Ahojte baby 🙂 viem ze je tu viac takychto diskusii, ale aj tak potrebujem radu. Mam polrocnu dcerku a chceli by sme ist do Bosny. Otec je odtial, mame tam rodinu a vlastny byt. Je to 900 km. Povedzte svoj nazor, ci mozem s nou ist a ak hej ako si mam zorganizovat cestu, aby bola malinka spokojna. Co sa tyka cestovania mam zmiesane pocity, uz sme sice boli v tatrach ked mala 2 mesiace ale toto je dlhsia cesta
Dakujem pekne 🙂 ideme na tyzden tak snad sa to oplati.
Inak je lepsie ist cez den alebo na noc?
@adkahaj my sme robili s detmi 850 km bez prenocovania. so starsim sme isli az neskor, lebo 6m mal v zime, tak muz siel autom, ja lietadlom. pri mladsom sme uz isli autom, zrovna mal 6m.
vyrazali sme rano po nakojeni, potom prva prestavka - desiata - kratsia. obedova dlha - zaroven s olovrantom. potom sme tahali az po veceru - zas prestavka, potom uz priamo do ciela.
850km nam trvalo 12-13h, ak si dobre spominam.
skusali sme aj na noc, ale to sme my boli k.o. a deti fit. takze to robime len jednym smerom, ak sa ma o deti na dalsi den kto postarat...
@adkahaj zalezi od toho, ci sa ti ma kto o to dieta na ten dalsi den postarat. my soferujeme v noci obaja, lebo jeden to fyzicky nezvlada - unava. muz je totiz cely den v praci a potom este soferovat a ja zas s detmi, takze tiez nevydrzim celu noc. prestriedame sa, podriememe, ale v podstate sme obaja hore.
no a dalsi den k tomu deti - horor.
ale ak mas niekoho, kto to prevezme, tak v noci s detmi je to jednoduchsie - ak spia. je to rychlejsie. ale ak nemate cestovnu vanicku, ale len vajicko, tak je aj tak nutne raz za cas urobit prestavku a to dieta z tej sedacky vytiahnut...
@adkahaj Preco nejdete radsej lietadlom? S takym malym by som ja osobne autom isto nesla, moj mladsi v tom veku nevydrzal v aute dlhsie ako 2 hodiny, potom zacal plakat, no ale ved tvoje nemusi byt take, niektore deti to zvladaju, ine nie. Kazdy si pozna svoje dietatko aku ma povahu, ci sa s nim da ist autom na taku dlhu cestu. Moj ma uz 3 roky a teraz uz by som sa dala na take daco nahovorit, skor isto nie. Ked mal 6mes. isli sme lietadlom do Irska a v pohode, akurat vobec nespal cely den, ale aspon nereval. 😉
na takú dlhú trasu sme nešli, ale od jej 3 mesiacov sme cestovali vlakom, zväčša 3 hodiny, ale v lete aj 5-6 keď sme išli ďalej a malá to zvládala lepšie ako ja 😉 čiže myslím, že môžete ísť aj bez prenocovania, len si robte prestávky a poprípade si pozri nejaké ubytovanie cestou, keby náhodou bolo bábo nervné a potrebujete si oddýchnuť
@janickacrazy neni zly napad lietadlo, ale tam jedine s prestupmi co je komplikovane. Chodime tam niekolko krat do roka, aj tehotna som isla, takze trasu mame zmaknutu, vsetko pozname. A ideme s rodicmi mojimi takze nas bude viac, snad to bude v pohode 🙂
@adkahaj my sme absolvobali cestu autom cca kol 1100 km ( tam a spat) cieze 2200 km ked mala dcerka 5 mes, sli sme na noc, je pravda ze zaberak je to pre vsetkych, ale cesta bola ok...:o))), oblec ju pohodlne, nejaky tenky overal, alebo bodynko +poldupky, maj po ruke tensiu deku, a nejake hracky ,zastavky sme robili 2, jedna pred polnocou druha nad ranom...UM sa lahko zarobi a na pumpe poziadas o horucu vodu na ohriatie (inak da sa kupit aj kanvica do auta, ale trva to neskutocne dlho...), vacsinou casu prespala, a spala aj na mne, predsa len autosedacka je nepohodlna na chrbatik... 😉 zvladli sme to ...inak od jej 3 mesiacov cestujeme lietadlom...urcite pohodlnejsie... 😀
@adkahaj:
Urcite by som to nesla na jeden tah, ale s prenocovanim. 900km je dost aj pre dospelych.
Tipy: caste zastavky na prebalenie, nakrmenie, pohranie sa, oddychnutie od sedacky,... Nechat dcerku kopat si a lozit si na deke a pod., ponosit na rukach atd.
Hovori sa, ze dieta nema byt vo vajicku viac ako 2 hodny, ale neviem, kto to praktizuje a ako, lebo to by sme potom nikde nedosli 😉
My sme sli autom zatial najviac tych okolo 500km, to sa da na jeden tah, vzdy cez den, a okrem toho, ze niekedy trochu deti plakali alebo protestovali, nebol problem. Pri placi sme ale co najskor vzdy zastavili, samozrejme.
No a samozrejme nezabudnut na dostatocne mnozstvo vody, aj pre dcerku, aj pre vas 😉 Na okno dat tienidlo, do vajicka protipotnu podlozku alebo minimalne plienku, kotru mozes podla potreby vymenit. Nahradne oblecenie, ak by sa prepotila alebo nebodaj pogrckala.