Cestopisy/sprievodcovia na dovolenku v slovenskom jazyku

kika_9
30. dec 2021

Dobrý deň,

v poslednej dobe viac cestujeme. Moja dcéra študuje učiteľstvo geografie a je veľmi nahnevaná, že nemôže nájsť cestopisy alebo sprievodcov do rôznych oblastí sveta v slovenskom jazyku. Pozerala som knihy v českom jazyku a aj som si ich bola prečítať v kníhkupectve. Čo som čítala tak dosť zlé preklady sú v ich knihách. Ďalšia možnosť bolo kúpiť anglické verzie, bohužiaľ tieto knihy sú o dosť drahšie a aj keď sa jej zídu, ona nepreferuje anglický jazyk, pretože keďže chce ísť učiť rada by tie knihy požičiavala aj študentom, ktorí o to prejavia záujem.

Začala som jej kupovať knihy od Martina Navrátila, bohužiaľ kým vydá celú kolekciu to budú roky. Poznáte teda niaké slovenské cestopisy?

kengurica
31. dec 2021

@kika_9 teraz to už nefunguje na knižkách, doba je iná, sú rôzne blogy, youtube, informácie si ľudia vyhľadávajú v mobiloch, tabletoch pred plánovanou cestou, aj už na ceste...

kika_9
autor
31. dec 2021

@kengurica ja viem, že už je taká dobá len naša rodina stále funguje na knihách. A ona ako učiteľka by chcela mať niaku tu literatúru pre študentov, lebo všetko nie je o internete a väčšinu projektov sa snažia zadávať učitelia aj prostredníctvom kníh lebo neviem fakt, čo by robili dnešné deti keby im vypadol internet. A predsa je lepšie, keď si to študent vyhľadá v knihe (sa viac naučí) ako keď to odpíše z internetu.