mamičky prosim o radu.....v aprili budem cestovat prvykrat s dvoma detmi na sk z talianska.....na posledy som bola len s malym ked mal len 11 mesiacov od vtedy sme nikde na dlhšej ceste neboli....vtedy sme šli 9 hod ,teraz s dvoma to bude iste podstatne dlhšie....pri malom mam problem že mu je zle aj po 15 min.cesty,asi to budem riešit štvrtkou kinedrilu...mala zas neobsedi a je strašne nervozna ked je priputana 😝 bojim sa že ta cesta bude naš najhorši spoločny zažitok 😝 ☹ nemožete mi poradit nejake čipky na upokojenie alebo dačo podobne? na sk zostanem u mojich rodičov 3 tyždne sama s nimi, mm ide hned na druhy den spät....dalej sa obavam zlych noci bez mm ,lebo maly je na neho dost priputany a aj je dost priputany k domovu,bojim sa či mi tam tak dlho vydrži,či nebude hystericky ...mala je zas priputana na mna nikde sa bezomna nepohne 😝 chcela by som pobyt s detmi nielen vydržat ale aj vychutnat,aby mali ztoho pekny zažitok...
dalej by som potrebovala poradit niečo na posilnenie imunity pre oboch ...maly mi zakaždym na sk ochorel....lekar povedal že to je tou zmenou prostredia vzduchua nadmorskej vyšky...vtaliansku žijeme vhorach...a možno je to aj tym stresom 😝
@eaka mm sa boji cestovat vnoci ,nechce riskovat...nemame nikde vblizkosti letisko 😝
ja by som to zacala riesit kratkymi vyletmi do okolia po pripade vikendovym pobytom. starsiemu vysvetlovat ze idete za babkou a za dedom a co vsetko tam zazijete a aka to bude zabava. nech ho odputas od toho ze tato odide. my s mm neznasame cestovat v noci. takze ani do talianska k moru sme nikdy nesli v noci.vlani sme vyuzili cez cele rakusko autovlak. neni to najlacnejsie ale velmi pohodlne a maly si strasne uzil cestu. ide vlak aj priamo z talianska. plus co sa nam strasne osvedcilo kupili sme drobcovi dvd prehravac do auta. neslo mu to celu cestu,ale ked sme uz nevedeli nic vymysliet rozpravke sa potesil. ten kinedril mu radsej daj cesta v noci ta od nevolnosti nezachrani drzim palce a prijemny pobyt
@miska22200
@miska22200 O čo je riskantnejšia cesta v noci na poloprázdnych cestách a dvoma spiacimi deťmi, ako na preplnených cez deň s dvoma nervóznymi a grcajúcimi deťmi? 😉 Ak sa muž predtým vyspí... Riziko vidím skôr vo vynervačenom šoférovi z toho, čo sa deje vzadu...
@hoogy autovlak? možeš mi napisat niečo bližšie? to som ešte nepočula 😕 a kde najdem plan?
@eaka no hej vysvetli to mojmu mm 😝 ja nemam vodičak takže sa dotoho nemiešam....mm sa boji že zabludi,že bude unaveny proste ho nepresvedčim ☹
@miska22200 Ja byvam vo Villach ( asi idete cez nas) cize viem co je to odsediet si s dietatom v aute 6hodin.
V noci sme chodili, ked bol malicky, teraz ma zazitok z cesty ma 4roky a velmi sa tesi na Slovensko a starych rodicov. Riziko je v noci, ze mozes zaspat, zver ...Inak v noci deti budu spat urcite. Ak ti vraciava daj mu kinedril. Obavy z toho, ze bez manzela nemoze. No holt, to sa neboj zvykne si.
Na podporu imunity mne osobne nic nehovoria tie umele sirupy, ale ked tak Imunoglukan je fajn. Vela ovocia, zeleniny vyvazena zdrava strava cerstvy pobyt na vzduchu. MOze to byt aj tym, ze je to akokeby uplne iny svet, kedze byvate v horach. Nicoho sa neboj. Musis aj ty verit, ze to bude v pohode a ono to bude 😉
@miska22200 paci tu najdes o tom viac http://www.oebb.at/ da sa to prepnut aj na anglictinu
@miska22200 preklia som ti to rovno tam nech to nehladas http://www.oebb.at/de/Reiseplanung/PKW_Motor-_u...
@hoogy Poviem úprimne, že o mikrospánku nemám nič naštudované, ale podľa mňa vzniká, keď ignorujem prejavy únavy...nie len tak zničoho nič šup a spím... Ale je to aj tak bezpredmetné, keďže on v noci ísť odmieta, lebo sa bojí že zablúdi... 🙂 (áno, všimla som si, že tam má aj druhý dôvod)
@miska22200 nepôjdete po dialniciach? a nad vodičákom neuvažuješ? mohli by ste sa za volantom striedať
@eaka no nemam ho teraz kedy robit pritychto dvoch mojich čertoch 😝 a ani by som vnemčine asi nezvladla....a ešte ktomu nemam ktomu vztah 😒
@hoogy supeeer dakujem ti moc 😉 a možem sa spytat čo sa da vtom vlaku všetko s detmi robit,je tam nejaka miestnost navyše akože hracia mestnost,alebo možu deti behat hore dole po vlaku a tak?
@miska22200 zabludenie vyriesi navigacia. A myslim si, ze zabludit sa velmi ani nema kde, ved pojdete stale po dialnici. My dlhsie cesty riesime tak, ze vstavame rano o tretej, o pol stvrtej uz sedime v aute. Deti spia a my mame vacsinu cesty za nami. Ked sa zobudia, tak robime castejsie prestavky, ale uz sa to da zvladnut.
@miska22200 vobec nemaju problem ked deti kludne chodia po vlaku. tak moj maly mal zazitok len z toho ze sa vezieme vlakom.my sme sa na to nepytal,ale myslim ze tam maju aj extra kupe pre rodiny s deti opytajte sa na to ked si budete listy kupovat. drzim vam palce na ceste 🙂
@hoogy dakujem si zlata,potešila si ma tymto napadom 😉 len neviem či sa to bude dat aj bezrezervacie,lebo tam je napisane3 mesiace pred cestou rezervovat 😝 😕 a ja nemam šajnu ktory datum pojdeme 😝
@miska22200 to sa vobec neboj my sme to kupovali mesiac pred. a to sme isli uz v dovolenkovom obdobi. kludne tam zavolajte ked budete vediet. malo ludi o tomto vie moj mm to objavil nahodne.tak sme to vyskusali.
@hoogy dakujem 😉 no už len muža na to presvedčit a ide saaaa 🙂
Z Talianska to trvá tak dlho? Ja by som cestovala jedine v noci, a nepotrebuješ ani čípky ani kinderil, budú spať. A čo tak ísť lietadlom?