Mam dilemu. Vzdy som bola za to, brat nase deti vsade s nami s vynimkou nejakeho vikendu na SR. Ale coraz viac sa zaoberame s manzelom tym, ze by sme radi sli na dovolenku k moru aj sami. Teda napr. jednu dovolenku s detmi, jednu sami. My si vieme vsetko tak uzit, tesime sa aj z malickosti, vychutnavame si dovolenku vsetkymi duskami. Radi chodime na rozne miesta, vyvazene byt v rezorte a aj spoznat ine miesta. Snazime sa velmi aj detom vyhoviet. Ale pravdupovediac, su casto nespokojne. Maju obaja medzi 10-12. Nastastie sa velmi nehadaju, ale vedia byt velmi otravni. Jeden nechce ist tam, druhy tam, ked ideme na veceru 6 z 10 nam pokazia bud blbymi poznamkami, alebo su ofucani. Nastastie nie stale, ale casto. My sme s manzelom nekonfliktne typy, malokedy sa na nieco stazujeme, neviem kde toto pochytili alebo je to vekom? No nic, rozpisala som sa, kazdopadne zaujima ma ako to mate nastavene vy, tie, ktore chodite na dovolenky aj sami, ze ako to riesite. Ja vnimam, ze detom je uplne jedno, ci su pri mori v rezorte v bazene, alebo v bazene hocikde na Slovensku.
Davno som citala clanok, ze to psychologovia dokonca odporucaju. Prikláňajú sa k názoru, že spokojní a oddýchnutí rodičia v menšej miere cítia vinu, hnev, frustráciu.
Deťom ktorý nikdy pri mori neboli nie je jedno či sú na doma kupku či na piesočnatej pláži, mám deti 14r a keby mali možnosť výberu medzi akvaparkom a morom tak výberú more.
Samozrejme v rodine kde si môžu dovoliť X dovoleniek ročne môže byť inak
tretí rok po sebe ideme s manželom na cyklodovolenku v Čutkovskej doline, kde pojazdíme Liptov, zdoláme trasy, ktoré by sme s deťmi zdolávať nemohli. Chlapci sú v tej dobe v tábore.
K moru by som však bez nich nikdy nešla, chodíme spolu. Ešte prídu časy, keď sa nachodíme sami.
Tento rok sme boli s manželom prvýkrát na dovolenke bez detí, v Dubaji. Syn má 12, dcéra 10. A áno, odporúčanm ísť bez detí, ak máte tu možnosť 😉 ale v júli ideme k moru aj s nimi 😉 musíme im to vynahradiť 😁
Áno,my chodíme na 2 dovolenky k moru ročne,jednu na začiatku prázdnin s deťmi a druhú na konci prázdnin sami s mužom.Mame 2x deti 10 a 7 ročné.Chodime od dcerinho prvého roku a je to super.Deti sú v čase našej dovolenky na prázdninách u babky.Nevahajte a choďte.
@peter0123 tak moja dcéra sa zase tešila viac z aquaparkov ako z mora. A to sme mohli chodiť aj 2x ročne k moru, ale ju to nejako neoslovilo. Až keď bola na strednej zmenila názor. Dovtedy bolo more pre ňu ,,nuda,,
Autorka - nie nechodili sme nikam iba my dvaja. Až keď dcéra bola na strednej. Nám to takto vyhovovalo.
Ale ak to chcete obaja, kľudne choďte. Aspoň si to užijete bez frflania.
Moji rodičia boli raz bez nás na dovolenke a povedali, že už nepôjdu, že sa bez nás nudili 😅 ale zas my so sestrou sme boli dobré deti 😉 kľudne choďte sami na dovolenku, keď to tak cítite, deťom to nijak neublíži 😉
Presne tak,deťom to nijak neublíži,tie moje sa k babke veľmi tešia a vôbec im nie je ľúto,že nejdú s nami.Im stačí tá jedna dovolenka pri mori,po 4x dňoch sa nudia už aj tam.len choďte
Este na nejake 2-3 dni sami s manzelom, ok. To si clovek oddychne, uzije. Ale na dlhsie asi nie. Potom by ma uz mrle zrali, ze co doma, ci je vsetko ok a, priznam sa, nudila by som sa uz bez dietata.
raz sme boli v Rumunsku na hrade drákulu bez deti, lebo deti boli presne v tom čase zo školy v Prahe
inakšie nechodíme bez detí
Podla mna je uplne v poriadku ist k moru iba s muzom a prospeje to aj vasmu vztahu, urcite chodte 🙂 obzvlast ak viete ist este na jednu dovolenku k moru aj s detmi. My mame este malinke deticky, ale ked budu starsi urcite pojdeme aj k moru sami aj s nimi.
K moru nechodime ale na spoznavacie dovolenky ano. Napriklad tento rok sme isli bez deti do New Yorku, minuly rok sme boli v Londyne. Cize take veci co ich nezaujimaju. K moru chodime s nimi, to by mi bolo luto ich nevziat. 🤷🏼♀️
Moja bola teraz v škole v prírode na týždeň chceli sme s.muzom ísť sami dvaja ale nešlo sme ....bez nej by to nebolo ono
Chodim s detmi. Mne je s nimi dobre. Nemam dovod ich nechat doma. Zazitky si uzivame spolu.
Ine by bolo, ak by s nami chodit nechceli. Zatial chce I ta dospela a my sa tomu tesime.
No my sme boli najšťastnejší, keď naše dieťa odmietlo ísť s nami k moru 😅😁 Mal okolo 13-14 rokov a radšej ostal s babkou, povedal, že sa s nami nemieni otravovať 😂😂😂
My im to nevieme spraviť 😀 Naše milujú s nami cestovať, je jedno či k moru, do susedného mesta, či hocikam, už celé týždne predtým odrátavajú dni. Syna nevieme zobudiť do školy, ale keď treba vstať o 2 v noci na lietadlo, tak skáče z postele a objímama so slovami "už ideme? Mami ja som sa už nevedel dočkať!" Posledný deň dovolenky sa občas aj plače, že prečo treba ísť už domov... Na dovolenke sú parťáci (jasné, že sa aj poškriepia), prežijú týždeň na cestovinách, ked práve treba, prejdú 12 kilomentrov v teple, keď spoznávame mesto, híkajú aké je všetko krásne, všetko si pamätajú aj po 2-3 rokoch, ...no a potom ich nezober 😀 Akože lákalo by to aj vo dvojici, ale kým sú takéto vďačné a hrozne šťastné, tak by som nemala srdce nechať ich doma, ani neviem ako by som im to povedala, že my ideme a oni nie 🙈 Teraz majú 8 a 10..možno keď budú uhundraní pubertiaci, tak zostanú, ale zatiaľ to tak nevyzerá. Však pôjdeme snáď ešte veľakrát s mužom, keď vyletia z hniezda 🙂
Úplne bez výčitiek🙂
@franica no toto mi chyba. To mi taak velmi chyba. S vami by som sla niekedy na dovolenku, nech sa nasi ucia ako sa to ma 😂. Ani by ma to nenapadlo ich nechat doma, keby boli takito. Ale je to presne opacne. Mne tak srdce pisti radostou ked sa tesia, o to radsej to pre nich potom vsetko robis. Ale vyhodit tisice. za co vlastne. Za prefrflanu dovolenku.
@autorka no zatiaľ je to takto...akože keď sa na cestách začínajú hádať, nie je to často, ale vtedy okamžite vyťahujem preslov, že kto sa nevie správať, tak nabudúce nikam nejde, že ja nebudem platiť také peniaze za to, aby som sa nerváčila na dovolenke. A je ticho 😂
Švagriná si takto chodí s mužom raz za mesiac, síce len na víkend, ale od bábätka syna nechávajú doma ... minule svokor hovorí, že idú strážiť, lebo mladí zase niekam idú. A my rovno deťom: VIDÍTE?! Iní rodičia nechávajú deti doma, tak si vážte, že my vás nosíme 😀 A pozerajú nechápavo :D Takže ako hovorím..kým si to vieme užiť aj s nimi, tak som rada, radšej idem aj s nimi, spoločné zážitky, ale môže sa to onedlho zmeniť, viem akí sú puberťáci...
Neboli sme, vždy sme chodili spolu. Keby mam ísť opäť k moru,tak opäť s dievčatami a takéto dovolenky vo dvojici mame na plane keď deti budú staršie ☺️
Samozrejme. Najmä na tie, kde cesta trvá veľmi dlho. Vždy to dobre padne, keď sa môžeme starať len o seba. Každý rok však s nimi chodíme 1-2 x k moru a lyžovať. Ak by som šla len raz za rok, tak s deťmi.
Nie, nikdy sme neboli ani nás to nenapadlo.Ale naše majú vďačnu optimistickú povahu
Jasne, ze chodime aj bez deti. Niesme len rodicia, ale aj partneri, kamarati a milenci.
Pardon, ale na tych par dni mi nikdy nechybali.
Niesom otrok dietata a nezabudla som na vlastny zivot
Takze ano
@michaela412 aj u nas tak..my sme sa bez deti nudili😃
Šla by som vtedy, keď by boli deti už vo veku, že nechcú s nami ísť. Kým chcú s nami ísť ku moru, šla by som / šli by sme s nimi. Deti sú malé iba raz. Keď vyrastú, už s Vami nebudú chcieť tráviť voľný čas. Ja ako dieťa by som brala veľmi zle, že ma rodičia bez ohľadu na môj názor "pichnu" k babke/tete/niekam a odídu si užívať bezo mňa more.
Och strááášne by som rada, bez hanby a bez výčitiek, veď sme s nimi takmer 365 dní v roku... Ale zatiaľ sa moc nedá - nemáme ich kam "umiestniť", takisto dovolenky nie je žiaľ nazvyš, sme radi, že ako tak pokryjeme leto 🤭. Minulý rok sme boli prvý krát sami na týždeň DOMA a bolo to božské 😄😄😄. Keby sa nám dalo, určite by sme šli 🙂. Ak máte komu zveriť deti, len smelo do toho!
3 x za rok predĺžené víkendy po Slovensku od štvrtka -nedele bez detí . Ale ja už mám väčších
Keby som mala deti vo veku 10-12 a pocity ako Ty, bez váhania idem. Aj vy s manželom mate pravo oddýchnuť si podľa vlastných predstáv a bez prispôsobovanie sa deťom. Ak máte niekoho na stráženie, tak choďte a užite si to 😊
Idem na dovolenku a aj predĺžené víkendy bez dieťaťa len s partnerom. Dieťa je ale v tom čase u otca.
Ak chodia deti na prázdniny alebo do táborov tak v tom čase by som šla na dovolenku, alebo aspoň na pár dní niekam sama.
Inak moja dcéra teiz vie byť ofucana alebo nespokojná. Takze to bude vekom. Ona chce bazén, partner more, ona chce pizzu on chce ryby pri mori. Keď chceme ísť na výlet ona nechce lebo je teplo. U nás je jeden deň sa ide podľa jedného, ďalší deň podľa druhého a tretí deň vyberá tretí. A ak napr dcéra nechce jest ôk tak ostáva na hotely, rovnako aj pri raňajkách keď sa naje môže odísť na späť na izbu keďže my z chlapom sedíme na radi dlho pri raňajkách. A už sa stalo aj to ze ostala na hotely a my sme šli na bicykle na 3-4hod.ona spokojná, my spokojní a potom sme zas boli spolu.