Ahojte chcela by som ísť a touto CK na dovolenku do Egypta ale podľa recenzií čo som našla som na pochybách...sú to väčšinou recenzie z predchádzajúcich rokov a tak by som rada čítala reálne skúsenosti z tejto alebo predchádzajúcej sezóny nie z roku 2013 ... Ďakujem za každý príspevok
Myslím, že Tip travel, Koala a Seneca sú jedna spoločnosť v podstate
@mironka ďakujem trochu si ma upokojila ...na mňa pani v CK pôsobila milo ale myslím že to je jej práca 😅 ...tak som rada že sa nájde aj niekto čo je spokojný
@elief ďakujem skúsim teda pozrieť recenzie na tieto CK
My sme cez nich chceli ist na Korfu tento rok, ale velmi tlacili nech to hned zaplatime, volali nam a pritom neboli zname odletove casy a co sme citali podmienky, tak tam bolo, ze ty sa kludne mozes odubytovat o 10tej a letiet domov budes az v noci alebo az na druhy den nad ranom, tak toto sa nam vobec nepacilo. A este tam bolo, ze dokonca aj den odletu sa moze o den posunut alebo ti mozu zavolat, ze letite o tyzden neskor (lebo sa napr. nenazbieralo dost ludi do lietadla).
My ideme s nimi v auguste do Talianska tak uvidíme...moja mama s nimi bola minulý rok na Cypre a nebol žiadny problém...
@surama 🤨🤨to majú veľmi zvláštne podmienky musím to poriadne prečítať lebo toto je fakt zvláštny prístup ....
@lilizzachy dúfam že všetko bude ok ak nezabudneš tak daj vedieť ako to dopadlo
Robím v jednej cestovke a to sú úplne normálne podmienky, že letecká spoločnosť posunie let o 1 - 2 dni, alebo sa let zruší. Ale to sa deje pri okrajových termínoch v júni a septembri.
Koala, Tiptravel, Tatratour a Seneca je všetko ten isty majitel, je to v podstate ta ista CK. Su na trhu cca 30 rokov cize spolahlivost tu je, ze to nie je nejaka podvodna CK. Co sa tyka casov odletov, tie nedavaju naschval podla mna - lebo vela ludi by si dovolenku nekupilo, kebyze vie, ze budu cestovat o 3:00 rano. Ale toto clovek neovplyvni, ze kedy sa poleti. Pri prichode sa izby standardne davajh vsade po 14:00 a pri odchode ich treba uvolnit do 10:00. Casto sa da za poplatok zostat dlhsie. Toto si vsak urcuje hotel a nie cestovka. Chapem, ze clovek ked odchadza o 23:00 z hotela, nechce byt mimo izby cely den. Lenze upratovacky maju klasicku pracovnu dobu, ziadna nerobi v noci, cize potom by nebolo toho, kto by tie izby upratal. Moj syn raz na dovolenke celu noc prevracal, nie vzdy stihol dobehnut na wc a upratovat nam to chodil udrzbar, ktory mal pohotovost, lebo nikto iny v hoteli nebol k dispozicii.
Este doplnim - ak si chcete vybrat cas odletu a priletu, odporucam Tui reisen, su aj na Slovensku. Za priplatok vedia ponuknut aj ine lety (s inymi casmi). Ale na mieste potom nie je slovensky delegat, teda aspon my sme mali vzdy nemeckeho.
Ja som s nimi parkrat velmi davno bola, je to normalna CK, tam sa bat nemusis, posobia na trhu dlho.
Pokial chces vediet dopredu casy odletov a priletov, tak to nase CK neuvadzaju, lebo to nevedia. Rakuske a nemecke CK /odlety ale nie su z BA/ to pri kupe zajazdu uvadzaju, aspon priblizne (ked si kupujes pol roka dopredu zajazd to nie je este uplne presne). A tiez je to tam tak, ze su "horsie" letove casy a potom lepsie, ktore sa priplacaju.
Ked si pozries ponuku tychto CK (Koala, Tiptravel), tak tie hotely su skor nizsej kategorie (3*) ako vyssej. Preto maju aj lacnejsie zajazdy. Vela ludi sa necha nalakat ich hodnotenim /pouzivaju tusim slniecka/ co ale nie je ziadna oficialna kategorizacia hotelov.
@sandri ja som bola viackrat so zahranicnymi CK a nebol tam slovensky delegat nikdy. Lebo vacsinou v tych hoteloch ziadne slovenske CK hosti nemali. Dokonca som zazila, ze delegat chodil do hotela iba 1 x tyzdenne aj to len na 1-2 hodiny.
Autorka, urcite si vyber taky zajazd, kde mas uvedene odletove casy a vyhovuju ti. My sme nakoniec vybrali inu destinaciu cez inu cestovku s tym, ze sme poznali odletove casy a vyhovali nam vzhladom na to, ze mame batola (kupovali sme este v januari na first minute).
Co tu bolo spomenute, ze je normalne, ze neuvadzaju odletove casy alebo sa moze odlet posunut o 1-2 dni, tak za mna to normalne nie je, kedze clovek si nejak nahlasi dovolenku v praci a takyto posun na poslednu chvilu mu vobec nemusi vyhovovat. Alebo v noci budit dieta a cestovat na letisko...nie kazdemu to vyhovuje (niekomu ano), ale ma pravo to vediet vopred.
@luliu Ano, ALE je sakra rozdiel ci ten zajazd kupujes s tym, ze vies, ze su zle odletove casy (a si s tym v pohode) alebo zaplatis za zajazd a potom aaaaa prekvapko....naspat letis o den neskor rano o 3tej a staraj sa, kde budes dovtedy. Toto si ja neviem predstavit s malym dietatom. Co budes 15 hodin na letisku cakat?
tie recenzie su zle na CK ci na hotel? to treba rozlisovat. lebo vela ludi v hoteli 3* v europe ocakava sluzby hotela 5* v turecku a potom pisu zle recenzie.
my sme so skupinou tiptravel, seneca, tatratour, koala boli viackrat a spokojnost. maju slabsie aj lepsie hotely, prave preto, ze nie kazdy je ochotny dat 5000€ za 10 dni primorskej dovolenky. napr.co viem, na juzny cyprus maju "monopol". resp.drvivu vacsinu hotelov na juznom cypre ponukaju oni.my cez nich idete v juli do kalabrie.
@surama odletove casy (aj dni) sa mozu zmenit.za to CK nemoze, to ma na zodpovednost letecka spolocnost. a je uplne logicke, ze ak sa v sezone leti do 20 destinacii, tak sa predsa nemoze vsade letiet o 10.00 v pondelok, musi to byt nejako rozumne rozlozene. a tak ako tebe nevyhovuju nocne lety, je kvantum ludi, ktori obzvlast s babatkami a malymi detmi najradsej letia v noci, resp. ultra skoro rano, pretoze deti ten let prespia. a neda sa predsa vyhoviet kazdemu.
Kazda cestovna kancelaria ma vo vseobecnych obchodnych podmienkach, ze prvy a posledny den je urceny na prepravu. Kazdy by chcel ist rano na dovolenku a vecer z dovolenky. Len bohuzial to nei je uplne mozne, kedze o tom kedy bude let rozhoduje letecka spolocnost a chartrove lety dostavaju take casy, ako dostavaju. Co sa tyka hotela, v kazdom hoteli je checkin time a checkout time, je jedno ci je to na Slovensku, v Turecku alebo v USA. Je mozne si doplatit za neskorsi checkout, ak je v hoteli prazdna izba. Je to nie az taka velka suma, alebo ak ma niekto na dovolenku XY tisic, tak nema 50 EUR na izbu do vecera. Vela ludi ma pocit, ez ich slovenske CK okradaju, elbo maju zle casy, zle hotely a neviem co este. Pritom CK si sluzby objednava u svojich partnerov a nerozhoduje za nich, ze co ako bude. Zmeny v letovych casoch su normalne, to sa nedeje len pri chartrovych letoch, kde sa musi nazbierat do lietadla urcity pocet ludi.
@matkahelka Ale ja predsa pisem, ze mas pravo pri kupe zajazdu vediet odletove casy a podla toho sa rozhodnut a nie, ze sa ma letiet vzdy rano.
Za mna nie. Koala, Senca, Tip Tour a este niekto su nejako prepojene. Ja teda nie. Viem, ze maju zle zabezpecenu dopravu - vypadne lietadlo a je problem a to sa aj stalo. Ked CK jedine Satur ci Hygrotour, ktori lietaju so Smart Wings a tam su tieto problemy eliminovane.
Cestujem bud sama alebo so Saturom, kde viem, ze je kvalita.
Tie odletove casy su davno zname, maju to v zmluvach s leteckou spolocnostou. Poskytuju ich vacsinou az par dni pred s pokynmi, pripadne vynimocne skor
Hydrotour
Ver tomu,ze aj v inych CK sa budu na Teba milo usmievať 😉
My sme boli s Koalou minuly rok na Korfu a chceli sme ist tento rok opat,len nam zrusili let z Ke. Tak sme si u nich vybrali nieco ine. Ale s organizaciou pobytu zo strany CK sme boli spokojni.