Dobrý deň idem prvý krát letieť, a mám veľku obavy že pas a sedadlo mi bude malé, mám veľkosť 46 myslíte že zapnem a zmestim sa do sedadla? A ešte jedna otázocka ak mám zaplatenú batožinu do 10 kg, a kúpila som si kufor ktorý písali v obchode že splna rozmery ale keď som ho doma odmerala je sirsi o 1 -2 cm bude to v poriadku alebo s takým kufrom by som neprešla?
@lejla1905 kufor bude ok a zapnes sa v pohode
Myslím že Tvoja veľkosť je úplne v pohode 🙂 Toho priestoru tam nie je veľa, ale pri letoch do pár hodín sa to určite dá vydržať. Lietala som veľmi veľa s rôznymi spoločnosťami (aj keď s Ryanair vlastne len pár krát) a zvyčajne som nosila kufrík o 2 cm väčší (a zvyčajne aj ťažší). Problém s veľkosťou nikdy nebol. Na letiskách majú také klietočky, kde ťa môžu poprosiť vložiť batožinu, či spĺňa rozmery - ale čo som videla, robili to len ak ten kufor bol očividne hoodne väčší. Príručnú vážia len na niektorých letiskách, ale vedu z toho nerobia, to len pri podpalubnej batožine. Napr na Schwechate len zvyčajne poviem, že tam mám obed čo zjem pred odletom 😀
@lejla1905 zmestiť sa zmestíš ale pohodlné to nebude. Kufor záleží či si si zaplatila priority - vtedy máš nárok na príručných kufrík s rozmermi 55x40x20cm a 2cm hore dole nikto riešiť nebude.
Ak máš ale len úplne základnú letenku, tak máš nárok iba na “kabelku” - 40x20x25cm, čo zodpovedá cca malému ruksaku. Takáto batožina sa musí zmestiť do sizera- kovovej klietky. Ak sa nezmestí, tak zaplatíš nejaký poplatok. Kontrolujú to náhodne.
Ďakujem vám veľmi pekne všetkým za pomoc, ste ma velmi upokojili ❤ a ešte mám taký problém že kúpila som si v dm sadu na tekutiny na lietanie v tom transparentnom obale, ale nie je na tých flastickach vyrazene že 100 ml bude to okay aj keď to tam nie je?
@lejla1905 zapnúť sa budete vedieť ale s kufrom neporadim no myslím že to bude ok