Cestovanie s prestupom na letisku

luciaa15
26. máj 2020

Ahojte. Prosim vas vie mi niekto poradit ako to je s cestovanim zo Schwechatu do irska a sprestupom vo Frankfurte? Nikdy som takto neletela a este aj zle znasam lietanie ale musim ist takto lebo inak sa neda. letim jednou spolocnostou ale neviem ako to prebieha aj v rakusku a taktiez ako to bude na letisku vo frankfurte. mam len malu batozinu a maly kufor. mam z toho stresy uz teraz. ak niekto vie poradit ako a co robit na Schwechate a aj vo Frankfurte prosim poradte, aby som sa nestratila a nemala stresy. Dakujem

fokuska
26. máj 2020

@luciaa15 Mas kupene dve osobitne letenky, alebo si to kupovala naraz ako jednu cestu?
A ides nejakou nizkonakladovkou alebo klasickou spolocnostou?

janinque
26. máj 2020

Letisko vo Frankfurte je pomerne veľké, presun medzi niektorými gate-ami je takým minivlakom. Všetko je ale veľmi dobre značené. Aký máš čas na presun medzi jednotlivými letmi?

miskooo1987
26. máj 2020

Akou spolocnostou? Kufor bude zapisany, alebo hore na palube?

luciaa15
autor
26. máj 2020

@fokuska ahoj. Kupovala som letenky cez kiwi.com. Idem cez lufthansu

luciaa15
autor
26. máj 2020

@janinque ahoj. Mam tam 2 hodiny. Obávam sa že sa tam stratím niekde. Nikdy som takto nešla.

luciaa15
autor
26. máj 2020

@miskooo1987 ahoj. Ide lufthansa.obidva lety. Neviem ako to je s batožinou lebo mam len na eletenke že príručná a malý kufor ale nechápem ci to mam dat dole alebo is môžem zobrať zo sebou do lietadla.

ledgerka
26. máj 2020

Nestresuj, za 2 hodiny prejdes aj 3 krat cele letisko. Vsetko je dobre oznacene. Prestupovala som tam viackrat, niekedy len s pol hodinou na prestup a nebol problem. Vystupis z lietadla, najdes tabulu s letmi, pohladas svoj let a potom uz leb pojdes na spravny terminal/gate.

luciaa15
autor
26. máj 2020

@ledgerka takže nemusím prejsť kontrolou von z letiska a potom zase naspäť na ten druhy let?

tanapeta
26. máj 2020

@luciaa15 sú dve možnosti. Jednou je, že ti rovno vo schwechate dajú letenku s cielovou stanicou alebo ti dajú jednu do Frankfurt a druhú na cielovú stanicu. Vtedy dávajú aj 2 lístky na batožinu. O tú sa nestaráš. Ak je prvá možnosť, tak vo Frankfurte si nájdeš na letenke gate a ideš tam. Ak druhá, tak si vyhľadáš na letisku v prestupnej stanici svoj let a ideš znova cez check in. Ako to bude zistíš pri prvom checkin vo Schwechate

fokuska
26. máj 2020

@luciaa15 Ak mas oba lety cez Lufthansu, tak sa zacheckujes len raz vo Viedni. Mali by ti dat dve palubne listky - do Frankfurtu a z Frankfurtu do Irska. Batozinu odovzdas, ta pojde priamo az do Irska, vo Frankfurte s nou nic neriesis. Len vystupis z lietadla a najdes si na tabuli svoj let do Irska a dostavis sa na Gate.

Do buducna odporucam cez kiwi nekupovat, byvaju s nimi problemy - najma s nizkonakladovkami.

kittykat22
26. máj 2020

@luciaa15 Uplne easy. Na Schwechate das maly kufor do batozinoveho priestoru, prirucnu sebou. Odletis do Frankfurtu. Tam vystupis rovno v hale, a tam aj ostanes. Pozries sa na odletovu tabulu (su vsade) a podla cisla letu a destinacie, si pozries gate - odkial ti odlieta druhe lietadlo. Tym, ze si uz presla 1x kontrolou a mas druhy let tak neopustis letiskovu halu. Ziadny check in sa nekona. Zostanes uz akoby v tej casti za check-inom, a prejdes na gate odkial ti odlieta lietadlo do Irska. Batozinu ti prelozi Lufthansa sama - nemusis sa bat ze by sa stratila. Letela som 100x a vsteko bolo OK. Hlavne Lufthansa je draha spolocnost, batozinu urcite nestratia. Nastupis do druheho lietadla a je to. Frankfurt je sice velke letisko ale EU lety su len v jednej casti. Nie je mozne, ze by si to za 2 hodiny nestihla. Ak sa bojis, je dobre sa pozriet z ktoreho gatu ides, rovno tam, sadnut si a pockat 🙂 Keby si bola v strese tak je tam milion pracovnikov letiska, nie je mozne, ze by ti neporadili. Staci zamavat letenkou a povedat help, a ktokolvek ti pomoze

kikulienkadd
26. máj 2020

Ahoj,určite to zvládneš! Len ti chcem povedať, že 2 hodiny na prestup na veľkom, navyše pre teba neznámom letisku, nie sú veľmi veľa,takže hneď ako vystúpiš z 1. začni hľadať gate nasledujúceho letu. Potom sa radšej motať v okolí- káva, občerstvenie a pod.

luciaa15
autor
26. máj 2020

@kittykat22 ďakujem veľmi pekne. Snáď to zvládnem. Ide o to ze som takto s prestupmi a batožina mi a z viedne ešte nikdy nešla, okrem toho mam klaustrofobiu takže lietanie je pre mňa celkovo stresujúce. Preto sa snažím zistiť co najviac info teraz lebo potom už o sebe nebudem vedieť 🙄. Ďakujem ešte raz

luciaa15
autor
26. máj 2020

@kikulienkadd ďakujem určite to spravím tak aby som bola tam kde mam a sedela na zadku pre istotu a nemotala sa.

kittykat22
26. máj 2020

@luciaa15 nezabudni pri check-ine vo Viedni ukaz jednu aj druhu letenku. Daju ti rovno sedadla aj na druhe lietadlo, a oznacia ti aj kufor 🙂 to bude v pohode. Neboj.