Cestovanie s deťmi - skúsenosti

sofiast
16. nov 2020

Ahojte!
Chcela by som sa opýtať ake máte skusenosti s cestovaním s deťmi aký mate na to názor a nejaké vaše rady...(samozrejme nemyslím cestovanie v čase koronapandemie ale za normálnych okolností)
Ďakujem...✨

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
syslik81
16. nov 2020

nechapem ... idem kupim listok sadneme na zadky a cestujeme.. aku radu chces 😀 teraz je uz vatsia tak pocuvame spolu radio cez sluchatka alebo hrame hru kto co vidi z okna na zacinajuce pismeno etc ... pri lietani berieme tablet a filmy alebo kreslenie ...

pribinak
16. nov 2020

Tak veľa závisí od veku deti. Iné to je ak majú deti 2 a 3 roky a iné ak 5 či 8 alebo 10.

sense
16. nov 2020

Cestujeme v podstate od narodenia... Ja mam s mojou dobré

anjelicek26
16. nov 2020

Rozved otazku... na toto sa neda odpovedat...s detmi cestujeme ano prakticky od narodenia aj 9h trasy s autom, na dovolenky tiez lietame kazdy rok, boli sme aj teraz, pred mesiacom.

mirage
16. nov 2020

@sofiast aky mam nazor? Pozitivny. Co sa vlastne pytas?

diewcatqoo
16. nov 2020

Cestujeme so synom od babatka na dlhsie trasy autom. Kratke, 1-2 hodinove cesty vlakom ani neratam, ani bezne cestovanie mhd. Syn ma momentalne 4 roky a ma nacestovanych tisice kilometrov po Europe.

kikuska872
16. nov 2020

Máme 2 a pol ročnú dcérku. Cestujeme od jej cca 4 mesiacov . Takže je na to zvyknutá. Nemáme žiaden problém. V lete sme boli autom v Chorvátsku, tam sme išli počas noci domov cez deň. Cestu zvládla ukážkovo. Samozrejme vylnenie času musí byť počas cestovania.
Tu bežne Tatry, Šírava autom aj cez 200km na výlet, dovolenku. Tiež máme nacestovane niekoľko km . Chceli sme toho roku navštíviť USA , no Korona nám to prekazila .

majah212
16. nov 2020

Cestujeme s detmi bez problemov, uz od 1 roka, vratane USA, Kanada a pod. pokial rodicia su v pohode, doplnaju sa a nestresuju, tak to deti zvladaju ovela lepsie. samozrejme, ze sme napr. v lietadle zazili deti, ktore robili bordel, plakali (nastastie nase nie, i ked sme trpli ;) ale tak to uz je o tom ako rodicia poznaju svoje deti, vedia co na ne plati a samozrejme vzdy je dobre mat co najlepsie cestovne poistenie (bez toho ani na krok)

andreatytler
16. nov 2020

@sofiast Nas syn potrebuje byt v pohybe. Uz odkedy stornozkoval. Teraz ma 11 mesiacov a v autosedacke vydrzi 30 minut bez plakania. Potom sa pyta von a ked nemoze, zacne nervacit.Vzdy ked niekam ideme na vac ako 30 minut, skonci to zurivym placom. Neviem si predstavi ist s nim v lietadle.

katkami123
16. nov 2020

Čím je naša staršia, tým to je lepšie. Kedysi sme cestovali kvôli rodine strašne dlho, tie cesty boli strašne, nič nepomáhalo. Teraz by som už do roku s takým malým nikde nešla.

sofiast
autor
17. nov 2020

Keďže ste niektoré nepochopili otázku, tak len chcem upresniť myslela som skorej cestovanie s deťmi do 1 roka a po zahraničí

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
guiseppinka
17. nov 2020

Starsia ako 2tyzdnova absolvovala cestu 200 km tam a 200 spat cez hranice, dalej ako 3mesacna 500 km a.dalsie cesty nepamatam... Ako rocna bola v chorvatsku a cesta bez problemov... mladsia ako tyzdnova mala jazdu 100 km tam a 100 spat. Autom jazdievame vela. Samozrejme, ze vzdy som sa snazila to nacasovat na spanok, vacsinou sme vyrazali okolo obeda a robime prestavky podla potreby... teraz uz daju 500 km bez problemov na 1 zastavku. Nemaju ziadny problem s cestovanim. Keby toho roku neboli problemy s hranicami, tak tiez sme niekde na dovci...

A ani ja nechapem co tym myslis cestovanie s detmi do roka po zahranici.. ved mas jedno kde cestujes, cesty su rovnake vsade (aj ked teda nemyslim kvalitou)

bubinko1506
17. nov 2020

Mam 4 rocne dvojicky. Ked mali necele 3 mesiace boli sme s nimi na lyzovacke v Zell am See, chodievali sme do Tatier, na predlzene vikendy. S 10mesacnymi sme boli v Chorvatsku - to bola asi najkludnejsia dovolenka s detmi. K moru, na lyzovacky a rozne dlhsie vylety chodime pravidelne. Jednoducho po ceste castejsie robime pauzy, nech sa prebehnu, pozeraju si knizky, sleduju cestu, spia. Nevidim najmensi problem v cestovani s detmi

mirage
17. nov 2020

@sofiast npochopili, lebo si neuviedla, co sa pytas.. ake cestovanie, kolko rokov ma dieta.. atd