Ahojte potrebujem radu chodíte na dovolenky s deťmi ktoré poobede nespia. Už sme boli tak že sme boli cez víkend preč. A deti vôbec nespali. Iba v aute. Malý spal iba v kočíku to má 2 a pol roka. Má problém inak spať. Išli by ste na dovolenku k moru s takým dieťaťom? Neviem si predstaviť čo by sme robili na apartmáne keď dcéra spí a syn nie. Aké máte skúsenosti?
Chodíme, pre mňa je prednejšia dovolenka ako spánok. Jeden z nás ostal s tým, čo spí, druhý sa venoval druhému dieťaťu (kúpanie, tobogány, prechádzka, hra). Ak malý nezaspal, tak proste nespal, nie je to koniec sveta.
A nemôže spať inde ako v apartmáne? V kočíku,na lehátku,na deke,atď
A možno nebude spať vobec
@danyelia ako môžem oddychovať keď sa mu treba venovať. To by som musela celú izbu zobrať
@doriiis nie skúšali sme na kúpalisku ani tam nespí. Ani u babky keď sme nespinka. Predstavte si unavená a musíte sa v tom venovať malému. Teplo je vonku a Vy tam nemôžete ísť
@veronika19895 ...a v čom je problém vlastne? Že nespí? No veď nespí...tak bude celý deň hore a večer pôjde skôr spat
@veronika19895 A aký máš problém? Však keď si to nevieš predstaviť, tak na tú dovolenku nechoď. Deti sú rôzne, baby povedli ako to majú ony, Ty to máš možno inak.
@veronika19895 fakt nechápem v čom máš problém, aký je rozdiel doma a na dovolenke? Jedno bude spať, druhé bude hore. Mladšia môže spať aj na pláži. Jeden rodič pri nej, druhý pri druhom dietati
@veronika19895 more a teplo ho unaví a, keď nie tak bude muž s dcérou na izbe a ty s ním pri mori.A budete sa striedať....alebo mu zapnes TV a budeš oddychovať pri nom.Je škoda neísť len kvôli spanku
mame tri deti chodime kazdy rok. jeden je so spiacim a druhy s dalsimi dvoma deckami. alebo po par dnoch su aj tie starsie tak vystavene ze niekedy pospime vsetci na izbe.
Keď ju dáš do kočíka, nezaspí počas prechádzky? My sme boli pri mori pred týždňom, 2rocne a 4mesacne dieťa. Na obed sme spravili polhodinovu prechadzku kočíkom, medzitým deti zaspali, idoarkovali sme ich pri deje na pláži a mohli sme robiť 2 hodiny, čo sme chceli.
Moja má dva a pol roka, tiež už strajkuje a odmieta spať,boli sme na dovci,ale tento rok na poznavacke, vždy nám zaspala. Bud v kociari alebo v turistickom nosiči. Raz sme boli aj s 2a pol ročným synom pri mori, vždy poobede zaspal,ale pekne na izbe... staršie dieťa bolo s ockom v detskom kútiku,na ihrisku...vzdy si niečo našli...voda unavuje,teplo ani nehovorím, ja som tiež spala ako drevo vždy s ním až mi manžel závidel 😁
Syn by so mnou v tieni plazoveho baru kreslil, muz by siel s mladsim drichmat na izbu. Easy 😊 milujem dovolenky
Mne teda spi aj 7r syn na obed - zo slnka a plavania sme unaveni vsetci, treba aj ist sa schovat cez obed. a do polnoci sa zuruje. Budicek ale mame 6:30, lebo sup sup k moru (za tolke peniaze sa u nas rano nevyspava 😂
@veronika19895 Ale noo...nevie sa zahrať aj sám? Ja by som mu kúpila pár nových hračiek (skladačka, autíčko, omaľovánka...) a Ty čítaš knihu a máš veget 😉
Manžel išiel s dcérou do bazénov alebo do detského klubu a ja som si pospala na izbe... Nie každý deň, ale vynikajúco som si oddýchla. 😉
tak dovolenka s malymi detmi pre mna nikdy nebola o oddychu, skor o zmene prostredia.. a je jedno, ci spali, alebo nie.. ak ti to za to nestoji, tak nechod, mne to za to stalo.. a ak je tvoj jediny problem, co budes robit so synom dve hodiny na partmane, kym dcera spi, tak to vlastne ani nemas problem 😀
Keď spí v kočiari tak zober aj ten a dieťa daj spať, aký problém? Doma čo robíš keď jeden spí a druhý nie? Fakt nechápem. S dieťaťom by som aj tak na obed v tom hice vonku nebola. Budete všetci dnu alebo niekde v tieni robiť čo chcete.
My sme vzali auto, pobehali ostrov. Syn zaspal v aute, zaparkovali sme v tieni, jeden sedel v aute pri zapnutej klíme a strážil najmladšieho, ostatní sa išli kúpať. Striedali sme sa.
tak vyskúšaj dovolenku najskôr niekde na sK...
ak bude na figu - otočíte to domov.
... veď sa nemusíš za každých okolností trepať na dovolenku..zariaď sa tak,aby si bola spokojná,vyspatá ty... spokojná mama=spokojné deti
Ja by som na taku dovolenku nesla. Vsak si ju ani neuzijes. Radsej este dva roky pockaj
Ja som spala na izbe so syncekom a manzel isiel do welnes/bazen na druhy den sme isli spolu k bazenu s kociarom ked maly zaspal. Po hodine sa zobudil dostal mlieko a isiel sa kupat aj on. Ked je starsi spime na izbe vsetci s nim..ved dovolenka co chves robit
My chodime s detmi od narodenia, ked chcu spat, tak spia aj na plazi, ked nechcu, tak nic nepomoze. Aktualne mame 2r 4m dceru a teraz sme sa vratili z vyletu. Vacsinu casu nespala pocas dna, ak aj zaspala, tak o 6-7. Po hodine sa zobudila a vecer zaspala ako vzdy okolo 22.
Manzel isiel spat na hotel s mladsim, ja som bola so starsim pri bazenoch alebo pri mori. Alebo si mladsi pospal na lehatku
@veronika19895 strasne a zbytocne to komplikujes. uplne bezne chodia ludia na dovolenky aj s detmi, ktore nespia, i ked myslim si, ze more a slnko unavi aj nespaca. nasa 2 a pol rocna doma chodieva spat medzi 13-13.30, pri mori uz o 12.00 klipkala ocami a to rano vstavala rovnako ako doma. ale pri mori sa ovela viac unavila. a inak, ked nevies, co s dietatom pocas obeda, tak nechodte do apt, ale kvalitneho hotela, budes tam mat aj velky interierovy mini klub aj animatorov, ktori dieta zabavia.
@veronika19895 ahoj, jasne 😉 ze chodime a chodili sme... Dovolenka s detmi ale nieje uplne dovolenka 😇😂 ze ?
@veronika19895 má dva a pol roka čiže na obed potrebuje spánok. Je normálne že deti skúšajú hranice a chcú si ten spánok "zrušiť". Je na tebe ako rodičovi čo spravíš, dcéra keď takto strajkovala tak keď nechcela zaspať musela aspoň ležať v tej posteli v čase spánku. Vždy napokon zaspala. Dôležité je nastaviť hranice.
Chodili sme s detmi aj na kupaliska jazera aj k moru. Ci spi nespi je predsa jedno. Ze sa mu musis venovat? No hold mas deti tie sa nedaju odlozit na policku.
@veronika19895 more ich tak zmorí, že spať budú
Ahoj, normálne chodíme od malička na dovolenky so 4 deťmi a nikdy mi nenapadlo riešiť, ktoré spí a ktoré nespí poobede...nechápem trochu, veď keď dcéra spí, syn sa môže hrať na apartmáne, vy oddychovať, čítať, kresliť si...🙂