Boli ste/chodite na dovolenku autom do talianska? Chceme ísť vo dvojici deti nemáme, minuly rok sme boli v chorvatsku a teraz by sme chceli skúsiť Taliansko. Rada si prečítam nejaké tipy kde sa vám páčilo, ideálne niečo blízko, bývame na západnom sk
My sme boli uz viackrat v Bibione,Lido de Jesolo,Grado,Caorle...to je vsetko na severe.velke plaze,slnecniky,vecerny zivot..nam sa to paci,radi tam chodime.autom.je to super.sme tam tak za 7,5 -8hodin aj s prestavkami.takze pohodicka.
Najjuznejsie sme boli na palmovej riviere -San Benedeto del Tronto.tam je prostredie kraasne,aj plaze super ciste,aj more.ale je to veru uz dalej.tam sme boli 3x ale autobusom.da sa aj autom,ked soferujete dvaja sa prestriedate.s detmi by sme si dali asi niekde po ceste pauzu s prespatim.ak ta nieco konkretnejsie zaujima kludne napis
Keď idete dvaja bez detí, tak určite nie na sever, to je skôr pre rodiny s deťmi. Kým môžte, využite to, že deti nemáte a choďte ďalej. My sme boli autom po celom Ligurskom pobreží aj Chinque terre aj ďalej pri Imperii. Je tam toho viac čo vidieť...
Triest. V okoli je aj Chorvatsko a Slovinsko.
V Taliansku sa mi páči veľa miest. Veľmi sa mi páči jazero Garda (bývam tu), odporúčam noc v Benátkach 😍 (deň dopredu zarezervovať v reštike večeru), koncert v arena vo Verone, Cinque Terre (môj sen, ešte som tam nebola), aquarium v Janove(zážitok per deti), spraviť si piknik pod vežou Pisa, vykúpať sa v Punta Ala, pizza v Napoli, a možem pokračovať. 🤗
Áno,chodíme už 12 rokov,ale sever Lignano.....milujeme to tam,ale môžte skúsiť aj nižšie Rimini,Palomova riviéra alebo oproti Toskánsko.....sever je taky kultúrnej si oproti juhu,ale juh ma krajšie more, no a ich gastronómia je mnam
Carloe alebo Eraclea Mare. Ale aby ste si uzili aj nočný zivot tak Lignano.
V lete jednoznacne k moru, ziadne poznavacky a pamiatky v tych teplach. my chodime radi do oblasti okolo Benatok alebo okolie Rimini pri San Marine. Dalej na juh uz by som nesla autom.
Inak ak taliansko odporucam amalfi alebo san marino.letencku,potom pozicat auto a pobehat 🙂
Ano boli sme autom Lignano
@elizabet173 neznasas more? Ja ho milujem, voda je moj zivel v lete🌊
My sme boli v Rimini. Veľmi sa nám tam páčilo. Ale samozrejme ešte južnejšie sú krajšie pláže, ale to by bolo už veľmi ďaleko.