacisko lekar predpisal 😀 😀 😀
Hračky neber,všade pri mori kúpiš za lacný peniaz.Bazén pre 2r. tiež zbytočnosť,pokial neidete do nejakých velkých vln.Ber čiapky pirátky aspon dve a ako obuv penové sandálky.Nezabudni teplomer a kvapky do očí.