Cestovanie lietadlom s 5 mesačným bábätkom

annamarcon
3. aug 2015

Ahojte, možno máte niektorá skúsenosti s cestovaním v lietadle s takto malým dieťaťom. Vôbec neviem či musí byť v autosedačke ( ta úplne najmenšia nám už je malá 😒 ) alebo má byť na kolenách. Možno to vyznie hlúpo ale netuším kde ho budem prebaľovať atď . Neviem tiež ako mám kočík zabaliť. Ak máte niektorá s týmto skúsenosti tak mi prosím napíšte.

kadri
3. aug 2015

@annamarcon letela som s drobcom v satke, cely cas som ho mala uviazaneho a driemkal, neprebalovala som ho (2h let). inak infant do 2r byva bez naroku na miesto zdarma, ak by ho mala v autosedacke, musi mat letenku, nie?

annamarcon
autor
3. aug 2015

@kadri dakujem 🙂 náš let by mal trvať tiež cca 2 hodiny takže snáď o bude v pohode

zeleny_cajik
3. aug 2015

Nie, nepotrebuješ autosedačku. Kočík nie je batožina a neplatí sa zaň (ani v nízkonakladových spoločnostiach), odovzdáš ho pri nástupe do lietadla a pri výstupe ti ho vrátia. Dieťatko budeš mať na rukách, prebaliť ho môžeš na toalete. Ak ideš dlhšiu cestu, môžeš vopred zavolať do leteckej spoločnosti, aby ti rezervovali miesto v prvom rade, pred prvým radom býva stena, na ktorú sa dá prišróbovať taký látkový kôš - postieľka, moje deti tam v pohode prespali celú noc. Je to tuším do 10-11 kg. Závisí od toho, aký dlhý let, aké lietadlo, aká spoločnosť.

sense
3. aug 2015

do 2 rokov mozes mat dieta na kolenach vtedy platis len minimalny alebo ziaden poplatok , od dvoch rokov potrebuje dieta letenku, pokial chces pre dieta samostatne miesto tak mu musis kupit letenku a musi mat autosedacku kt. je vhodna do lietadla...

co sa tyka kocika pokial sa da zlozit tak si ho mozes vziat az ku lietadlu , ak sa ale rozklada resp. ostanu pri zlozeni dva kusy je to batozina...

sense
3. aug 2015

kazda letecka spolocnost ma svoje pravidla , na ich stranke najdes podmienky ohladom cestovania s babatkom, alebo sa da do danej spolocnosti zavolat, lebo kazda spolocnost ma svoje podmienky

annamarcon
autor
3. aug 2015

@sense takže ked mám 2,5 ročné dcérky tak už letenku potrebujú?

zeleny_cajik
3. aug 2015

@sense teraz si ma zaskočila s tým kočíkom, síce sa ma to už netýka, ale chodili sme s dvojkočíkom a tuším sme museli akurát na check-in ohlásiť, že sa rozkladá na dva kusy, aby dali na každý tú nálepku. Nepamätám si presne, je možné, že sme mali "šťastie" na ústretové pravidlá alebo ústretový personál. Máš pravdu, najlepšie je zavolať si a zistiť.

zeleny_cajik
3. aug 2015

@annamarcon áno, 2,5 ročné deti už musia mať vlastné sedadlo, niekde platia rovnakú cenu ako dospelí, niekde majú zľavu.

annamarcon
autor
3. aug 2015

@zeleny_cajik aha, tak nevadí. Dakujem za vysvetlenie 🙂

prego81
3. aug 2015

@annamarcon
kazda spolocnost ma ine pravidla...tu v USA dokonca aj na velkost kocika.
Ja som cestovala aj s autosedackou aj bez nej. Zalezi aky dlhy je let, ci mas medzipristatia, ci cestujes sama. Ked som cestovala sama, tak som pre babo kupila samostatnu letenku aby som ho nemusela mat cely cas na rukach a mat nevrleho suseda
Prebalis na zachode - mali by tam byt prebalovacie pulty. Tie som si nikdy nevsimla az kym som nemala vlastne dieta. Urcite tam su 😉
Ja by som na tvojom mieste zistila tieto info priamo v leteckej spolocnosti. Najprv na ich strankach a potom to overila telefonicky.

sense
3. aug 2015

@annamarcon ano uz letenku potrebuju...

sense
3. aug 2015

@zeleny_cajik ved ako som pisala zalezi od spolocnosti,...mna sa pri airberlin, austrianairlines, nikiairlines, al. aj pri swissair pytali pri checkine ci mam kocik kt. ostane ako jeden kus alebo ako dva, ...