Chorvátsko, Pula, Globtour

luci219
8. apr 2019

Ahojte 🙂

Akú máte skúsenosť s CK Globtour pri dovolenke do Chorvátska? S tým že máte od nich zakúpené aj ubytovanie aj dopravu (2 dospelí ľudia bez detí).

Boli ste niekto v posledných rokoch (najmä minulý rok) ubytovaní v Hoteli Pula? Ako ste boli spokojní, aká bola strava, vybavenie, služby? Sú tam nejaké možnosti výletov do okolia alebo loďou?

Celkovo k mestu Pula - čo tam odporúčate vidieť a navštíviť?

Ďakujem za každú odpoveď🙂

hettinka
8. apr 2019

@luci219 Pula je krásna. Určite odporúčam Koloseum, centrum. Potom aquarium v Punta Verudela so záchrannou stanicou morských korytnačiek.
Keby som tam šla, skúsim určite toto https://www.pulainfo.hr/fun/underwater-park-ver...
S hotelom skúsenosti nemám.

janci05
8. apr 2019

Ja som bola s mamou a tetou v Pule, ale asi pred 23 rokmi. Aj tak mám na to mesto pekné spomienky. Koloseum, historické centrum a aj výlet loďou do Benátok. Za ten čas sa isto zmenilo mnohé k lepšiemum le rada by som sa tam vrátila.

matulka29
8. apr 2019

My sme boli pred 2 rokmi s ck globtour priamo v hoteli pula,boli sme spokojný,ústretový personál,strava super veľký výber jedál,aj keď sa niečo minulo,hneď doplnili.delegátka bola sympatická pani,Pula je krásna, takže nám sa páčilo.

mrsava
8. apr 2019

@luci219 Pracovala som v Pule a za mňa je fajn mesto,hoci milujem všetko čo je v HR.Je tam veľa možností-Amfiteáter,plno obchodov,tržnica,veľmi dobre spojenie do iných miest,množstvo zakúpenia exkursií.Vo Verudele je viac hotelov,ale je tam pokoj od mesta,su tam len turisti.Celkovo sa v hoteloch staraju,s nimi sa da vela vyriesit a su ustretovi.A dokezite je more ako hotel.Isto budete spokojni😀

zuzuge
28. júl 2019

@luci219 Prosím vás,píšete tu o CK Globtour,boli ste s ňou na dovolenke? Zaujíma ma doprava autobusom,či ste prestupovali v BA.Dakujem

luci219
autor
28. júl 2019

@zuzuge Ešte sme neboli, odchádzame práve tento piatok, takže som sama zvedavá ako to bude 🙂 Keď tak potom napíšem ;)

zuzuge
28. júl 2019

@luci219 no tak to odchádzame aj my tak.🙂..lebo čítam o tej doprave,že niekedy vozia tých ľudí kade-tade,tak sa toho bojíme😏

mrsava
28. júl 2019

@zuzuge Niekedy sa chodilo z východu do BA a tam sa prestupovalo,bolo to veľmi zdĺhavé,potom to upravili a išli už autobusy napr.z východu priamo do Chorvátska a za hranicami HR ľudia prestupovali doo autobusov podľa destinácií,tak to bolo lepšie lebo ľudia sa nemuseli zbytočne voziť cez celé Slivensko,dobre že už to takto plánovali.Ale radšej si zavolajte ako to majú teraz,bolo to pred pár rokmi😀

luci219
autor
11. aug 2019

My sme šli zo Žiliny a tí, čo sme šli do Puly, sme neprestupovali. Šli sme priamo autobusom spoločnosti MIMI z Liptovského Hrádku. Z nášho autobusu prestupovali do iných tí, ktorí šli napr. do Poreču, Umagu alebo aj iných miest na Istrii, aspoň teda čo som zaregistrovala. Autobus bol už síce asi trošku starší, nie nejaký luxusný, ale dalo sa vydržať. Cesta plynulá, jediné zdržanie asi hodinu a trištvrte na kontrole na slovinsko-chorvátskej hranici na ceste tam.
S hotelom Pula sme boli spokojní, personál vždy milý a usmievavý. Mali sme polpenziu a s tou sme boli tiež veľmi spokojní, vždy sa dalo naozaj dobre a chutne najesť.
V mori sme bohužiaľ mali aj skúsenosť s ježkami hneď prvý deň. :D Ale bolo to v miestach za ohraničením pri skalnatých plážach. Mali sme aj obuv do vody, ale s takou mäkkšou gumovou podrážkou, takže sa nám niečo zapichlo aj do nôh. To sme ale našťastie dokázali "vyoperovať" pinzetou a ihlou a vydezinfikovať, tak sme boli našťastie bez následkov. 🙂 Odvtedy sme ale chodili už len na hlavnú pláž pod hotelom. Určite teda odporúčam obuv s tvrdšou podrážkou, najmä ak chcete ísť na tie skalnaté pláže.
Ak do Puly niekto ešte len pôjdete, je tam toho mnoho, čo sa oplatí pochodiť. Koloseum a mesto celkovo, aquarium, časť Verudela, výlety loďou, je tam aj novšie obchodné centrum Max City, dajú sa blízko požičať aj bicykle.... Podarilo sa nám ísť aj na gladiátorskú show do kolosea a bolo to výborné, úžasná atmosféra.
Celkovo sme boli teda s dovolenkou nadmieru spokojní a určite odporúčame. 🙂)

ileas
29. máj 2022

@luci219 môžem sa opýtať ohľadom izieb? Pozeráme na ten hotel Pula niekto chváli, iní zase nie. Tak teraz neviem

luci219
autor
8. jún 2022

@ileas Ja som tam bola síce v 2019, no skúsenosť som mala s hotelom dobrú. Neviem či sa tam odvtedy niečo výrazne zmenilo. Izba bola v poriadku, čistá, zariadenie také normálne, nijaký veľký luxus, ale všetko bolo v pohode. Fotky čo nájdeš na stránkach cestoviek alebo bookingu viac menej zodpovedajú skutočnosti. Celkovo je hotel už starší. Hlavne priestory recepcie alebo baru mali trošku retro nádych 🙂 Aj stravu si pamätám, že bola veľmi dobrá. Neviem teda ako to tam je v súčasnosti, ale za mňa to bol fajn hotel. 🙂

davidenko555
1. júl 2022

@ileas Dobry den...chcem sa spytat ci sa chystate do Puly alebo ci ste tam uz boli ,v hoteli Pula..dakujem

ileas
29. júl 2022

@davidenko555 tak sme sa rozhodli pre Pulu. Hotel starší žiaden luxus ale stačí. Strava výborná. Pláže v blízkosti hotela sú viacere. Mesto je nádherné veľa pamiatok.

davidenko555
29. júl 2022

@ileas prosim vas do Puly ste ako chodili? My ideme do Chorvatska busom tak neviem ako ci je to moc daleko ist pešo...a este chceme ist do Bunariny na loď na Fratarski otok,neboli ste?...dakujem🙂

ileas
30. júl 2022

@davidenko555 tak Hotel Pula je v meste Pula. Do centra to je cca pol hodiny pešo ale chodí aj bus (MHD). Lístok stojí 11 kuny.

davidenko555
30. júl 2022

@ileas prosim vas a v hoteli sa daju zameniť €?

ileas
3. aug 2022

@davidenko555 áno, mali tam najlepší kurz

davidenko555
3. aug 2022

@ileas dakujem