Cestovanie s 3-mesačným bábom

30. júl 2024

Chystame sa na 5 dni do Prahy. Máme to 7 hodín jazdy. Check in po 14:00. Nikde sme ešte s malym neboli a nie na toľkoto dni. Mam z toho trocha stres ako to zvladneme. Ako naplanovať cestu aby spinkal ale zaroveň aby potom noc prespal? On ako ho dáme do autosedačky tak do 10 minut spi. Bojim sa že prespi celych tych 6 hodin 😀 Boli ste niekde s takym malym ? Ako zvladol cestu a pobyt na inom mieste ako doma ? Ďakujem

viestta
30. júl 2024

Spravite si po ceste restavku, vyberiete zo sedackyn, nakrmite, prebalite

bolarazjedna
30. júl 2024

Žiadny stres, zvládnete to. Normálne vyrazte na jeho prvý spánok, ak sa zobudí a bude nespokojný, spravíte prestávku. Ak by sa nezobzdil, tak napr po 3hodinach aj tak sa zastavíte, však aj vy dospelý mate svoje potreby.

My sme cestovali nedávno so 4mesacnym domov z chorvátska cez deň (chceli sme vyraziť až večer, ale od rána pršalo, tak to nemalo význam a vyrazili sme o 13tej, domov sme prišli o 23tej. Malý skoro celu cestu prespal, tiež som sa bála noci, ale na počudovanie spal aj v noci normálne, az do rána, ako obvykle. Cestou domov sme mali iba 2x krátke prestávky na kojenie, a potom večer 1 väčšiu, čo sme sa najedli v restike. A malý fakt zbytok cesty prespal.

veronikaszabova
30. júl 2024

My sme s 3.5 mesacnou isli do Chorvatska. Prahu v pohode zvladnete

cookie29
30. júl 2024

A preco by ste to nezvladli? Teda je celkom mozne ze nie, ak budes uzlicek nervov. Ja som sa s 2m cez pol Europy. A ano autosedacka udrnca. Treba naplanovat prestavky, nech sa moze dieta dobre popretahovat a pod. 6 hodin sa dieta v sedacke nenechava. Odporuca sa prestavky po cca 2h max 2.5h. V noci max 3-4h. No a maximalne nebude v noci spinkat, stava sa. Nebude v znamom prostredi, vo svojej postielke a podobne, to rozhadze aj dospelych, to uz je riziko cestovania.