Chorvátsko - Seget Vranjica, Trogir

dafnea
29. júl 2014

Prosím napíšte mi kto ste tam boli ako to tam vypadá, kam sa dá ísť, čo môžeme využiť- výlety, šport? čo sa tam dá všetko využiť?aé aktivity? Aké sú pláže? 🙂 A leháta na pláži a pod. 🙂 ďakujem za postrehy.

dkb
29. júl 2014

Ahoj, my sme boli v dolnom Segete, bolo fajn. Plaze su pekne, male kamienky, vstup do mora mierny, samozrejme obuv do vody je nutna. Okolo celej plaze je promenada, obchodiky, kaviarne, bary, restauracie, zmrzlina, toto nam naozaj vyhovovalo, najma detom. Priamo na promenade ponukaju aj rozne vylety lodou do okolia. Urcite treba navstivit Trogir, historicke centrum je krasne, je tam aj klasicky trh - suveniry, ovocie, rozne domace vyrobky. Kedze sme nemali najlepsie pocasie, boli sme aj v Splite, cca 30 km, krasne mesto, oplatilo sa. A este jedna vec, lehatka su vylozene na plazi, su platene ( 20 kun ), ale obcas pytaju peniaze, obcas nie. 🙂

dafnea
autor
30. júl 2014

@dkb dakujem, jasné do trogiru chceme ísť.. a ako je to s cenami v trogire? a tiež ešte sa chcem opýtať či sa tam dá aj nejako športovo vyžiť, požičať si bicykel alebo niečo.. dá sa tam korčuľovať?

dkb
30. júl 2014

@dafnea čo sa týka športu, my sme viacmenej oddychovali 😉 , ale určite som videla tenisové kurty, najlepšie je podľa mňa zistiť si to na mieste od domácich, alebo napr. na recepcii, určite ti poradia. A ceny boli úplne v pohode, neviem či myslíš stravu, ale aj reštaurácie aj služby boli v norme, nič nebolo prehnané, skoro ako doma.

dafnea
autor
30. júl 2014

@dkb no stravu máme zabezpečenú plnou penziou len také drinky a tak, či sa tam dá v pohode :D dakujem pekne za rady.. náhodou pieskové pláže tam nie sú ?

portalsro
30. júl 2014

Trogir je malým kúskom Svetového dedičstva, spolu s ostrovom Ciovo tvoria malebnú jednotu. Očaria Vás tisícročné skaly, historické budovy, nočné osvetlenie a stredomorská nálada, dobrá dalmátska kuchyňa a chutné vína. Na jeho štrkových plážach môžete tráviť hodiny a to nielen cez deň, lebo tu je život večer, ba aj v noci ... 🙂

mesarosova
6. mar 2015

Dobry vecer, chcela by som sa spytat ci je Trogir a jeho plaze vhodne aj pre male deti, ci su tam pre ne nejake parciky, kolotoce, trampoliny, atd. viete mi vtom niekto poradit?