Chorvátsko - Čiovo

fejka
18. apr 2018

Ahojte, vedeli by ste mi zo skúsenosti poradiť, kto ste boli na dovolenke v Čiove - blízko Trogiru, aké máte skúsenosti? Našla som pekné ubytovanie, ale je to až za mostom, na ostrove, čítala som, že na moste bývajú veľké zápchy, dlhé čakanie, tak či to je naozaj také hrozné...?! A celkovo prostredie ostrov Čiovo - pláže, služby atď - ideme s dve rodiny s troma deťmi..... boli ste spokojníí????
Ďakujem za reakcie... 🙂)

elis2703
18. apr 2018

@fejka ahoj my sme tam boli minuly rok na dovolenke s partiou. Bolo tam uzasne ciate azurove more, krásne počasie plaz kamienkova a hned na plazi množstvo restik bufetov zmrzlina potraviny bankomaty atd cize všetko blízko. Bolo ram vela rodin s detmi aj.
Na tom moste bývajú zápchy ale nam to nevadilo lebo sme isli iba raz odtial do trogiru asi 20 min v zapche a potom sme uz isli lodou na vylet cca 20 min priamo z plaze.
Ak chcete poslem foto nejaké na fb alebo do mailu z dovolenky. Byvali sme nad plazou do kopca v apartmanoch u pana Curak.

mell_j
18. apr 2018

Ahoj, my tam chodime od malicka mame tam rodinu priamo na Ciove. Za mostom je dobre byvanie ak to je naozaj kusok prejdes peso bez problemu, su tam restauracie. Neviem na ktorej strane ostrova budete byvat ale obe maju svoje caro. My sme byvali cca 15 minut pesi od Trogiru a bez deti sa to dalo po ceste sme sa zastavili v bare😀

sara22
18. apr 2018

My sme tam tiez boli niekolkokrat, konkrétne Okrug Dolnij(juhozapad) pri velkej plazi "copacabana" . Isla odtial aj "kyvadlova lod" do Trogiru cely den, ak bolo treba. Boli sme veľmi spokojní.

obcansr
26. apr 2018

Ahoj my sme boli pred 2rokmi teda zapchy velké, a osobne už by som tam nešla a komárov sme mali ani sme von nemohli sediet. Ale ináč ostrrov pekný, kebyže ešte raz idem a chcem klud tak pojdem do Slatine tam sa mi to celkom páčilo, bola tam pekná pláž, Pláž Copacabana tiež je fajn ale mna moc neoslovila.

reri11
2. júl 2019

@elis2703 pekný deň prajem, chystáme sa tiež tento rok do tejto lokality ( Slatine, ostrov Čiovo) tak ak by mohla by som vás poprosiť pár fotiek 🙂 ďakujem pekne

zuzickak11
26. jan 2020

ahojte, citam si tu recenzie z min.roka - ostrov Ciovo - lokalita Slatine. Ja som tam zarezervovala jeden apartman nedaleko plaze na tento rok v júli. Mozte mi prosim napísať vaše skusenosti z minuleho leta? Ideme s detmi 🙂
DAKUJEM 😎

adri3155
17. máj 2021

Chcem sa informovať o ciovo okrug gorny ake su tam moznosti pre deti?

obcansr
18. máj 2021

@adri3155 za mna teda nic moc., vecer komarov plno. Dostipaní vsetci. Zapchy ked chces dakde ist mimo ostrov tak cim skor rano z ostrova inac si postojite v zapche a vecer to iste. Moc vyzitia pre deti tam nie je. Ako ostrov len pobehat skutrom pripadne autom celkom fajn ale uz by som tam nesla.

robinotina
11. jún 2022

@elis2703 prosim.vas mozte sa mi ozvať?Ohľadom.ostrova chcem sa niečo opýtať.Ideke tam dakujem ivancobetonoveploty@gmail.com

smejko
27. aug 2024

Ahojte. Pred nedávnom sme sa vrátili z dovolenky na Čiove. Pridávam sem skúsenosti, verím, že pomôžu.

Bývali sme Okrug Gornji. Odporúčam, nielen v Ok. G. vyberať ubytovanie čím bližšie k pláži, nakoľko sa terén dosť prudko zvažuje a teda domy sú postavené do kopca. Nemáte možno krásny výhľad, ale nenachodíte sa 🙂 Cesty sú úzke, často veľmi strmé, ostré zákruty, treba dávať pozor. Lokálni jazdia ako blázni, treba dávať pozor.
Prešli sme západnú stranu - Ok. Gornji, Donji a aj na juhu sme boli (Vela Draga).
Vela Draga - príroda krásna, borovice, cikády, väčšie biele okruhliaky alebo vstup cez skaly. More čisté. Aj rybičky, aj kraby, aj ježkovia (ďalej od brehu). Pre deti nič na vyžitie (nám nechýbalo), priamo na pláži chýba wc a sprcha. Tu som mala pocit, že som v Chorvátsku, takéto kombo potrebujem - vôňa mora, borovíc a cikády. Cesta (my sme tam išli autom) je veľmi strmá ale upravená, kúsok od pláže je neupravený terén pod stromami, ktorý sa využíva ako parkovisko. Je tam wc búdka.

Ok. Donji - pláž Kava. Asi najstudenšia voda z tých, čo sme prešli. Ale stále veľmi príjemná. Na pláži drobné kamienky, rovnako vo vode zo začiatku, potom už prírodný terén. Alebo aj prístup cez skaly. Voda čistá, aj rybičky, v skalách kraby, deti našli kúsok od brehu aj hviezdicu. V diaľke sa premávali jachty, výhľad na okolité ostrovčeky. Je tam bar, sprchy aj toalety. Parkovanie je tam na upravenom teréne, hneď nad plážou. Všeobecne je O. Donji menej zaľudnené stredisko. Spýtajte sa domácich a navedú vás na rôzne pláže, kde je menej ľudí.

Ok. Gornji - komerčné stredisko by som to nazvala. Upravená dlhá pláž s "promenádou"- Copacabana. Pláž bola z drobných kamienkov, rovnako boli v mori. Voda čistá, aj pláž. Pláž je umelo predelovaná, tvorí menšie pláže, ale všade je prístup do vody rovnaký. Sú tam vodné atrakcie – pedaliny (15€/hod), paddleboardy, skákacie vodné hrady (hodina tuším 12€). Napravo na konci pláže je požičovňa lodí (celodenný požičovné od 140€), kúsok ďalej smerom ku kempu Rožac je požičovňa skútrov a iných vodných atrakcií. Slnečník aj lehátko tuším od 10€/ks.
Pri pláži je veľa „stánkov“ s občerstvením – slané, sladké, zmrzka, nápoje, vyberie si každý. Napríklad veľké (250g) hranolky s dvomi omáčkami 5€, s nugetkami za 7€. Pizza bola 10€ asi najlacnejšia. Zmrzlina od 2€/kopček. Hneď za tým je cesta a pri nej sú bežné obchody – Konzum, Studenac, Tommy. Upozorňujem, že ceny v miestnych obchodoch /týka sa aj Trogiru/ nekorešpondujú s cenami v katalógoch, ktoré sú na internete. Katalógové ceny sú až vo veľkých obchodoch, my sme boli v Kaštela na veľkom nákupe na začiatku pobytu.

Pýtali sa ma ľudia na hluk z letiska – my sme to neregistrovali. Atrakcia bola ako lietadlá klesali a stúpali, deti bavilo pozorovať to, hluk bol minimálny.

Do Trogiru sme išli viackrát, autom. Parkovali sme ACI Marina, hodina 2€. Je to pekné historické mesto. Kúsok od centra je trh. Prístav, kde deti obdivovali jachty. Zmrzka tam stojí 2€, nám chutila v Dovine, aj mali väčšie kopčeky. Do centra určite neodporúčam topánky na podpätku (videla som pár dám, ktoré mali problém to ustáť nieto ešte chodiť po tej dohladka vyleštenej dlažbe).

Čiovo určite odporúčam, Copacabana plnšia, javí sa to ako slnečník na slnečníku a deka vedľa deky. My sme však takmer celý čas trávili vo vode a tam sme si nezavadzali. My sme prešli viacej pláží, máme to tak radi a vraciame sa potom tam, kde sa nám páčilo.

Ak zvolíte Čiovo, nebudete ľutovať. Želám krásnu dovolenku. Ak máte otázky, kľudne píšte. (foto ráno po daždi).

robinotina
27. aug 2024

@smejko my sme boli pred 2 rokmi na Ciove s 2 malými.detmi.a teda za nás nikdy...úplne cele zle.pre.male deti táto.lokalita.Alw každý má.inu.predstavu o.dovolenke

smejko
28. aug 2024

@robinotina tak ako pisete, kazdy ma inu predstavu. nam vyhovovalo a kedze v case, ked som hladala info o Ciove som nasla len velmi malo veci, tak som pridala svoju skusenost. My mame deti 9 a 13, oni boli spokojni. Boli sme 10 dni a kludne by sme este vydrzali. Krasne leto.