Cestovanie vlakom s dieťaťom

alissa1222
10. apr 2024

Zienky ahojte, v máji keď mala bude mať skoro 2 roky ideme do Viedne vlakom. Prosim poraďte ako ste riešili vy cestu? Mali ste kúpené cele kupe že lístky plus miestenky alebo ako? Lebo nemyslím si že mi mala vydrzi sedieť 3 h na zadku 🤣🤦🏼‍♀️…a ešte poraďte niečo zaujímavé okrem ZOO čo vidieť vo Viedni,ďakujem

heni79
10. apr 2024

@alissa1222 Ahoj. Celé kúpé je koľko miest? Koľkí idete? To sú základné informácie. Odkiaľ vlastne idete? A ZOO a dvojročné dieťa... Čo z toho bude mať? Veď si to ani nebude pamätať. Aký je vlastne zmysel výletu? Prepáč, vynára sa mi množstvo otázok.

alissa1222
autor
10. apr 2024

@heni79 ahoj ideme traja,vieš čo ona miluje ZOO chodíme všade možne do ZOO a strasne sa jej tam vždy páči miluje pozorovať zvieratá, len všade chodíme autom ale do viedne sa mi nechce ísť autom preto ten vlak ☺️

tenerifka
10. apr 2024

@heni79 k tvojim poslednym otazkam-nezijeme len pre to, aby si dieta nieco pamatalo, ale preto, lebo aj my chceme ZIT, aj ked mame deti, tie sa popri nas zvezu

heni79
10. apr 2024

@tenerifka Aký „múdry" komentár. 😉

heni79
10. apr 2024

@alissa1222 Určite by som rezervovala miesta v kupé pre matky s deťmi. Možno aj jedno navyše, nech sa má malá kde prípadne na chvíľu trošku uložiť ležmo. Čiže dovedna 4 na cestu tam i späť. A vziať aj kočiar, aj ak ho už plne aktívne nevyužívate. Ak bude unavená, môže si oddýchnuť. Ideálne skladací. Viedeň je krásna, no s tak malým dieťaťom by som šla do ZOO maximálne v kombinácii so Schönbrunnom - myslím záhrady. A na prepravu využiť danú MHD. Majú prehľadné a zrozumiteľné grafikony. Dá sa to pozrieť na nete aj vopred a pohodlne kombinovať

ajka0207
10. apr 2024

@alissa1222 to je tri hodiny v kuse, jedným spojom? Kúpila by som miestenky pre seba a dieťa v prípade, že by bol plný vlak. My sme zatiaľ šli Max 2 hodiny v kuse, aj keď asi to bolo aj 2 a pol, lebo niekedy vlaky meškajú a nejak špeciálne som to neriešila, veľa jedla, knižku, hračky a v prípade úplného zúfalstva mobil. Sedieť predsa nemusí, to je výhoda vlaku.

tenerifka
10. apr 2024

@heni79 viem

jazula
10. apr 2024

Celé kupé nekúpiš, lebo nevyužité miesta (môžu byť predané lístky aj miestenky, ale človek na nich nesedí napr keď zmešká vlak) môže sprievodca obsadiť - predať ďalej. Ak teda nezmenili obchodné podmienky.

Určite kúp malej vlastný lístok aj miestenku, odporúčam pre vás troch v rade vedľa seba, bolo to pohodlnejšie ako oproti sebe. A kupé pre rodičov s deťmi je fajn, jediná nevýhoda sú niektoré super hlučné deti, ktoré sú veľmi aktívne práve keď by tvoja spala 😅 to je vec šťastia a náhody 🙂… Inak vlak je super v tom, že práve dieťa nemusí len sedieť, prejdete sa v uličke, pôjdete na wecko/prebaliť, do reštauračného po kávu, bude chodiť sprievodca…
My sme chodili trasu BA-Kysak a bolo to v pohode 🙂

viestta
10. apr 2024

Mozes kupit maximalne dve miestenky navyse, ku dvom listkom pre dospelych. Kupe ma 6 miest. A trojrocne dieta by mali vediet rodicia ukocirovat aby neprimerane neobtazovalo spolucestujicich. Kedy sa to ma naucit?

nedockavasom
10. apr 2024

@alissa1222 ja rada s detmi cestujem vlakom...ale tento rok by som to uz nedala.. medzi Bratislavou a Marcheggom je vyluka a jazdia len autobusy.. trva to dlhsie..

mamatroch
10. apr 2024

@alissa1222 v ZOO sa daju pozicat take tie voziky s ruckou na tahanie (v pripade, ze neberiete kocik - no na takyto celodenny vylet by som sportiak zobrala, tam si i pospi pripadne), tam date dieta i batohy a idete. Pekny je i Stadtpark, Hofburg s konmi a kocmi... ale ja by som to osobne nekombinovala, ZOO Schönbrunn je fakt na cely den, je tam i ihrisko, kde si mozete urobit prestavku. Co a vlaku tyka, my sme boli dve rodiny, v tom case s tromi detmi a miestenky sme si nekupovali. Vyhodu vlaku vidim aj v tom, ze sa tam dieta moze prejst po kupe (zase tiez mu nedovolim vyliezt pomaly na policku s batozinou nad hlavou, ale prejst sa po kupe je podla mna uplne v pohode). Z BA si vo W tusim za hodinku, to sa vam rychlo minie, zabal nieco na zjedenie na cestu, mozno nejaku knizku a zvladnete to... ZOO je praveze super napad aj s malym dietatom, zvieratka sa vo vseobecnosti detom pacia a tam je cele prostredie velmi pekne... Smerom k zamku Schönbrunn je i park, kde su dost drze vevericky, co su uz tak zvyknute na turistov, ze sa ich vobec neboja, mne jedna zrala orech rovno z ruky (zoberte si zopar orieskov so sebou, mozno na ne tiez natrafite).

mmmmn
10. apr 2024

@alissa1222 do Viedne z Petržalky nejazdia vlaky s kupé, ale otvorené vozne. Miestenku netreba, bývajú poloprazdne.

katka700
10. apr 2024

@alissa1222 ZOO je dosť veľká tak na celý deň

nedockavasom
10. apr 2024

@mmmmn do 14.12 nejazdi vlak zo slovenskej strany.. iba autobus.. vlak vypravuje iba rakuska strana z Marcheggu... Treba s tym ratat

alissa1222
autor
10. apr 2024

Dievcata ďakujem vám za rady pomohli ste mi ste perfektne 🥰

mmmmn
10. apr 2024

@nedockavasom ja píšem o trase Petržalka-Viedeň. Na hlavnú stanicu nechodí teraz áno

nedockavasom
Autor odpoveď zmazal
Zobraz