Mala ma 13 mesiacov a musim airne odist na vychod a jedina moznost je vlakom.ake mate skusenosti z cestovanim tal dlho?
Dá sa ísť ICčkom to netrvá dlho a potom vo vlaku sa dá natiahnuť, pochodiť, ľahnúť tak ja si nemyslím, že mal byť problém keď bude mať dosť hračiek a pod.
ja som minule cestovala praha spišská malá mala 7 mes. a zvládli sme to. je to živé dieťa takže sme mali hračky papanie, trochu sme pospali cesta trvala 7,5 hod. inak odporučam miestenku do vagona pre deti
hlavne si pytaj vagon pre deti.Je tam kopec miesta na pohyb pre deti a na hranie.
http://cp.atlas.sk/draha/?p=NSUyMDg2ODUlNTYxMzI...
ICčko...za 5 hodín si na východe....je tam vozeň pred deti do 10 rokov... bude tam mať kamošov a rozptýlenia až až ... vlak je super v tom,že sa tam môžeš poprechádzať .... 😉 príjemné cestovanie prajem....
Nocny vlak zemplin...maju aj vagon ore rodiny s detmi...vrelo odporucam najbezoecnejsie a podla mna najefekticnejsie ;)
cestovali sme tiez, ked mal 11 mesiacov, my sme sli najprv z prahy a potom z blavy az het skoro humenne 😅 je to sice odrzku, ale vo vlaku moze pocupkat, aj pospat, aj pozerat na krajinu. ja by som nocnym necestovala, velmi zle sa mi s dietatom spalo na lozku, maly sa aj bal a kym zaspal tak plakal. na lozku je uzko, tam sa dvaja nevyspite a same dieta moze spadnut. ja by som urcite zvolila IC, kde je klima, viac miesta, mas aj restauracny vozen a nestoji to pri kazdej vrbe.
@bekusinka my so synom cestujeme pravidelne vlakom, bezne aj na dlhsie trasy (ba-praha), v porovnani s autom, kde je dieta pevne priputane, je to podla mna omnoho lepsie. kedykolvek prebalis, nakojis (ak kojis), starsie dieta moze behat, hrat sa, natiahnut sa pri spani... v kazdom vlaku je oddiel pre cestujucich s detmi do 10 rokov, kde ma jeden rodic garantovane miesto aj bez miestenky. akurat v madarskych vlakoch je miesto celeho vagona len jedno taketo kupe.
5 hodin to das, neboj, u nas bezna doba 10-11 hodin, sice autom, ale uz aj vlakom - drzim palce
My sme nedávno cestovali Nové Zámky - Košice a späť a dokonca sme cestou mali nehodu (zrazili sme človeka), čiže sme stáli 2 hodiny na mieste, keďže sa vyšetrovala smrť a dalo sa to zvládnuť v pohode 🙂 Cestou si aj pospal, najedol sa, hrali sme sa a to som bola naňho sama 🙂 A to nepatrí medzi kľudné deti .. 🙂 A prestupovali sme dvakrát 😉
@bekusinka isli sme tak na dovolenku ked mal 17m a dali sme si 1tku triedu s miestenkou aby bolo menej ludi a dufali sme ze to bude aj trosku cistejsie (nebolo) ... v detskom vagone som sa bala ze bude plno deti. Bolo super ze ked nas ludia v kupecku zbadali tak si nikto neprisadol alebo iba na chvilku 😉 Dalo sa v pohode aj nakojit a uspat na sedadlach, takze cast cesty prebehla bez problemov a dalsiu cast cesty bolo treba zabavat ... potom uz sa aj hral na tom spinavom koberci a zbieral cudzie omrvinky, ale prezili sme ... ale my mame trosku neposednejsie babatko ... ak mas kludnejsiu dcerku tak by to malo byt ok.
Teraz pojdeme autom tak budem moct porovnat, dufam vsak ze to bude lepsie.
my auto nemame,cestujeme na vsetky vylety vlakom z BA..a mala si zvykla..ma rada vlacik..osobne mi tento sposob dopravy vyhovuje,lebo ona je hyper dieta a vo vlaku si aspom moze pobehat,ma tam volnost a zazitok z cesty..nakolko v aute byt priviazany non stop 4 hodiny nieje ziadna slava..horsie to ale bolo ked bola malinka v kociku,,vtedy sa cestuje pomerne horsie..malo priestoru vo vlakom,ale s tymi starsimi deckami co uz behaju,tak uplne super skusenost..planujeme na dalsi rok aj do chorvatska vlakom 😉 😉
@itwasajoke aka je cena nocaku na osobu? To su lozkove? Dakujem