Ahojte. Prosim vas vie mi niekto poradit ako to je s cestovanim zo Schwechatu do irska a sprestupom vo Frankfurte? Nikdy som takto neletela a este aj zle znasam lietanie ale musim ist takto lebo inak sa neda. letim jednou spolocnostou ale neviem ako to prebieha aj v rakusku a taktiez ako to bude na letisku vo frankfurte. mam len malu batozinu a maly kufor. mam z toho stresy uz teraz. ak niekto vie poradit ako a co robit na Schwechate a aj vo Frankfurte prosim poradte, aby som sa nestratila a nemala stresy. Dakujem
Letisko vo Frankfurte je pomerne veľké, presun medzi niektorými gate-ami je takým minivlakom. Všetko je ale veľmi dobre značené. Aký máš čas na presun medzi jednotlivými letmi?
Akou spolocnostou? Kufor bude zapisany, alebo hore na palube?
@miskooo1987 ahoj. Ide lufthansa.obidva lety. Neviem ako to je s batožinou lebo mam len na eletenke že príručná a malý kufor ale nechápem ci to mam dat dole alebo is môžem zobrať zo sebou do lietadla.
Nestresuj, za 2 hodiny prejdes aj 3 krat cele letisko. Vsetko je dobre oznacene. Prestupovala som tam viackrat, niekedy len s pol hodinou na prestup a nebol problem. Vystupis z lietadla, najdes tabulu s letmi, pohladas svoj let a potom uz leb pojdes na spravny terminal/gate.
@luciaa15 sú dve možnosti. Jednou je, že ti rovno vo schwechate dajú letenku s cielovou stanicou alebo ti dajú jednu do Frankfurt a druhú na cielovú stanicu. Vtedy dávajú aj 2 lístky na batožinu. O tú sa nestaráš. Ak je prvá možnosť, tak vo Frankfurte si nájdeš na letenke gate a ideš tam. Ak druhá, tak si vyhľadáš na letisku v prestupnej stanici svoj let a ideš znova cez check in. Ako to bude zistíš pri prvom checkin vo Schwechate
@luciaa15 Ak mas oba lety cez Lufthansu, tak sa zacheckujes len raz vo Viedni. Mali by ti dat dve palubne listky - do Frankfurtu a z Frankfurtu do Irska. Batozinu odovzdas, ta pojde priamo az do Irska, vo Frankfurte s nou nic neriesis. Len vystupis z lietadla a najdes si na tabuli svoj let do Irska a dostavis sa na Gate.
Do buducna odporucam cez kiwi nekupovat, byvaju s nimi problemy - najma s nizkonakladovkami.
@luciaa15 Uplne easy. Na Schwechate das maly kufor do batozinoveho priestoru, prirucnu sebou. Odletis do Frankfurtu. Tam vystupis rovno v hale, a tam aj ostanes. Pozries sa na odletovu tabulu (su vsade) a podla cisla letu a destinacie, si pozries gate - odkial ti odlieta druhe lietadlo. Tym, ze si uz presla 1x kontrolou a mas druhy let tak neopustis letiskovu halu. Ziadny check in sa nekona. Zostanes uz akoby v tej casti za check-inom, a prejdes na gate odkial ti odlieta lietadlo do Irska. Batozinu ti prelozi Lufthansa sama - nemusis sa bat ze by sa stratila. Letela som 100x a vsteko bolo OK. Hlavne Lufthansa je draha spolocnost, batozinu urcite nestratia. Nastupis do druheho lietadla a je to. Frankfurt je sice velke letisko ale EU lety su len v jednej casti. Nie je mozne, ze by si to za 2 hodiny nestihla. Ak sa bojis, je dobre sa pozriet z ktoreho gatu ides, rovno tam, sadnut si a pockat 🙂 Keby si bola v strese tak je tam milion pracovnikov letiska, nie je mozne, ze by ti neporadili. Staci zamavat letenkou a povedat help, a ktokolvek ti pomoze
Ahoj,určite to zvládneš! Len ti chcem povedať, že 2 hodiny na prestup na veľkom, navyše pre teba neznámom letisku, nie sú veľmi veľa,takže hneď ako vystúpiš z 1. začni hľadať gate nasledujúceho letu. Potom sa radšej motať v okolí- káva, občerstvenie a pod.
@kittykat22 ďakujem veľmi pekne. Snáď to zvládnem. Ide o to ze som takto s prestupmi a batožina mi a z viedne ešte nikdy nešla, okrem toho mam klaustrofobiu takže lietanie je pre mňa celkovo stresujúce. Preto sa snažím zistiť co najviac info teraz lebo potom už o sebe nebudem vedieť 🙄. Ďakujem ešte raz
@kikulienkadd ďakujem určite to spravím tak aby som bola tam kde mam a sedela na zadku pre istotu a nemotala sa.
@luciaa15 nezabudni pri check-ine vo Viedni ukaz jednu aj druhu letenku. Daju ti rovno sedadla aj na druhe lietadlo, a oznacia ti aj kufor 🙂 to bude v pohode. Neboj.
@luciaa15 Mas kupene dve osobitne letenky, alebo si to kupovala naraz ako jednu cestu?
A ides nejakou nizkonakladovkou alebo klasickou spolocnostou?