Chorvátsko - situácia na hraniciach

lojzikaa
12. júl 2021

Ahojte,chcem sa opýtať či dnes niekto cestoval do Chorvátska ako to vyzerá na hraniciach. Máme ísť o týždeň pondelok a strašia tu že sa čaká dlho na hraniciach. Ďakujem

simsalabim
12. júl 2021

@lojzikaa my sme sli pred tyzdnom v pondelok a bez cakania. Na hraniciach sme boli okolo 9 rano.

simonah73
12. júl 2021

zalezi od toho kedy ides, v podstate cez vikend hlavne v sobotu sa menia ludia na hoteloch takze vtedy mozu byt plne cesty. my ideme v pondelok rano o 4, v Tucepoch budeme okolo pol jednej, jednej, co je tak akurat. a chodievame vzdy tak cez tyzden, v sukromnych apartmanoch s tym nemavaju problem, lebo niekedy maju hosti aj na par dni.

lojzikaa
autor
12. júl 2021

@simonah73 no tak plánujeme ísť aj my z Košíc pondelok ráno okolo štvrtej a ideme ešte trošku ďalej ako vy do Drvenika a potom trajektom na Sucuraj tak dúfam že nestravime mladosť na hraniciach.

simonah73
12. júl 2021

@lojzikaa tak to uz asi mne v mojom veku nehrozi,a by som stravila mladost na hraniciach 😂

simonah73
12. júl 2021

@lojzikaa a ako pozeram az tak daleko od Tucepi to nie je ak si odmyslim tu dialku z Vychodu 🙂

balint83
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
balint83
12. júl 2021

Mi ideme v nedeľu večer ako každý rok kosice Makarska

lojzikaa
autor
12. júl 2021

@balint83 my sme tak zvykli chodiť kým sme nemali syna nedeľa večer ale s malým nám je lepšie cez deň, raz sme s ním vyskúšali ísť v noci a sodomagomora to bola

lojzikaa
autor
12. júl 2021

@simonah73 je to diaľka ale oplatí sa 🤩

balint83
12. júl 2021

@lojzikaa mi mame malého a od 7mesiacov snim takto . On vydrží po Budapešť a potom spi. Ráno sa zobudí 100 km pred makarskou

simonah73
12. júl 2021

my aj ked boli deti male sme vzdy tam chodievali na noc, posledne dva roky chodime o 4 rano a nazad chodievame cez den.

balint83
12. júl 2021

@simonah73 ak smiem o ktorej potom dorazíte?

lojzikaa
autor
12. júl 2021

@balint83 to mate super ...hlavne nech sa dorazí do cieľa 🙂

simonah73
12. júl 2021

@balint83 ideme z MA pri BA a dorazime do ciela okolo 13:00. ked sme chodievali tak ze sme o polnoci prechadzali madarske hranice (kvoli dialnicnej znamke) tak sme potom uz robili viac prestavky aby sme neprisli zbytocne skoro na miesto, lebo niekedy tam su este neporiadni turisti pred nami, co si myslia, ze apartman maju pre seba este neviem do kolkej a nerespektuju ze do desiatej maju odist aby stihli apartman upratat a pripravit pre dalsich.... tak to sme im uz volali, ze ako to vyzera, ze kedy asi bude pripraveny. ale aj tak to zvykneme robit tak, ze sa zvitame s domacimi, odovzdame nejake darceky ako je napr Treska s rohlikmi a ideme do nejakej restiky muz na pivo a popripade aj na obed.

simonah73
12. júl 2021

@balint83 teda aby som to vysvetlila, mama domaceho je Slovenka, co sa vydala za Chorvata. no a obidvaja zboznuju Tresku, takze im berieme primeranu zasobu, okrem inych slovenskych dobrot 😀

helcanw
12. júl 2021

@lojzikaa včera sme sa vrátili, na HU-HR hranici len kukli pasy/občianske a na slovenskej covid pass a registráciu ehranice. Dokopy asi 15minut. Cestou tam na slovenskej ešte nic, ale na HU-HR sme stali asi 40min, kontrolovali občianske/pasy, covid passy a registráciu do Chorvátska.

lojzikaa
autor
12. júl 2021

@helcanw ďakujem za informáciu

kkovacovak
12. júl 2021

@lojzikaa príbuzní išli a nikde nikto. Plynulo prešli bez zastavenia všetky hranice

lojzikaa
autor
12. júl 2021

@kkovacovak ďakujem za informáciu