Ahojte, je tu niekto kto nemá auto? Ako chodíte na výlety a dovolenky? Ja síce mám vodičák ale pred pár rokmi som prestala šoférovať, priateľ nemá zatiaľ.
@viestta dobrý deň, ja tiež rozmýšľam, že by sme išli. Boli ste aj s malými deťmi? Moja má 2,5 roka a cesta by trvala 4hodiny
Áno chodíme, aj s deťmi, je to zážitok. Najdlhšie sme išli keď boli male okolo 3,5 hodiny a úplne v pohode.
Áno, sem - tam ideme vlakom, pre decka je to super zážitok
Mala som kolegyňu, chodievali každý rok vlakom do Bulharska.
@pribinak nestojí to potom veľa všade chodiť taxíkom? Myslím keď ste už na mieste a potrebujete sa niekam dostať..
Peši, autobus, prečo hneď taxík
Samozrejme veľa závisí od destinácie kam idete
Sme z Liptovského Mikuláša, ked mal starsi 1.5 vlakom do Smokovca, celkom blízko. Minuly rok starsi 3.5, mladsi cez 1r. do Bojnic vlakom s prestupom + autobus, krasne zaspali vo vlaku. Tento rok sme s nimi isli do Kosic a potom dalej busom do hotela 🙂 takze sa to da uplne v pohode, nam sa praveze cuduju vsetci kamarati co maju deti, ze ako to mozeme ist takto na dovolenku 😀😀
Samozrejme, úplne v pohode vlakom....
@zltadanka aký máte názor na cestu z Trnavy do Tatier napríklad?
Nie lebo ma to nebavi. Je to sice super vlacik,jupi ale ked mam nosit veci vo vaku,zacne prsat,nejde ti spoj,no na nervy. Bez auta ani ranu. A som kde chcem,kolko chcem a neviazem sa na nic. Okrem toho za den stihnem ovela viac obehat a vidiet
túto cestu som absolvovala pred rokmi, vo vlaku je to podľa mňa oveľa lepšie, ako v aute, alebo v autobuse. Nie je tam pre dieťa taký stiesnený priestor, môže vstať a prejsť sa, dali sme to v pohode, v Poprade nás síce čakali moji rodičia s autom, ale dali by sme to aj bez auta. Keď si vyberieš destináciu, že nemusíš z nej chodiť denne niekam, tak tie dva, tri výlety v pohode dáš aj autobusom, alebo taxíkom. Okrem toho hotely ponúkajú aj zájazdy, kde zabezpečia dopravu oni. Inak môj nesplnený sen je ísť na dovolenku vlakom, s batohom na chrbte, bez nejakej cieľovej destinácie, len tak sa túlať napr. po Morave, no môj partner tomu žiaľ nie je naklonený a kamarátku tiež žiadnu nemôžem ukecať, tak budem musieť asi na to zabudnúť ☹
Ty si pozas svoje dieta ci vydrzi. Kupte miestenku do kupe pre deti, zober jej daku, knizku, pastelky, jedlo na cestu a dako zabavis. Ak ti spi cez obed ist rano, v Poprade sa najest a dat ju spat do koca/nosica a mozete ist dalej na vlak, zobudi sa a bude tam 🙂
A nikdy sme nechodili taxikom, v Smkovci sme boli na Hrebienku a vlakom v Tatranskej, a v Kosiciach jazdila mhd takze uplne bez problemov.
Vysoké Tatry sú myslím najlepšie miesto pre ľudí bez auta, do Tatier sa v pohode dostanete elektrickou železnicou. Bola som tak s väčšími deťmi , cestovali sme z BA, ubytovanie sme mali v Poprade neďaleko železničnej stanice, každý deň sme sa vyviezli do Tatier, zašli sme do aquaparku. Bola to fajn dovolenka.
V každom prípade, ak nepôjdete IC vlakom, určite si kúpte miestenky.
@zaba21 áno išli by sme IC
Ja idem s malym o dva týždne z Piešťan do Tatier vlakom, a chodievame každý rok vlakom.. Ako decka sme tam boli každý rok, lebo otec pracuje na železnici a vlaky ame mali zadarmo, tak sme tak kazde leto chodili na dovcu, mam tak krasne spomienky. A teším sa aj tento rok 🙂
Ja milujem cestovať vlakom a výlet do Tatier je ideálny. S dieťaťom sme síce ešte necestovali, ale vôbec by som sa nebála, niektoré vozne sú určené len pre deti a vo vlaku sa môžete v pokoji najesť, prejst ak by jej bolo dlho.
A teda vlakom som cestovala s deťmi hlavne k mojim rodičom - z Ba na opačný koniec republiky. Bez prestupu nočným vlakom, alebo cesta IC do Košíc a bežným vlakom ďalej.
Všade cestujeme v ramci možnosti vlakom,v aute a buse mne a dcerke byva zle,vlak je jediny prostriedok kde nam nič nie je a cestujeme pohodlne a bez zvracania😁inak chodime vela pešo,alebo na bike😊
Jasné, je to prostriedok prvej voľby z ekologickych dôvodov, pre deti super, môžu sa hýbať, reštauračný vozeň, detské lístky,... Chodíme bežne 8 hodinové cesty vlakom alebo aj nočným vlakom lehatkom. Lietadlom iba kam sa nedá dostať vlakom, autom, autobusom nikdy
Ja mám tiež 2,5 ročného a o pár dní ide na 18 h cestu vlakom, ale teda s 1 prestávkou a prespanim v noci mimo vlaku. Bude to ok, už má tréning. 4 h to je nič... To dáte bez problémov
@zuzankamalikova aj my by sme si chceli požičať bicykle a niekam sa okúpať aj do prírody ísť, bola som tam naposledy ako 12 ročná tak neviem kam je najlepšie
@bluka2 my sme boli zatiaľ len na krátkych trasách tie zvláda dobre, išli sme max 1 hod.
Raz sme išli do Rumunska štýlom PB-BA, BA-Budapešť, Budapešť-Bukurešť, Bukurešť-Konstanca... s deťmi 3 a 1 rok, vtedy som to vnímala, že ok, teraz by som to už asi nedala :D
Nie
Ked som bola mala, nasi sa s tym neparali, dali sme autobusom Rumunsko, ked mala sestra iba 2 roky 🙂 My tiez auto nemame, zatial sme boli iba na kratkych vyletoch autobusom a vlakom, na vacsiu dovolenku by sme chceli ist tak o rok a uvazujeme nad vlakom so spacimi voznami.