Ahojte máte niekto skúsenosti s vycestovaním do zahraničia bez rodičov, pokial ste neplnoletý? Chystáme sa vycestovať s bratrancom na ukrajinu, kedže som neplnoletá a on plnoletý potrebujem splnomocnenie od rodiča potvrdené notárom ? Stačí keď na splnomocnení bude podpísaný len jeden rodič kedže druhý je momentálne odcestovaný? Splnomocnenie musí byť v slovenčine angličtine aj ruštine? A malo by byť úradne preložené alebo stačí keď si ho preložím sama? Odpoveď som nikde na internete nenašla tak prosím ak máte niekto skúsenosť tak napíšte. Za normálne odpovede moc ďakujem
Radsej splnomocnenie zober. Moja dcera neplnoleta bola s bratrancom letecky v uk s platnym pasom samozrejme. A uz na letisku ich odviedla policia a vypocuvali dceru ci ju neuniesol a bolo to pre oboch velmi neprijemne.
Mam 17 rokov a chcel by som vycestovat s dospelou osobou do nemecka co potrebujem na vycestovanie staci len obcansky?
@nikolas752991 spytaj sa mamy, alebo otca
Myslím, že to musí sebou mať svoj pas.
@nikolas752991
@dornios V ramci EU staci obciansky.
@simima66 ty odpovedas zakladatelke na staru temu z 2015. Ta uz je mozno aj dospela.
Ja som odpovedala
@nikolas752991 a ten pise, ze ma 17 rokov. Naco tu mam pisat omacky o malom babätku, ked sa ho to netyka?
A mne to pisat nemusis, ja som v tom zbehla. 4 deti a cestujeme velaaaaaaa a po celom svete. ja viem, co je potrebne.
Ahoj,musis mat niejaky doklad o sebe...kde mas aj fotku ...napriklad cestovny pas by si mala mat..podla mnaa...a mozes ist...nemusis mat splnomocnenie,no mozno ze v zakone treba neviem ,ale podla mna staci cestovny pas