Zdravim, budem vdacna za info
plánujeme cestovat do Bosny so psikom riesili ste niekto už cestu do 3 krajin mimo eu? Fenka je cipovana, očkovaná(vrátane besnoty) má EU petpass na cestovanie otazka znie či to stačí? Pôjdeme do Bosny na pár dni a vracat sa budeme rovnako autom do českej republiky. Dakujem 🙂))
My sme tak boli v Albánsku, veterinárovi som povedala, kam ideme, zaockoval co trebalo a išli sme. Plus treba urobiť test na protilátky proti besnote, dostaneš potom certifikát. Treba ale urobiť aspoň 10 dní vopred, aby stihol prísť, chodí poštou. To zoberú psíkovi krv a pošlú na rozbor. Robia to iba špecializované pracoviská. Zisti si vo svojom okolí. Popravde, toho psa na hranici ani nikto nekontroloval. Ale pre istotu sme všetko mali.
Boli sme v Srbsku tento rok. Okrem pasu a ockovani je potrebny certifikat o titri protilatok, urobia ho v ZV. Ono nie je problem vycestovat di 3.krajiny,ale sa z nej potom vratit do EU. Madari kontrolovali.
Supeer dakujem krasne moc pomohlo 🙂)
Ahojte viete mi poslať ako vyzerá ten certifikát lebo u nás na dedine moj veterinár nevie o čo sa jedna presne tak nech som si na 100% istý ďakujem
Neviete náhodou- potrebujeme VED - veterinary entry document- ... na vstup do Macedónska... kde ho zoženiem?
@ivkaaaaa Zdravím, môžem sa opytat, či je toto naozaj potvrdená info?? Kde sa to docitam?
@sasabenova Áno je, zisťovala som to aj v Bosne aj u nás, keď sme minulý rok potrebovali vycestovať. Mali sme len potvrdenie, že pes môže cestovať a pre istotu prehlásenie, že sa jedná o nekomerčný transport (to od nás nechceli)
Nech sa páči:
https://www.vet.gov.ba/en/document/d346
my sme boli len v Chorvátsku, Litve a Slovinsku. Nikde nebol problém. Ak má psík petpasss, očkovanie proti besnote a čip tak problem nie je. Ešte si zistite, či nemusíte mať nejaké špeci očkovanie ( kotercový kašeľ, psinka...., aby vás nevrátili z hranice. ) Ale Rakúsko, Maďarsko, Poľsko, Litva, Česko, Chorvátsko, Slovinsko to nevyžaduje