Cestovanie do USA s 1,5-ročným dieťaťom

bebbee
13. jan 2021

Ahojte, chcela by som sa poradit, ci je tu niekto, kto cestoval s 1-1,5 roc dietatom do USA. Nakolko sa tam leti vzdy cez den cca o 11:00 dopoludnia let trva s prestupom 12-13 hod...a nie v noci, ako babo zvladlo casovy posun? Ako ste ho zabavili pocas letu? Dodrziavali ste rezim spanku ako pocas bezneho dna? Po prilete bude 18:00 hod miestneho casu, myslite ze na vecer dieta zaspi? Dakujem za kazdu radu/ skusenost.

appletree
13. jan 2021

@bebbee Ahoj Letela som s 1.5 rocnym do Kanady, trochu kratsi let. Lietadlo dost uspavalo a nechala som spat kedy zaspala. zobrala som vela blbosti na cestu na jedlo nakrajane ovocie atd nieco co bezne nemava to ju zabavilo. potom 2 nove hracky ktore este nevidela to tiez pomohlo. po ceste trvalo asi tyzden dostat sa do notmalneho rezimu ale neuspavala som nasilu sama sa prestavila na novy cas ale citala som ze kolko hodinovy je posun tolko dni trva nove mastavenie...u nas to tak bolo.

heidy222
13. jan 2021

Leteli sme do usa s 2 rocnou,Denny let tam, mala Denny spanok v lietadle potom sme dorazili o 15 ich casu, u nas vecer snazili sme sa ju udrzat co najdlhsie hore, ako sa aj odporuca, zit podla lokalneho casu. Samozrejme trochu skorej sme isli spat,. Rano o 4 hore 😂. O 7 sme ako exoti behali po Miami😂 a potom Uz normalne zila podla lokalneho casu. Cestou spat, nocny let prestala, ani si nepamatam ci bol potom este problem doma

majah212
13. jan 2021

Leteli sme so synom keď mal 1 rok a potom aj s dcérou keď mala necelý rok a potom rok a pól. (Raz východne a potom zapadne pobrežie). Dcéra aj syn okolo roku prespali let podľa toho ako spavali doma (ja som kojila takze pre mna to bola obrovská výhoda). Naposledy sme leteli minuly rok v marci a dcéra už mala skoro 2 roky a ten najdlhší let neprespala vôbec , tak sa hrala, pozerala rozprávky, muž sa snov prechádzal atd a potom aj so synom obaja zaspali na krátkom lete z Amsterdamu do Viedne a to bol masaker pretože neboli dospati a nálada aj podľa toho vyzerala keď sme ich zobudili po pristanú 😅 priprav si do tašky nejaké nové hračky veci ktoré vytiahneš až v lietadle aby sa syn zabavil, plus nejaké jedlom chrupky atd: jedlo vždy funguje 😉 časový posun zvládli lepšie ako dospeli

miadi
14. jan 2021

Ja som letela cez Atlantic f z Canada na Svk )s malou od 11m potom 2r a 4r lietadlo uspava a bola dlhodobo kojena co tiez pomohlo. 2r behala dost v ulicke nikdy neplakala. .. bola zvedava a trochu sa nudila. Teraz by som do USA nesla koli covid a to tam chodime na byt kazdy rok.. ak sa tam ocitnes v nemocnici tak sa nedoplatiš. Jedna noc okolo $1000 .. let s malym dietatom je uplne v pohode. Zvlada som to sama s malou aj tehotna . Ked idete aj s muzom tak uplne jednoduche. Zmenu casu mala nikdy neregistrovala vzdy bola rovnako akcna. Ale to je asi individualne.

lavender273
14. jan 2021

@bebbee ja som letela s dcerou 9m a potom skoro az ked mala 3 roky. Bola velmi akcna, neobsedela ani sekundu. Skoro ako trojrocna, aspon posedela s tabletom (na ktorom mala hry), a nejake filmy. Mali sme tak isto vela aktivit (kreslenie atd). Nejakym zazrakom sme to zvladli. Leteli sme Australia - Budapest, leteli sme v noci. (17h, 6h a potom 3h v aute). V lietadle dost spala.
Casovy posun na sk zvladla celkom ok, ale ked sme.prileteli naspat do Australie tyzden v noci nespala. Bolo to o drzku.