Chorvatsko s dvomi deťmi

mimi242
17. feb 2024

Prosim vas ake mate skusenosti s dovolenkou v Chorvatsku? Islo by o cestovanie autom, deti 4r a 5r. Zaujima ma ubytovanie more plaz ceny ako dlho cesta autom. Moc dakujem za info

pe_mi
17. feb 2024

@mimi242 📌pripnem sa s jednou otázkou.
Či sú v letných termínoch ,prázdninách veľké zápchy na ceste z/do Chorvátska?
Cestujete na noc?máte aj vychytené konkrétne dni?

lilianka28
17. feb 2024

@mimi242 Odporúčam skupinu Chorvátsko - naša dovolenka.
Aspoň rýchle zhrnutie: ubytovanie buď v apartmánoch na súkromí, hotely, prípadne mobilné domy. More sever Kvarner o niečo chladnejšie, ako dole od Makarskej. Pláže väčšinou kamienkove, prípadne niekde aj betónové platne alebo piesok. Cesta záleží odkiaľ a kam ideš, ale v rozmedzí 8-12 hodín. Chorvátsko je v podstate spojené diaľnicou s dobrým rozmiestnením odpočívadiel a benzínovej, takže aj s deťmi sa dajú robiť prestávky podľa potreby.
Všetko závisí od tvojich preferencií, náročnosti a samotnej predstave o dovolenke.

lilianka28
17. feb 2024

@pe_mi Áno, počas letných prázdnin je najväčší nápor na cestách. Najhoršie je to na prelome júl/august a ako deň sobota.
Najlepšie je cestovať v týždni.

zuzula507
17. feb 2024

@mimi242 my sme išli v polke augusta v piatok o 21:00 sme vyrážali, a síce sme mali mierne obavy cesta bola v pohode , boli úseky kde sme išli pomalšie lebo sa našli šoféri ktorí to brzdili v ľavom pruhu, v budapešti samé semafory a červene sme chytali, ale inak sme nikde nestáli kvoli kolónam takźe premávka super a deti (1 ročne, 7ročné) prespali celú cestu. Boli sme na Víre, pláž síce menšia ale úplne vhodná pre deti.Variť sme si varili,raz sme si obejdnali pizzu, ceny v obchodoch sa dali, žiadny extrém .Ubytko sme mali asi 5 min.od pláže, zvládli sme to v pohode ale do budúcna by sme už asi skúsili bližšie k plaži.Jedine mínus je že sme niečo chytili a vracali sme 1 deň všetci vrátane deti, ale naštastie v lekárni nám predali liek ktorý rýchlo zabral takže nebolo potrebné vyhľadať lekársku pomoc a dovolenku sme si aj napriek tomu užili

ysseba
17. feb 2024

Otázne je, či ideš z východu či zo západu a kam do HR ideš. Či Istria alebo Južná Dalmácia. To sa nedá takto jednoznačne povedať. My chodíme napr. Bratislava - Split za 8 hodín. Na Istrii by sme boli za 5 hodín. Chodíme aj cez Rakúsko, aj cez Maďarsko. Oveľa, oveľa radšej mám cestu cez Rakúsko. My z BA vyrážame tak o 3:00 , lebo môj muž nerád šoféruje v noci a takto to je do svitania nie dlho. A práve preto chodím radšej cez Rakúsko. Lebo keď ideme cez Maďarsko, tak tam sme práve tak nad ránom, tam sa ide cez také dedinské cestičky a nie raz popri ceste boli srnky. Našťastie boli vždy uvedomelé a zostali na mieste a neskočili nám do cesty.