Cestovanie na dovolenku so psom

28. máj 2023

Cestujeme na letnu dovolenku vlastnym autom s malym psom do Talianska hore na sever cez Madarsko a Rakusko.Kamoska vravela,ze si mam vyzistit ci okrem cestovneho pasu a povinnych ockovani nebude potrebovat aj nieco speci..neviete poradit?

rebrambora
28. máj 2023

Iba pas. Aj to mas malu pravdepodobnost, ze ho vobec budu kontrolovat.
Vyzistit by si si mala, to hej, lebo v kazdom kraji su ine pravidla, mne to ale už dllllhe roky prechadza. Nikto nic nekontroloval. A to mam rotweillera a dobermana.

anonymanonym
28. máj 2023

Je fajn sa informovat u veterinara aj na ochranu proti srdecnym cervom.

autor
28. máj 2023

@anonymanonym citam to akurat
To je ockovanie?

mistymay33
28. máj 2023

My sme boli minuly rok v Taliansku. Musel mat pas, v nom vsetky povinne ockovania a este urcite odporucam proti srdecnym cervom. Zobrat nieco na hnacky, na hydrataciu, keby vychlipal morsku vodu a vracal by z toho.
Nam pas pre psa kontrolovali v kempe.

pepek11
28. máj 2023

Treba mať aj potvrdenie z veteriny, že psík je v poriadku. Dáva sa to do pasu pre spoločenské zvieratá,. Nám dali pečiatku a text k tomu, plus špeciálne odčervováky, lieky pre prípadné problémy. Dajú Vám to na vet klinike kam chodíte. Nezabudnite aj na náhubok. Pre istotu... Nikdy sme ho nepoužili, ale niekde ho vyžadujú...

colsami
28. máj 2023

Musite si pozriet konkretne podmienky konkretnej krajiny cez ktoru idete. Tie podmienky sa zvyknu niekedy menit, my veterinari nesledujeme kazdu krajinu, my len vieme vykonat co vsetko treba 🙂 takze pre istotu si to nastudovat, maju to vsetky krajiny ako verejne informacie.

Ale kedze vela cestujem, poradim Ti: krajiny ktore spominas samozrejme vyzaduju petpas s platnym ockovanim (samozrejme cip), tj aby nebola presvihnuta vakcinka a ak sa jedna o primovakcinaciu tak musi byt minimalne 21 dni stara.
Najlepsie zaznacit do pasu veterinarom aj odcervenie, hoci to byva zvacsa podmienka len na ostrovy.
Kontrola a peciatka veterinarom uz vo vacsine krajin nie je potrebna. Opat - pri cestovani na ostrovy, mimo EU, atd.. Ale na vacsinu nasich okolitych krajin uz nie je potrebna.

Odporucam Ti mat psika chraneneho nejakym kvalitnym antiparazitikom na taku dovolenku. Dobre docestujte 🙂

aurinia
28. máj 2023

Staci mu dať pipetu 2tyzdne pred odchodom...takú čo je na srcove a pľúcne červy. Kupis na nete...bravecto, advance, ...atd...Aj my sme tak dávali psovi. Roznášajú ich komáre po ustipniti

teleskop
28. máj 2023

Radim pipety na niečo čo prenáša taliansky hmyz, dobrý veterinár vie

nataliahiresova
Odpoveď bola odstránená
Zobraz