Ahojte dievčatá, potrebujem poradiť ohľadom ubytovania v Chorvátsku cez booking. Zaujíma ma hlavne či máte aj negatívne skúsenosti, napr. zaplatili ste a na mieste zistili že ubytovanie neexistuje..?
Boli sme takto raz a všetko bolo presne ako v popise.
Tento rok dvakrát cez booking v Chorvátsku a všetko v poriadku. Čítaj aj recenzie pod konkrétnym ubytovaním... A keď mas obavy, vyber ubytko kde netreba platbu vopred.
Cez booking sa ti nemoze stat takato vec, ved citaj recenzie… 🤷♀️
@nikpa Unáhlili sme sa a ubytovanie zarezervovali ,ale požadovali celú sumu vopred ,zaplatili sme. Neskôr sme pozreli google maps z roku 2019 a žiadny taký apartmán sme nenašli. Neskôr sme si ešte raz prešli recenzie ktoré sa nám zdajú vymyslené. Napr. Meno Olha recenzia písaná azbukou krajina slovensko a takých tam bolo viac ....do zajtra večera môžme zrušiť rezerváciu . Neviete dokedy a či nám vôbec vrátia peniaze? Riskli by ste to a šli?
Na bookingu si ozaj taketo katastrofy neviem predstavit. Treba citat recenzie.
Aha, citam, co pises vyssie, tak to je zvlastne.
Daj link
@ropucha6 apartmán sa nazýva Casa Ilena,Seget Vranjica. Dcéra rezervovala , ja link poslať neviem ...porazí ma😄
Aktulane som v HR, v apartmane, ktory nenajdes na google maps. Nie je na mape preto, lebo je to novy domcek a naposledy ked robili google street auto po ulici, tak tu bol prazdny pozemok.
Daj ai nazov tej vily normalne do Google a vyhodi ti recenzie aj z inych portalov. Inzeruju ho aj inde ako na Booking.
Napíš ubytovatelovi správu, opýtaj sa niečo, napríklad ako je to s parkovaním. Proste hocičo, uvidíš, či zareagujú. Ja to takto robím, hneď vidno aj ochotu a spôsob komunikácie, to veľa napovie.
Ale ak je tam dosť recenzií, nebála by som sa. Na booking sa nedá len tak vložiť recenzia. Niekto si môže vyrobiť pár recenzií, ale jedine spôsobom, že si objedná to svoje ubytovanie, zaplatí a tvári sa ako hosť, vtedy môže napísať recenziu. Toto by možno nejaký podvodník spravil, ale reálne, koľkokrát asi, určite nie 20x. Takže ak je tam viac recenzií, tak by to malo byť ok.
2019 su 4 roky stare mapy. My sme boli cez booking v chorvatsku, bolo vsetko ok. Ubytko presne podla fotiek a recenzii. Na googli sme ten dom tiez nenasli, boli to uplne nove aparrmanove domy.
Mne tie recenzie pripadajú realne, najstaršie su 2020, cize odvtedy asi funguju. Olha je pravdepodobne Ukrajinka zijuca t.c. na Slovensku.
Chodime len cez booking a nikdy sa nam nestalo,ze by sme nemali ubytovanie. Ja by som to riskla
Pokiaľ viem,na booking môžeš napísať recenziu, len ak si tam bola ubytovaná a máš na to myslím 90 dní. Aj my sme boli bez toho, aby to bolo v Google maps. Ja napríklad často chodím do jednej krajiny, a recenzie píšem v ich jazyku. Pri recenzii sa však ukáže moje meno a SK zástava. Neboj.
Stať sa môže hocičo ale my cez booking chodíme odkedy si pamätám všade a nikdy sme nemali žiadny problém. Asi by som už nezmatkovala keď je to aj zaplatené. Našla som to podľa toho názvu, má to 35 recenzií, čo je dosť a aj vysoké hodnotenia. A ponúkajú to aj na iných overenych stránkach ako airbnb. A tu máš screenshot z bookingu prečo ti to nenašlo podľa adresy.... Podľa mňa sa nemáš čoho báť 🙂
boli sme niekolkokrat a nikdy sme nemali problem....
Google ukazuje inzeráty aj inde, cestujem cez booking roky a tento apartmán by vo mne nevzbudil podozrenie. Ešte raz som prešla recenzie a prídu mi veľmi realne, veď tam ludia na všeličo frflu. A dvaja pisu, že bol problem najst (aj keď nakoniec nasli), možno s tymto by som majitela oslovila, aby poradil.
Ďakujem dievčatá trochu ste ma upokojili. Tak to riskneme..v každom prípade sa ozvem ako to dopadlo 😊
@nikpa verím,že to bude o.k....predsa len mame so sebou deti 10 a 14,tak aby sme narychlo nehľadali nocľah😃..v každom prípade už sa tešíme...ďakuhem za povzbudenie😊
@ropucha6 ano...veď veríme,že reálne tam je😊
@stvura veď to ma utešuje,že ľudia takto bežne cez booking riešia☺
Zbytocna panika. A co ze sa niekto z recenzentov vola Olha? Sak cely svet pouziva booking 🙂 btw recenziu na booking moze pisat iba clovek, ktory tam je zaregistrovany a az po absolvovani pobytu v danom ubytovani. Takze kazdy, kto tam nieco recenzoval, tam realne aj stravil cas.
a v obch. podmienkachaju pravo zmenit na mieste ubytovanie? Nam to robili cestovky v Taliansku.
A teraz mame taku skusenost, ze sme zajednali u chorvata/zaplatili zalohu a on o par dni odpisal,vze si nevsimol, ze to uz niekto cez booking rezervoval. ze ci by nevadilo byt v jeho susednom dome. a potom na druhy den odpisal, ze je to vyriesene, zostava nam prve zaplatene. tak som zvedava, ci nas tam caka prekvapko alebo ti, co rezervovali budu vedla...
Ja som zaplatila, prišla a zistila, že apartmán sa nachádza na 3 poschodiach... Tehotná s 2 ročným dietatom
Dievčatá odpovedám už z dovolenky..ubytko super..Len nesedi adresa..ale našli sme..majiteľ nam potom vysvetlil,že na tej adrese ,ktorú má uvedenú na bookingu bývajú jeho rodičia ,lebo oni sú viac dostupní ako on a hneď hostí dovedú k ubytovaniu....tak som zbytočne panikárila..
tak krásnu dovolenku prajem, užite si more 🙂
@nanka3 ďakujeme😊
Rezervovala som si ubytovanie cez Booking.com a po zaplatení sa mi nedarilo kontaktovať majiteľa - Apartmán App Pula Lux. Zákaznícka podpora mi mala poskytnúť správny kontakt, no bez úspechu. Zistila som, že ubytovanie má negatívne recenzie a môže ísť o podvod. Na Booking.com som si tiež všimla, že varovná recenzia zákazníka bola skrytá. Teraz čelíme problémom s nevyužitými výdavkami na diaľničné známky a poistenia. Určite odporúčam byť opatrní !
Dva roky po sebe sme boli cez Booking a vsetko bolo v poriadku. 1.rok sice ubytovanie nebolo ako na foto, ale neriesili sme to, boli sme len pri vode. 2.rok ubytovanie este krajsie ako na foto. Takze zalezi kolko si ochotna zapatit. Ale za mna booking v poriadku