Ahojte,je tu niekto kto bol v Istanbule? Potrebovala by som poradiť kde sa ubytovať v akej časti a čo určite vidieť , kam ísť a čo ochutnať. Je veľa hotelov ale ako si mám vybrať keď sa nevyznám do častí mesta a lokality. Ďakujem
@marianarem bola som v Istanbule veľmi pekne ale veľké mesto preto si treba všetko do predu naplánovať odboručam sa peviest cez bospor trajektom a pozrieť sa na dievčenskú vežu je to ikona Istanbulu potom odporucam pozeiet európsku časť Istanbulu tam je ikonický mešita Hagia Sofia hneď vedľa nej je Modra mešita neďaleko od nich je veľmi známi grand bazar a neďaleko je aj egyptský koreninovy bazar odporucam navštíviť majú tam rôzne úžasne koreniny a ak si budete chcieť dať večeru pri Bospore tak určite odporucam reštaurácií Tugra restaurant nachádza sa priamo pri bospore v hoteli Çiragan Paláce krásny hotel a je odtiaľ krásny výhľad na Bospor aj známy most a nachádza sa to vo štvrti Besiktas po Istanbule je sa dobre prepravovať metrom autobusmi ale aj taxíkmi nie sú vôbec drahé len pozor na hlavných ťahoch sú veľké kolóny
Ak by si chcela ešte niečo vedieť určite sa ozvy
@liviaantolova26 dakujeeem veľmi pekne 🙂 a aké sú ceny v reštauráciách ? Je to tam veľmi drahé v kaviarni a restike? 😊
Tuto čo som ti napísala boľavými drahá patrí medzi najlepšie v Istanbule ale tie normálne reštaurácie boli super ceny lepšie ako na Slovensku a teraz sa aj líra prepadá tak je tam teraz ísť výhodné
Stvrt Sultanahmet ma vela najznamejsich historickych pamiatok, my sme byvali tam. Nazvy hotelov si uz ale nepamatam. Ochutnat hocico, neviem, kde zacat 🙂 Turecko ma vynikajucu zeleninovu kuchynu, ale aj rozne typy masovych fasirok a gulocok (köfte), kebap na vela sposobov, u nas je vacsinou len döner kebap. Co sa tyka miest, ktore navstivit, moj favorit je trh Mısır Çarşısı. No lepsie by asi poradil niekto, kto tam dlhsi cas zil, ja som bola iba turistka.