Cestovanie sama s dieťaťom

7. jún 2022

Ahojte, možno to bude znieť trápne v tomto storočí 😀, ale ja som ešte v podstate nikdy nebola na dovolenke ani na výletoch. Rodičia nemali peniaze nejak na to a môj bývalý sedel iba doma, s ním som strávila 11r. No a teraz mám takú fázu, osamostatnovania sa 😀 už ma nebaví sedieť iba doma a rada by som vzala aj syna, keďže ten tiez ešte nikde nebol 😔 nemám však auto, máte nejaké typy pre mňa ako to zvládnuť (aj sa bojím 😀) a kam sa vybrať? Ide leto a nechcem ho stráviť zase celé doma... Láka ma aj zahraničie, síce angličtinu mám na úrovni B1, pasívne B2, musím sa aj v tom zlepšiť.

pribinak
7. jún 2022

Vlakom k moru do Chorvátska a môžeš trénovať jazyky

barbora0308
7. jún 2022

Urcite chodte! 😊 Tej anglictiny by som sa vobec nebala, zaklady uplne postacia. V dnesnej dobe sa uz dostanes velmi jednoducho kamkolvek, ci uz vlakom, autobusovym zajazdom alebo letecky. Ak mas obavy, tak pre pokoj v dusi by si mozno mohla najpr. ist nejakym autobusovym zajazdom napr. do Chorvatska, Talianska, Slovinska... budes mat vacsiu istotu, ze sa budes mat koho spytat, ak by si sa citila "stratena" plus ti vsetko zabezpecia od ubytka az po program a pod. No a dalsie roky uz budes skusenejsia a kludne sa odhodlas nieco mozno zorganizovat aj sama 😊.

melanta
7. jún 2022

Ak máš obavy, tak cez cestovnú kanceláriu. Letieť budete zo slovenského letiska, na letisku v zahraničí čaká slovenský delegát, v hotely nepotrebuješ nič. Išla by som niekam letecky, all inclusive, vyberala by som hotel, kde je aj nejaký tobogán kvôli dieťaťu. Moji rodičia majú skoro 70, anglicky ani nijak nevedia ani slovo a chodia sami každý rok 2x k moru. Neboj sa, choď do cestovky a podľa rozpočtu si nechaj poradiť. Len si teda mrkni pred zaplatením recenzie hotel.

lubina
7. jún 2022

Ak ides prvy raz, je asi lepsie vybrat si nejakuorganizovanu dovolenku cez cestovnu kancelariu, bud ist k moru alebo na nejake vylety po mestach. Ak sa velmi bojis mozno zacni v Prahe, tam sa dohovoris urcite a uz aj to je vylet, synovi by sa urcite pacilo. No a dalsia dovolenka uz moze byt aj dalej 🙂.Urcite treba ist a nebat sa.

danulicek
7. jún 2022

urcite chod, je to uzasne cestovat co i len po Slovensku a hlavne pre deti su to nove zazitky. ta obava je prirodzena, je to nove, nemate skusenost. ale povzbudim ta - ja nesoferujem a s detmi odmalicka cestujem po celom slovensku - vlakmi, autobusmi, aj na lodi sme uz boli. presli sme fakt toho vela, je to narocnejsie naplanovat a vsetko sklbit, zorganizovat, stihat 😀 ale vsetko ide 🙂

nezachytila som, kolko rokov ma tvoj syn, tak sa tazko radi, kam sa mas vybrat. ak je mensi, najprv skus nieco v blizkom okoli, ked tak sa len odvezte vlakom do vedlajsieho mesta. potom do najblizsej zoo/atrakcie a tak postupne dalej a dalej/na dlhsie. a ani sa nenazdas a povies si, kolko ste toho uz videli 🙂 ak je vacsi, kludne skus nejaky predlzeny vikend - napr v prahe. na nete je vela odporucani, co sa tam da vidiet, uz si len rozplanujes, co chcete vidiet vy 🙂

miadi
7. jún 2022

Neboj sa mhd aj taxi 🚕 niekde aj Uber fakultativne vylety mas vo vsetkych turistickych miestach. Tak ako sa vies pohybovat bez vodicaka doma vies aj na dovolenke. Jedine co potrebujes je $ . Mas more moznosti. Cez ck all inclusive alebo sama si booknes letenky vlak hotel ci prenajmes Airbnb. Mozes si varit alebo jest v restikach je to len na tebe aky mas budget a co by ti viac vyhovovalo. Na letisko do viedne sa dostanes autobusom vyklopi ta hnet tam. Este jednoduchsie ako v Ba. K vacsina letisk mas sooj vlakovy/autobus alebo taxi 🚕 treba si len vsetko dobre pozriet naplanovat - z pohodlia cez internet. Zratat ceny pozriet recenzie ( Ja mam rada trip advisor Lebo tam maju dost uprimne dobre aj zle hodnotenia hotelov aj atrakcii a fotky aktualneho stavu)

matkahelka
7. jún 2022

zazitky su to najlepsie, co mozes dietatu (a sebe) dopriat! neviem, aky mas rozpocet, ci chces lietadlom, ci pozemnou dopravou. zajdi do nejakej cestovky - tip travel je z tych lacnejsich. busom HR, lietadlom cokolvek. nemusis vediet ani jazyk. pojdes so slovakmi, na mieste vas bude cakat delegat - slovak.

ibrunova
7. jún 2022

No ak si nikde celý život nebola, tak začni s jednodňovými výletmi so synom napr. vlakom. Nájdi si niečo, kam by ste šli a naplánuj si cestu, vstupy atď. Rady že bookni si letenky, s tým by som asi počkala. Alebo ak k moru, tak na začiatok určite s cestovkou, napr. busom, kde nemusíš sama veci riešiť, ak s tým nemáš skúsenosti.

autor
7. jún 2022

@danulicek syn má 6r, v septembri 7, zvažujem možno veru aj tu Prahu pre otukanie sa alebo mna láka Chorvátsko a more. 🙂

asocial
7. jún 2022

aj k moru, urcite chodite niekam, dieta bude stastne🙂 K moru si sadnes na vlak alebo chodte k moru busom, pokial nemate na letecky zajazd. Alebo ako ja, ja sa bojim lietadla, tak by som sla hocikam vlakom. Pre dieta vsak moze byt dlha cesta busom nudna.
Uzite si dovolenku, budete mat spolocne zazitky

danulicek
7. jún 2022

tak to urcite chodte, ak ta to laka a mas taku moznost. to je v paradnom veku na taketo vylety. teraz sa da vela cestovat aj organizovane, aj na vlastnu past. kolegyna bola minuly rok vlakom v chorvatsku a bola nadsena. ja by som mala z mozno trosku respekt pred takou dlhou cestou vlakom, ale zas clovek prespi 🙂 pripadne ak si na fb, skus sa pridat do skupiny o cestovani, byva tam velmi vela tipov aj pri cestovani na vlastnu past - nielen tipy na lokality, ale aj organizacne zalezitosti.

autor
7. jún 2022

@matkahelka pozerám ten tiptravel, ale neviem či to nebude busom veľmi dlho pre neho. A nemusím sa báť, normálne ma bus vyloží pred hotelom, ubytyjeme sa? 😀 Lebo ako môj orientačný zmysel a rýchle rozhodovanie a riešenie situácii v cudzom prostredí nie je na tom najlepšie 😀

ivanabat
7. jún 2022

Ja som sama s dvomi deťmi (6r. a 4r.) a tiež takto chodím, autobusom je to utrpenie, ale vlakom po Slovensku (ČR) je fajn a tento rok ideme vlakom aj do Varšavy, ako je to trochu stres, ale dobrá organizácia to zmierni a ak pôjdete lietadlom (tak som bola minulý rok), tak ideál na začiatok kratší let. Pokým máš ruky nohy, všetko dopredu booknuté, tak ani slabá angličtina nie je problém. Myslím, že s jedným dieťaťom je to oveľa jednoduchšie a jednoznačne si to užijete obaja, lebo takéto dobrodrúža s deckami sú nielen pre nich, ale aj pre teba skvelé a nezabudnuteľné zážitky 🙂

matkahelka
7. jún 2022

nie, nemusis sa bat nicoho. bus ta vyhodi pred hotelom, sofer ci delegat ti pomoze s batozinou az na recepciu. aj s recepciou vykomunikuju izbu, podmienky stravy, atd. nemusis sa naozaj bat. my sice cestujeme ako rodina, ale bezne sme uz ci v grecku, ci v taliansku, dokonca aj vlani v dominkanskej spoznali mamicky, co isli len same s detmi a chodia aj s mladsimi. 7rocny je uz frajer. cestu busom to musis zvazit ty, s tym skusenost nemam, my lietame. ale cestuje sa v noci, ak mu nebyva v buse zle, tak ti noc prespi a rano sa zobudi pri mori. urcite by bol nadseny.

autor
7. jún 2022

@matkahelka áno, veľmi ma to láka skúsiť. Naposledy som bola pri mori ako maturantka.. a rada by som toto zmenila a začala pravidelne cestovať

yanni
7. jún 2022

Neboj sa, moje najmladsie maju tiez takmer 7 a 3 roky. A cestujem s nimi takmer vsade same. Ca. len raz do roka cela rodina, inak to casovo (skola-dni dovolenky-prazdniny) nevychadza.Vlakom je cestovat pohoda, busom by som nesla ak mas finacie, tak by som isla niekde letecky. Na letisko, ci uz BA alebo Vieden, sa v pohohode dostanes z kazdeho kutu Slovenska (mam prave vyskusane vlakom, busom). Vyber si destinaciu a porovnaj ceny. Skus mozno na zaciatok cez cestovku, tam ti oni vsetko vybavia. My bukujeme vsetko na vlastnu päst. Lety väcsinou cez konkretnu airlines a ubytko cez booking.com. Odkial ste na SK?

autor
7. jún 2022

@yanni z Ba

anna318
8. jún 2022

Tiež rozmýšľam,či ísť sama s dcérou, vždy sme chodili s niekým, tento rok každý niečo má.Pozerala som Chorvátsko cez tiptravel hotel s polpenziou.Vy ste si už niečo vybrali?

autor
8. jún 2022

@anna318 zatiaľ som nevybrala ale určite chcem ísť a letecky. Musim ešte vybavit pas synovi alebo podľa toho kam pôjdeme aj sebe.

autor
8. jún 2022

@anna318 chcela by som sa zmesit do 700e ak by to bolo možné, max.1000e aj s tým čo minieme tam ..

huginko
8. jún 2022

Určite choďte. Ja chodím tiež sama so synom, s cestovkou sa báť nemusíš... Cestu do chorvátska aj autobusom určite zvládne. Aj pripadne let niekde ďalej... Cestujte ak sa dá, zážitky vám nik nevezme

ariesi
8. jún 2022

700 na osobu ci celkovo? Lebo ak celkovo, tak letecky to nebude. Nevýhoda samých mamiciek s dieťaťom /deťmi je ta, že ne ies využiť akciu dieťa zdarma a pod. Proste platíš za oboch plnú sumu. Inak sa pripájam k tu, čo povedali baby vyššie. Určite choď. Prvý rok idealne cez cestovku, to sa otukas a potom už vieš aj sama. Moja osobná skúsenosť-prvá dovolenka s deťmi 4 a 5 v Grécku letecky, úplne super. Ďalšia už na vlastnú päsť v Bulharsku a tiež paráda. Vždy sa na to tešíme, chalani sú tam úplne iní ako doma, zážitky si pamätajú a aspoň chvíľu žijeme len sami pre seba bez povinností a naháňania sa. Naber odvahu a choď.

anna318
8. jún 2022

Ja čo som pozerala tak 1300-1400 e,s polpenziou 10 dní autobusom,za 700 e to neviem či nájdete

autor
8. jún 2022

@ariesi
@anna318 aha. Ako mám potom chápať tieto nízke ceny? Čiže asi krát 2. Čiže keď vezmem chlapa, tak budeme platiť rovnako a dieťa zadarmo?

ariesi
9. jún 2022

Nízke ceny kde myslíš? Co sa týka tých akcií ze dieťa zdarma, nie je to pri každom zájazde, ale sú aj také ponuky. Musíš každú ponuku rozkliknut a pekne si nahodis podľa požiadaviek a vyjde ti výsledná suma. Dnes som videla chorvátsko AI na plazí niekde pri zadare za cca 360 na osobu, ale bez dopravy.
Len hľadať a hľadať, porovnávať ponuky. A hlavne sa pýtať,l. Radšej byť chvíľu za blbú, ako potom ľutovať.
Napríklad aj permon hotel na Podbanskom led robí akciu s mc donald, tak platí len pri dvoch platiacich dospelých osobách a deti môžu byť dve. Takže akcia ze dieťa za 10 eur pre Teba ako osamelu matku je bez predmetná. Ale chápem, nezarobili by.

autor
9. jún 2022

@ariesi aha zabudla som dať link, myslela som stránku tiptravel.sk, že tie ceny mi tam neprišli vysoké častokrát aj len 300-400e, čo by bolo ešte akceptovateľné aj krát 2, ale musím to lepšie popozerať.

ariesi
9. jún 2022

8 dňové pobyty sa asi dajú. A nie všetky cestovky uvádzajú konečnú cenu zájazdu, hlavne nie pri leteckých. Musíš každý jeden otvoriť. Pokiaľ ste flexibilní, tak vies aj nejaký last minút, ale je ich dosť málo a ani si už nevyberás veľmi z čoho.
Alebo zopár cestoviek, pripadne agentúr obehat, čo ti ponúknu. Základ je prvýkrát sa odhodlať, potom to už pôjde ľahšie.

lucia198811
11. jún 2022

Ahoj ak hladas partacku s 2 detmi pridam sa.

paniduhancikovie
11. jún 2022

Ja som tiež sama s dvomi deťmi 12 a 4 roky... Chystám sa s nimi do grécka na Korfu. Keď pôjdeš na vlastnú päsť zaplatíš polovicu menej, cestovky už nevedia co pýtať za tie zájazdy... Nasla som tam ubytko za 350 eur na 9 noci, síce bez stravy, no s kuchynkou a obchody su blízko... Teraz hľadám už len lacné letenky k tomu..da s aist aj za 700eur ak človek vie ako na to... Inak...kludne sa k vám pridáme 😄