Cestovné poistenie k platobnej karte

zabina27
18. júl 2021

Ahojte, máte niekto skúsenosti s takýmto poistením na dovolenku? V čom je iné, ako keď si dám poistiť konkrétny termín dovolenky v niektorej poisťovni? Len som si všimla takúto možnosť v apke banky, keďže ideme na dovolenku, tak nejaké cestovné budeme riešiť a toto vychádza dosť lacno, tak neviem, kde by bol zadrhel 😀

nika82
18. júl 2021

@zabina27 cestovne ku karte som si zrusila a kupim si vzdy na aktualny termin

kkovacovak
18. júl 2021

@zabina27 podľa toho aké. Môže to vyzerať lacno ale veľa bánk má takéto poistenie celoročne. T.j. že síce platíš malo ale každý mesiac. Ak cestuješ naozaj pravidelne tak sa to oplatí. Ak nie tak si radšej vždy dávaj poistenie len na konkrétne obdobie kedy cestuješ. Musíš sa aj pozrieť čo všetko zastrešuje. Nakoniec možno zistíš že je to dokonca drahšie ako keby rovnaký balík berieš z inej poisťovne.

nati41
18. júl 2021

@zabina27 ja som takto malo poistenie dve roku mne sa to oplatilo stalo to 15 eur na rok v banke slsp a poistenie bolo kooperativa a bolo to super boli sme takto na dovolenke a poistenie platilo aj keď sme šli na nákup vedľa do polska ak by sme tam naburali alebo niečo boli sme poisteni. Platilo sa len raz ročne akurát ke potrebné si postražiť lehotu ak by ste chceli poistenie zrušiť je potrebné to nahlásiť nejaké 3 mesiace dopredu.